Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Wątek: Wydruki zdjęć - sposób prezentacji

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Zdjęcia można przykleić na PCV spienione, lekka sztywna i nie droga płyta. W domowych warunkach bez sprzętu nie jest to łatwa sprawa. Trzeba mieć taką "wyżymaczkę" i specjalną folię z klejem dwustronnym. Można to zlecić, polecam firmę Galeria Studio ze Szczecina, robią to perfekcyjnie. Najwiekszy format jaki robiłem to 60x90 naklejony na płyte 70x100, powstaje wtedy rodzaj pp, czarnego lub białego w zależności jaka się płytę kupi. Jeżeli oprawiamy w ramę, wystarczy 3mm grubości, po przyklejeniu zawieszek z tyłu (jest taki specjalny klej, coś jak minutka) 5 mm grubości wyglada bardzo dobrze.
    ArtMag

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Art Mag Zobacz posta
    Zdjęcia można przykleić na PCV spienione, lekka sztywna i nie droga płyta. W domowych warunkach bez sprzętu nie jest to łatwa sprawa. Trzeba mieć taką "wyżymaczkę" i specjalną folię z klejem dwustronnym.
    No właśnie nie - robiłem to wielokrotnie w domu bez żadnej wyżymaczki i klejem 3M Photo Mount (właśnie sprawdziłem na puszce co ma napisane) i wyszło równiej niż robili wyżymaczką w Profilabie...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    No właśnie nie - robiłem to wielokrotnie w domu bez żadnej wyżymaczki i klejem 3M Photo Mount (właśnie sprawdziłem na puszce co ma napisane) i wyszło równiej niż robili wyżymaczką w Profilabie...
    Spróbuj przykleić klejem w sprayu zdjęcie 60x90 cm na płycie 70x100, tak by po bokach pozostała czysta (nie upaprana klejem) równa (z odpowiednimi odległosciami od brzegu) powierzchnia, wtedy docenisz wyżymaczkę. Stosując folie dwustronne robimy to na sucho, klej się "uaktywnia" po podgrzaniu w tej wyżymaczce. Jest to zdecydowanie łatwiejsze do opanowania. Co do równego przyklejenia najważniejsza jest czystość, inaczej kazdy paproch pomiedzy płytą i zdjęciem widać na powierzchni zdjęcia. Zrobiłem tą metodą kilka wystaw, jest to względnie tani sposób i co ważne łatwy i lekki w transporcie.
    ArtMag

Uprawnienia umieszczania postów