Skoro jest "Filled 2009.10.5" to nie jest taki nowy ten patent ;-), nieźle go przetrzymali.
Skoro jest "Filled 2009.10.5" to nie jest taki nowy ten patent ;-), nieźle go przetrzymali.
Ale chyba od tych kilku literek przeklejonych przez g3 daleko jeszcze do prawdziwego produktu. Jakoś nie wyobrażam sobie nowego 24-70/2.8 bez stabilizacji. A swoją drogą, mogliby w końcu wypuścić kilka mocnych szkiełek.. Dawno nie było niczego ciekawego dla ludu.
Jarek
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Nowe talasy poszły, czas na 50 i 24-70... czekampewnie nie tylko ja
![]()
C-F-K - forever
Ja czekam na odświeżone ultra-zoomy pod cropa i pełną klatkęTym razem bez czerwonych pasków proszę i z 15/24mm na szerokich końcach.
5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto
Tylko ilu jest amatorów na takie szkła?
A zobaczcie, 24-70 ma tyle lat, że nikt dokładnie nie pamięta, 50/1.4 czy 20/2.8 jeszcze więcej. O 35/2 czy 85/1.8 z litości nie wspomnę. To są podstawowe szkła dla każdego zaawansowanego amatora. Tutaj mają pole do popisu. Do tego flagówka żółtych - 14-24/2.8.
Jednym słowem, mają co robić, a wypuszczają modele, których sprzedaż będzie jeszcze niższa niż 1ek.
Jarek
Ja też czekam na F1 II - byłoby bombowe na FF, dzidziuś smacznie śpi a za fill robiłyby naklejki odblaskowe na suficie
Ztcp to ze sto stron do tyłu delikatnie "plułeś jadem" na to rewelacyjne imho 200/2VR baby
Pewnie chcą wydać nowy katalog po Euro 2012
Canon jako lider powinien puścić przede wszystkim coś czego nigdy nie puści: ef-s 16/2.8, ef-s 20/2.0.
Na pełną klatkę serię: 24/1.2, 50/1 II i 100/2 IS USM; 24 i 50 bez żadnych jaj (jak obecnie) w AF, nawet kosztem dużo większego rozmiaru i/lub wagi.
the silence is deafening
Ja podświadomie wiem, że Ty z pewnością masz coś ciekawego do przekazania.. Sek w tym, że zwykle nie mam pojęcia o co Ci chodzi..
Może pokusisz się o jakiś mały tłumacz neologizmów, by g3?
Plułem jadem? Oj chyba nie.. Co najwyżej na to, że nie mają puszki, która by pokazała możliwości tego szkła.. Zresztą jak mogłem pluć jadem, jak chyba tylko raz przelotnie mi to szkło mignęło w realu..
No właśnie. Każdy z nas w miarę własnych potrzeb potrafi wypisać długa listę szkieł, których mu brakuje. I to nie są kwiatki w stylu 17-200/2 IS USM, tylko realne konstrukcje. Ja chciałbym jeszcze odnowienia 135/2 w wersji z IS. Czyli chyba nie oczekuję niczego niemożliwego. A canon IMO nie robi niczego, żeby kogoś z nas zadowolić.
Pewnie znów wypuszczą 5MKIII z 36mpix (żeby ładnie wyglądało) i ulotną zapowiedzią jakiegoś pokazowego szkła w stylu 200-400 czy 17mp-e..
Jarek