A tak wracając do wątku to czy ktoś słyszał jakąś nową plotkę o 1DS IV.?Poprzedni Ds to już chyba najdłuzej produkowany aparat z obecnej stawki Canona.
Ostatnio edytowane przez janmar ; 01-08-2011 o 13:45
Znów posprzątałem.
Ostrzeżenie janmar'a było po to żeby nie prowadzić tu żadnych wojenek systemowych.
Wątek jest o nowościach Canona i na tym prosiłbym się skupić.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 01-08-2011 o 17:11
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
"Napisał janmar
A tak wracając do wątku to czy ktoś słyszał jakąś nową plotkę o 1DS IV....
Nie ma, nie było i nie będzie Obecnie produkowany Mk3 jest tak dobry, że przebić będzie ciężko - chyba, że filmami ale to chyba nie ten segment. "
Plotki są , były i będą - oto ostatnia z optyczne.pl:
"Canon EOS-1Ds Mark IV
Na stronie producenta automatycznych głowic GigaPan, w tabeli kompatybilności sprzętu pojawił się Canon EOS-1Ds Mark IV, gdzie podano jego wymiary i wagę. Trudno powiedzieć, czy była to pomyłka, czy przypadkowy przeciek, nie zmienia to jednak faktu, że informacja już zniknęła ze strony. Mimo to udało się odnotować, że nowa profesjonalna lustrzanka Canona będzie miała wymiary zbliżone do poprzednika, gdyż wyniosą one 156x157x80 mm. Natomiast waga nowego modelu ma wzrosnąć o 15 gramów. "![]()
Bardzo często sa mylone 1DsMarkx z 1DMarkx .Ta jedna mała literka "s" to IMHO,zbyt mała róznica przy dwóch róznych aparatach.Trzy lata mineły jak używam 1Ds mark III
a na zdjęciach i na ulicy często nie rozróznię. " I nie ma Mocnych..." jak oko nie sięgnie na malutki znaczek w lewej dolnej części aparatu.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Proszę o pisanie na temat.
Dalsze spychanie watku w kierunku sporu"Co jest lepsze Canon czy Nikon" zmusi kogoś z moderatorów do ostrzejszej reakcji.
Ostatnio edytowane przez janmar ; 01-08-2011 o 21:21 Powód: Automerged Doublepost
Jeszcze raz.
Miłośników, entuzjastów i piewców systemów alternatywnych zapraszamy na dedykowane fora lub proszę sobie założyć stosowny wątek.
Tu nie ma miejsca na żadne wojenki systemowe.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Z przebijających się plotek wychodzi mi że w 5Dmk3 ma być:
- nowa matryca 32Mpix
- nowy AF
- DIGIC V
Ma być wszystko lepsze i szybsze, a poza tym znacznie ulepszone wideo.
To ulepszenie nie będzie z lekceważeniem fotografii jak malkontenci uważają, ale dlatego że Panasonic pokazał że kilka rzeczy można z łatwością dużo lepiej zrobić.
Co jak co, ale nie ma doniesień o ulepszonym ekranie LCD.
Nie wydaje mi się żeby obecnie używany ekran potrzebował zastępstwa.