Strona 581 z 608 PierwszyPierwszy ... 81481531571579580581582583591 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 801 do 5 810 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez naras Zobacz posta
    Np. osoby, które szukają body FF wielkością podobną do 5d z dobrym AF i fps, nie pójdą w 1ds, bo za duże, więc wybór jest bardzo czesto jeden - d700.
    Ostatnio zobaczyłem ile toto ma mpix, i trochę ołysiałem Nie mógłbym się przestawić do retuszu na takich plikach

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    no. linia aparatow ma lezacy i kwiczacy AF, matryce zaslugujaca na lepsza optymalizacje DR, sporo niewykorzystanych mozliwosci odczytu sensora do pomiaru (czyt: naswietlanie na "zeby nie przeswietlic"), o babolach funkcjonalnych w Canonie sie nie bede rozpedzal (drabinka ekspozycji na +/- 2EV, brak kurtynki w celowniku, szamansko rozwiazny MLU, ... - moge jeszcze pare wymienic) itd. itp.

niemniej, zamiast uczesac kotkowi futerko i przypilowac paznokcie, wciska mu sie w pupe piora i oklaskuje jako nowatorskiego pawia...

sorry, nie kupuje. jak dla mnie, to jesli taki 5D mkIII nie wniesie nic istotnie nowego i wartosciowego z punktu widzenia fotografowania to bede nadal robil mkI. a moglbym wydac pieniadze...

Mam to samo. Jeśli nie zmienia NAPRAWDĘ istotnych rzeczy z punktu widzenia fotografowania (filmowanie mam gdzieś) to nadal zostaję przy 5D mkI. Nadal robi ładne zdjęcia i nowe matryce wcale tak nie wyprzedziły o lata świetlne starej FF z jedynki.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

A tak wracając do wątku to czy ktoś słyszał jakąś nową plotkę o 1DS IV.?Poprzedni Ds to już chyba najdłuzej produkowany aparat z obecnej stawki Canona.
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 01-08-2011 o 13:45

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    A tak wracając do wątku to czy ktoś słyszał jakąś nową plotkę o 1DS IV....
    Nie ma, nie było i nie będzie Obecnie produkowany Mk3 jest tak dobry, że przebić będzie ciężko - chyba, że filmami ale to chyba nie ten segment. ;-)

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Znów posprzątałem .
    Ostrzeżenie janmar'a było po to żeby nie prowadzić tu żadnych wojenek systemowych.
    Wątek jest o nowościach Canona i na tym prosiłbym się skupić.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 01-08-2011 o 17:11
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

"Napisał janmar
    A tak wracając do wątku to czy ktoś słyszał jakąś nową plotkę o 1DS IV....

Nie ma, nie było i nie będzie Obecnie produkowany Mk3 jest tak dobry, że przebić będzie ciężko - chyba, że filmami ale to chyba nie ten segment. "

Plotki są , były i będą - oto ostatnia z optyczne.pl:
    "Canon EOS-1Ds Mark IV
    Na stronie producenta automatycznych głowic GigaPan, w tabeli kompatybilności sprzętu pojawił się Canon EOS-1Ds Mark IV, gdzie podano jego wymiary i wagę. Trudno powiedzieć, czy była to pomyłka, czy przypadkowy przeciek, nie zmienia to jednak faktu, że informacja już zniknęła ze strony. Mimo to udało się odnotować, że nowa profesjonalna lustrzanka Canona będzie miała wymiary zbliżone do poprzednika, gdyż wyniosą one 156x157x80 mm. Natomiast waga nowego modelu ma wzrosnąć o 15 gramów. "

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Bardzo często sa mylone 1DsMarkx z 1DMarkx .Ta jedna mała literka "s" to IMHO,zbyt mała róznica przy dwóch róznych aparatach.Trzy lata mineły jak używam 1Ds mark III
    a na zdjęciach i na ulicy często nie rozróznię. " I nie ma Mocnych..." jak oko nie sięgnie na malutki znaczek w lewej dolnej części aparatu.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Proszę o pisanie na temat.
    Dalsze spychanie watku w kierunku sporu"Co jest lepsze Canon czy Nikon" zmusi kogoś z moderatorów do ostrzejszej reakcji.
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 01-08-2011 o 21:21 Powód: Automerged Doublepost

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Jeszcze raz.
    Miłośników, entuzjastów i piewców systemów alternatywnych zapraszamy na dedykowane fora lub proszę sobie założyć stosowny wątek.
    Tu nie ma miejsca na żadne wojenki systemowe.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Nie ma, nie było i nie będzie Obecnie produkowany Mk3 jest tak dobry, że przebić będzie ciężko - chyba, że filmami ale to chyba nie ten segment. ;-)
    Kilka rzeczy mogliby zrobić.

- lepszy LCD
    - używalne ISO 6400
    - lżejszy (ale nie dużo)
    - poprawić organizację folderów, w 1Ds2 jest dużooo lepsza

no i od biedy zwiększyć DR ;-)

Z drugiej strony za te poprawki nie dałbym tyle kasy co trzeba chyba..

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Z przebijających się plotek wychodzi mi że w 5Dmk3 ma być:
    - nowa matryca 32Mpix
    - nowy AF
    - DIGIC V
    Ma być wszystko lepsze i szybsze, a poza tym znacznie ulepszone wideo.
    To ulepszenie nie będzie z lekceważeniem fotografii jak malkontenci uważają, ale dlatego że Panasonic pokazał że kilka rzeczy można z łatwością dużo lepiej zrobić.

Co jak co, ale nie ma doniesień o ulepszonym ekranie LCD.
    Nie wydaje mi się żeby obecnie używany ekran potrzebował zastępstwa.

Strona 581 z 608 PierwszyPierwszy ... 81481531571579580581582583591 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów