Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1282

Wątek: Eos 60D

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ticalion Zobacz posta
    Sprawdzałem tą opcję. Niestety EOSInfo nie obsługuje póki co 60D, nawet z "fixem", który podał do sprawdzenia Merde w innym wątku. Ale...
    O żesz, faktycznie. W swej naiwności posiadacza 50D nie liczyłem, że autor programu mógł zarzucić prace nad aktualizacjami i w 60D wyjdzie bida z odczytem licznika.

Zawsze jeszcze możesz spróbować TUTAJ lub jeśli jesteś linuksiarzem TUTAJ

Jest też program Opanda EXIF, który pokazuje stan licznika w EXIFie. Ale to raczej dla Nikona więc chyba bezużyteczny przy 60D. :sad:
    "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Dopiero zaczyna
    Miasto
    pomorskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VomitroN Zobacz posta
    Zawsze jeszcze możesz spróbować TUTAJ lub jeśli jesteś linuksiarzem TUTAJ
    Dzięki za namiar. Linuksiarzem już nie jestem, korzystam z Maca - to też unix, więc gPhoto2 z powodzeniem odpaliłem pod OS X. Ostatnia wersja obsługuje już 60d i udało mi się wyświetlić informację o migawce. Pokazuje 328 klapnięć co by się zgadzało z ilością zdjęć jakie wykonałem od zakupu. Sprawa rozwiązana definitywnie. Problem z głowy.

Teraz muszę sprawdzić już tylko szkiełko, czy naprawdę ma ten front focus przy zdjęciach z dalszych odległości czy to moja wina.

Domyślnie

witam, od wczoraj stalem sie mysle, ze szczęsliwym posiadaczem 60D na początek ze standardowym obiektywem kItowym EF-S 18-55 iS. Moja przygoda z lustrem dopiero sie zaczyna wiec jestem amatorem. Kupiłem aparacik w MediaMarkt w promocji bez VAT mysle, że dobra cena bo 3251,00 zł brałem go z pełną świadomością (odstatni model ze szklanej gabloty tzw. wystawowy - pozostałe tego samego dnia wyprzedali) Sprzedwcy poinformowali mnie, że znajduje sie on tam od ok. 3 miesiecy. nie nosił zadnych śadow uzytkownia, poza brakiem foli na wyswietlaczu. po Uruchomieniu w domu zobaczyłem date 08.06.2010 w menu dane akumulatora było jakieś 606 zdjęc i akumulator rozladowany. Kupiłem nową karte i zainstalowałem ja, po wlożeniu jej i zrobieni ok 80 zdjęc zgrałem je do komp. i zobaczyłem numeracje IMG_6260 - itd.
    Akceptuje to 606 zdjęc które zrobili moze klienci w Media przez te 3-4 miesiące oglądając ten aparat jest to normalne sam zrobilem ok 30 w sklepie. Ale skąd numeracja od 6260 - w ustawieniach jest narastajaco. Może żeczywiście sprzedawca włożył karte swoja i przejeło z niej numeracje - bo przeszło 6000 zdj w sklepie to tak mało realne - w jaki spsób moge sprawdzic ilość wykonanych migawek?? - widze ze powyźej podawalisie program w LINUX-ie nie mam i nie umiem go obsłużyć, zainstalwałem program OPANDA PowerExif ale nie obsługuje - 60D. Proszę o pomoc bo nie daje mi to spokoju -moge jeszcze oddac aparat - tylko troche szkoda bo wszysto z nim ok.

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MAYYERS Zobacz posta
    ...w jaki spsób moge sprawdzic ilość wykonanych migawek??
    Wypróbuj - http://www.astrojargon.net/EOSInfo.a...ookieSupport=1

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    Dzięki ale z 60D nie działa - może jakis inny pomysł

Uprawnienia umieszczania postów