Pokaż wyniki od 1 do 10 z 223

Wątek: Jaki obiektyw w góry?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Z moich obserwacji wynika, że najpopularniejszym zestawem jest body serii xxxD + stabilizowany kit 18-55 i na dobrą sprawę jest to podstawa od której zaczynamy zastanawianie się co ze sobą zabrać. Wiadomo - każdy ma inne preferencje i każdemu inaczej się chce.

Dla mnie najistotniejszym czynnikiem jest droga, którą chciałbym przebyć - nie wyobrażam sobie, że biorę coś innego niż kompakt na trasie Murowaniec-Zawrat- Kozi Wierch-DPSP, ale już w drugą stronę (Murowaniec-Kasprowy- i dalej na zachód) lustrzanka+ zoom standardowy+ lekkie tele+ jakaś stałka jak najbardziej :-D.

Do tej pory używałem: zestawów: kit+canon 90-300 (bardzo lekki, ale i słabo optycznie)

Sigma 10-20 + sigma 18-200 OS (nieźle, ale już ciężej)

Canon 15-85IS - to zaspakaja większość moich "górsko-fotograficznych" wymagań, aczkolwiek zastanawiam się nad jakimś tele na wszelki wypadek.

Pozdrawiam.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Canon 15-85IS - to zaspakaja większość moich "górsko-fotograficznych" wymagań, aczkolwiek zastanawiam się nad jakimś tele na wszelki wypadek.

Pozdrawiam.
    może canon 55-250 lekki i tyle co zauważyłem po 1 dniu posiadania ww obiektywu za te pieniądze dobry
    Canon EOS 60D; C15-85mm f/3.5-5.6 EF-S IS USM; C50mm f/1.8 II; C55-250 f/4-f/5.6 IS; Speedlite 430EX II; Powershot SX1 IS; Nova 180 AW; Versapack 200 AW

Uprawnienia umieszczania postów