Czyli kupując bardzo ostry egzemplarz danego obiektywu nie mam żadnej pewności że będzie on ostry na mojej puszce ,nawet po ustawieniu mikroregulacji tą śrubką ?
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
Ok czaje ,dzięki za wytłumaczenie ,szukam dalej :].
P.S.
Mam dobrą ofertę Tamrona 28-75 f/2.8 ,bardzo fajny ale jednak ogniskowe nie te które potrzebuje![]()
Na 40D miałem Sigmę 17-70/2.8-4.0, zmieniłem na Tamrona 17-50/2.8 (bez VC). Jakosciowo nieco lepiej (kupiłem używkę, ale podpis Cichego widniał na gwranacji), obiektyw dzięki f/2.8 na całej długości zrobił się o wiele bardziej uniwersalny (mimo krótszego końca).
FF:5Dmk2|T17-35/2.8-4.0|T28-75/2.8|C35/2|C50/1.4|T70-200/2.8|||crop:40D|C18-55 IS||| Metz 58 AF-1|Sunpak 4000AF|wyzwalacze Phottix |Velbon Sherpa 250R|akcesoria...
Zdjęcia: maxmodels.pl | digart.pl | flickr |
"I have a very low tolerance level for stupid bullshit" - George Carlin
Miałem Tamrona w Pentaksie i miałem do czynienia z Foto-techniką. Nie było problemu, 2 tygodnie można przeboleć a parę stówek zostaje w kieszeni. Cichy za darmo tez się nie paprze w tym (porównaj ceny z innymi dealerami/sprzedawcami)..
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Dodam, że większy kłopot jest z Żytniąniż z Foto-techniką (przerabiałem jedno i drugie)
Ostatnio edytowane przez YaneC ; 13-04-2011 o 13:29 Powód: Automerged Doublepost
No to mamy wspólne korzenie.
Chytry dwa razy traci. Miałem szkło używane (kupione u Cichego), nie było jakiś wielkich problemów. Tym bardziej odwiedziłem wcześniej sklep foto, który oferował ten sprzęt 300-400 złotych taniej. 4 Tamrony nie trafiały, a na piątym było mydło. Dopiero szkło zarezerwowane działało jak należy, ale z wiadomych powodów nie mogłem go nabyć.
Na pytania o serwis czy kalibrację otrzymuje się informację, że obiektywy wysyłane są we własnym zakresie, a nie przez sklep. Więc za wysyłkę płacę.
Dodatkowo muszę czekać dwa tygodnie, a często nawet wysłać aparat do spójnej kalibracji.
Rozumiem, że przeboleć można ten fakt jeżeli z aparatu nie korzysta się zbyt wiele - gorzej jeśli ktoś naprawdę często ktoś po niego sięga. Samymi szkłami człowiek nie żyje.
Jeżeli mam już coś kupić, to porządnie. Bo 'pieprzenie' się z serwisem jest irytujące i większości sytuacji stratne.![]()
znam i tą śpiewkę 300-400zł ???
Nie ma takiej potrzeby, kalibrowali mi 28-75mm f/2.8 bez puszki i był "ogień"
Jak już wspomniałem - miałem do czynienia z Foto-techniką, z Żytnią i tą pierwszą POLECAM, Żytnia jest be