Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 58

Wątek: Spacerowy zoom ,cos zamiast kita.

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta

Nie do końca prawda...
    Chodziło mi o to że jeśli szkło było testowane na innych body gdzie nie miało tendencji do złego ustawiania ostrości to problem pojawia się na konkretnej puszce.

Coś już napisał Awatar pawlack
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Czyli kupując bardzo ostry egzemplarz danego obiektywu nie mam żadnej pewności że będzie on ostry na mojej puszce ,nawet po ustawieniu mikroregulacji tą śrubką ?

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawlack Zobacz posta
    Czyli kupując bardzo ostry egzemplarz danego obiektywu nie mam żadnej pewności że będzie on ostry na mojej puszce ,nawet po ustawieniu mikroregulacji tą śrubką ?
    Kupując ostry - będzie ostry. Natomiast jeśli będzie miał FF/BF to da radę wyregulować.

FF/BF nie oznacza, że obiektyw jest nieostry, tylko że nie trafia z ostrością tam, gdzie należy

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Coś już napisał Awatar pawlack
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Ok czaje ,dzięki za wytłumaczenie ,szukam dalej :].

P.S.
    Mam dobrą ofertę Tamrona 28-75 f/2.8 ,bardzo fajny ale jednak ogniskowe nie te które potrzebuje

Bywalec Awatar tormentor
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Na 40D miałem Sigmę 17-70/2.8-4.0, zmieniłem na Tamrona 17-50/2.8 (bez VC). Jakosciowo nieco lepiej (kupiłem używkę, ale podpis Cichego widniał na gwranacji), obiektyw dzięki f/2.8 na całej długości zrobił się o wiele bardziej uniwersalny (mimo krótszego końca).
    FF:5Dmk2|T17-35/2.8-4.0|T28-75/2.8|C35/2|C50/1.4|T70-200/2.8|||crop:40D|C18-55 IS||| Metz 58 AF-1|Sunpak 4000AF|wyzwalacze Phottix |Velbon Sherpa 250R|akcesoria...
    Zdjęcia: maxmodels.pl | digart.pl | flickr |
    "I have a very low tolerance level for stupid bullshit" - George Carlin

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawlack Zobacz posta
    W związu że oferty dzielą się na egzemplarze : od Cichego i nie od Cichego ,to mam takie pytanie.
    Od tego czy "siamtego" nie ma gwarancji, że będzie z Twoim body dobrze współpracował.
    Kupuje się najlepiej z gwarancją (niezależnie od źródła skąd pochodzi) i wtedy wysyłka do Foto-techniki, usługa free i masz wszystko OK

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez YaneC Zobacz posta
    Od tego czy "siamtego" nie ma gwarancji, że będzie z Twoim body dobrze współpracował.
    Kupuje się najlepiej z gwarancją (niezależnie od źródła skąd pochodzi) i wtedy wysyłka do Foto-techniki, usługa free i masz wszystko OK
    Lepiej doczytaj, co oferuje nasz kolega Cichy, bo wysyłanie do foto-techniki na 2-3 tygodni jest bez sensu. Lepiej dopłacić i mieć ostre od razu niżeli tracić czas i nerwy na serwisach.

Początki nałogu

Domyślnie

Miałem Tamrona w Pentaksie i miałem do czynienia z Foto-techniką. Nie było problemu, 2 tygodnie można przeboleć a parę stówek zostaje w kieszeni. Cichy za darmo tez się nie paprze w tym (porównaj ceny z innymi dealerami/sprzedawcami)..
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Miałem Tamrona w Pentaksie i miałem do czynienia z Foto-techniką. Nie było problemu, 2 tygodnie można przeboleć a parę stówek zostaje w kieszeni. Cichy za darmo tez się nie paprze w tym (porównaj ceny z innymi dealerami/sprzedawcami)..
    Dodam, że większy kłopot jest z Żytnią niż z Foto-techniką (przerabiałem jedno i drugie)
    Ostatnio edytowane przez YaneC ; 13-04-2011 o 13:29 Powód: Automerged Doublepost

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Miałem Tamrona w Pentaksie i miałem do czynienia z Foto-techniką.
    No to mamy wspólne korzenie.

Nie było problemu, 2 tygodnie można przeboleć a parę stówek zostaje w kieszeni
    Chytry dwa razy traci. Miałem szkło używane (kupione u Cichego), nie było jakiś wielkich problemów. Tym bardziej odwiedziłem wcześniej sklep foto, który oferował ten sprzęt 300-400 złotych taniej. 4 Tamrony nie trafiały, a na piątym było mydło. Dopiero szkło zarezerwowane działało jak należy, ale z wiadomych powodów nie mogłem go nabyć.
    Na pytania o serwis czy kalibrację otrzymuje się informację, że obiektywy wysyłane są we własnym zakresie, a nie przez sklep. Więc za wysyłkę płacę.
    Dodatkowo muszę czekać dwa tygodnie, a często nawet wysłać aparat do spójnej kalibracji.

Rozumiem, że przeboleć można ten fakt jeżeli z aparatu nie korzysta się zbyt wiele - gorzej jeśli ktoś naprawdę często ktoś po niego sięga. Samymi szkłami człowiek nie żyje.

Jeżeli mam już coś kupić, to porządnie. Bo 'pieprzenie' się z serwisem jest irytujące i większości sytuacji stratne.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez N00bek Zobacz posta
    Chytry dwa razy traci.
    znam i tą śpiewkę
    Więc za wysyłkę płacę.
    300-400zł ???
    Dodatkowo muszę czekać dwa tygodnie, a często nawet wysłać aparat do spójnej kalibracji.
    Nie ma takiej potrzeby, kalibrowali mi 28-75mm f/2.8 bez puszki i był "ogień"
    Jeżeli mam już coś kupić, to porządnie. Bo 'pieprzenie' się z serwisem jest irytujące i większości sytuacji stratne.
    Jak już wspomniałem - miałem do czynienia z Foto-techniką, z Żytnią i tą pierwszą POLECAM, Żytnia jest be

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów