Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 72

Wątek: Canon 60d VS. sony alfs a55

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Wiesz igi, miałem to samo przesiadając się na Canona - jeśli chodzi o logiczność menu.

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Domyślnie

IMHO dyskusja o logiczności menu i kwestii przyzwaczejnia jest bez sensu bo każdy przyzwyczajenia ma swoje, tak samo jak inaczej postrzega 'logiczność' zakładek. poza tym w obrębie tego samego systemu, ba nawet serii układ menu zmienia się w poszczególnych modelach vide 40D - 50D.
    Z T-shirt'ów to noszę XL, ale ze szkieł to i L wejdzie

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

A kumpel ma alfę 100, nie cacka się (w zimę jak mu zaparował to go suszył suszarką) od kilku lat i dalej działa. Nie ma co generalizować.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GoomeX Zobacz posta
    Wypowiedziałem się i uważam, że negowania mojej opinii, współczucia itp są nie na miejscu.
    A to niby dlaczego - to forum dyskusyjne i od tego jest żeby się wymieniać opiniami także opiniami na temat opinii .
    Generalizujesz nadal tak dalece, że nie sposób się zgodzić z żadną Twoją tezą - szczególnie, że na ich poparcie masz tylko jakieś opowiastki. Przedstaw konkrety, dlaczego sprzęt tej firmy jest taki do niczego, a nie że kuzynce mojego ciotecznego wujka zepsuło się radio sony i wobec tego faktu firma Sony jest be - no bądźmy poważni :rolleyes:.

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    A kumpel ma alfę 100, nie cacka się (w zimę jak mu zaparował to go suszył suszarką) od kilku lat i dalej działa. Nie ma co generalizować.
    No moich dwóch znajomych ma Alfy i robią nimi ładne zdjęcia nawet .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Domyślnie

w sumie to ja sam miałem kilka ładnych lat temu radio-kaseto-compact sony i się zepsuł

Początki nałogu Awatar GoomeX
    Miasto
    Poland - Poznań

Domyślnie

A ja wszystko co miałem marki Sony się zepsuło, posypało i/lub działa ale z usterkami. Miałem TV, jeden z pierwszych tzw. 'płaskich i srebrnych'. 4 czy 5 lat chodził i padł. Discman - laser po chyba 3 latach. 3 jamniki (jednym nie działał odtwarzacz kasetowy, w drugim CD a w ostatnim pourywały się gajgi). Radio samochodowe ma kiepski laser, lubi rysować płyty a na wertepach przy odtwarzaniu muzy z płyt lubi poprzerywać. Nagrywarka w kompie - padła. Mini wieża - padła. I żeby ktoś wścibski nie napisał, że jestem katem. O sprzęt bardzo dbam, aż za bardzo. TV made in japan Panasa, ma ponad 20 lat i do teraz w chacie gra. To samo tyczy się nagrywarki (kupionej wraz z kompem do którego później dołożyłem nagrywarkę Sony j.w.) nagrywa do dziś - jest to chyba Samsung. To że forum to dyskusja, to każdy wie, czyta i widzi.
    Nigdzie nie pisałem o ciotecznych wujkach, szwagrach czy stryjkach więc wtrącenie to było lekko infantylne.
    Zresztą pewnie jak to co niektórzy przeczytają, to zażądają skanów opinii serwisu i potwierdzeń uszkodzeń w w/w sprzęcie.:]
    Dodam jeszcze, że nie znam nikogo wśród znajomych kto używałby w pracy czy dla zabawy sprzętu Sony (mowa o działce foto). A znajomych kilku mam i nie wpływałem na ich decyzję podczas wyboru tego sprzętu.

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

A ja wszystko co miałem marki Sony się zepsuło, posypało i/lub działa ale z usterkami. Miałem TV, jeden z pierwszych tzw. 'płaskich i srebrnych'. 4 czy 5 lat chodził i padł. Discman - laser po chyba 3 latach. 3 jamniki (jednym nie działał odtwarzacz kasetowy, w drugim CD a w ostatnim pourywały się gajgi). Radio samochodowe ma kiepski laser, lubi rysować płyty a na wertepach przy odtwarzaniu muzy z płyt lubi poprzerywać. Nagrywarka w kompie - padła. Mini wieża - padła. I żeby ktoś wścibski nie napisał, że jestem katem. O sprzęt bardzo dbam, aż za bardzo. TV made in japan Panasa, ma ponad 20 lat i do teraz w chacie gra. To samo tyczy się nagrywarki (kupionej wraz z kompem do którego później dołożyłem nagrywarkę Sony j.w.) nagrywa do dziś - jest to chyba Samsung. To że forum to dyskusja, to każdy wie, czyta i widzi.
    Nigdzie nie pisałem o ciotecznych wujkach, szwagrach czy stryjkach więc wtrącenie to było lekko infantylne.
    Zresztą pewnie jak to co niektórzy przeczytają, to zażądają skanów opinii serwisu i potwierdzeń uszkodzeń w w/w sprzęcie.:]
    Dodam jeszcze, że nie znam nikogo wśród znajomych kto używałby w pracy czy dla zabawy sprzętu Sony (mowa o działce foto). A znajomych kilku mam i nie wpływałem na ich decyzję podczas wyboru tego sprzętu.
    Z marki Sony miałem do czynienia z A100 i A200. Starszy kolega i kumpel ze studiów.

A100 - Kilka miesięcy temu miałem z nim kontakt. Jego alfa była w serwisie na czyszczeniu matrycy i bodajże doklejaniu gumo-skórki na gripie aparatu. Przebieg na dzień dzisiejszy 120 tysięcy z hakiem.

A200 - inny znajomy miał problemy z AF-em. Wymiana w serwisie na gwarancji, w 2-3 dni na ich koszt. Teraz śmiga i leci na produktach bigmy.

Dalej. Z Sony mam odtwarzacz mp3/4. Producent twierdził, że trzyma 38h na jednym ładowaniu. Po 3 latach potrafi wytrzymać mi około 34h - czyli nie jest aż tak źle.

No i co jeszcze mogę napisać. Miałem dyktafon Sony, radio i nagrywarkę CD - kiedyś. Dyktafon po 5 latach nie ładował się (naprawa przekraczała jego wartość więc na recykling poleciał);
    Radio spadło ze schodów podziałało z kilka miesięcy potem gałka do zmiany fal 'pękła';
    Nagrywarka CD działała dosyć sporo, ale po pewnym czasie siadła.

Powiem krótko każdemu różnie ze sprzętem. Ja do tego ręki nie mam. Chociażby patrząc na mój laptop, który odwiedził serwis 7 raz w przeciągu 6 miesięcy. Za każdym razem Samsung robi to samo. Przeprasza dokonuje naprawy, wymienia mi dysk - kasując całą zawartość. Nie mam co narzekać, bo wciąż robią to o dziwo na gwarancji.

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Domyślnie

Mam wrażenie, że ta licytacja powoduje lekkie odbieganie od głównego wątku dyskusji...

Domyślnie

ja tez mam takie wrażenie

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

O widzę że kolega dalej swoje :wink:.
    Wiesz tak na prawdę to powinieneś przestać używać większość sprzętu elektronicznego, bo w bardzo wielu wytworach (w tym w aparatach canona) są podzespoły Sony.

Jak najbardziej licytacji nie ma co kontynuować szczególnie, że w ten sposób na pewno nie pomożemy założycielowi wątka.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów