Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 72

Wątek: Canon 60d VS. sony alfs a55

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Kolego wszystko można relatywizować ale nie masz kompletnej wiedzy na temat marki, produktów, ilości awarii etc. Po prostu masz swoją opinię na temat wybranych produktów Sony i tyle - nie możesz tego w sposób odpowiedzialny generalizując przenieść na całość, bo do tego trzeba by bardzo poważnych badań na podstawie poważnych danych.
    To nie jest kwestia punktu widzenia tylko albo się ma na jakiś temat wiedzę i wtedy można wyciągać jakieś sensowne wnioski albo się coś tylko zakłada/wróży/przypuszcza - wybierz sobie dowolnie z tych ostatnich opcji co Ci najbardziej pasuje .

Przy czym (żeby było jasne) nie mam ochoty ani zamiaru bronić Sony. Mam/miałem też sporo ich produktów i jest jak u wszystkich raz lepiej raz gorzej.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaremo15 Zobacz posta
    W Canonie mam 17-50 f2.8 i 85 f1.8 więc musiał bym sprzedawać dlatego trudna decyzja. Muszę pomacać w sklepie obu puszek/
    Ten 17-50 to Tamron? Jeśli tak to takiego samego bez problemu dostaniesz do Sony, ale 85 1.8 w Sony nie ma. Albo 85 2.8 albo od razu 1.4

Mnie się bardziej podoba 60D, ale Sony też ma swoje zalety głównie dużo lepszy tryb filmowy i duży, choć elektroniczny wizjer.
    46756a6920582d5431202b2031302d32342f34202b2031382d 35352f322e382d34202b2035352d3230302f332
    e352d342e38202b2032332f312e34202b2033352f312e34202 b2035362f312e32202b204d65747a206d343030

Coś już napisał
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GoomeX Zobacz posta
    Kolekcjoner - jeśli się chce to wszystko można zanegować i zaaprobować w zależności od pkt widzenia. Liberalizm polega na przedstawieniu swojego prywatnego poglądu na dany temat, co uczyniłem. Mało tego, uczyniłem to na bazie własnych doświadczeń ze sprzętem, z którym trochę miałem do czynienia, różnych producentów, z różnych dziedzin. Przerobiłem różnego rodzaju sprzęt firmy S. i twierdzę, że marka upada (nie dosłownie, w znaczeniu stacza się ) i robi masówkę - jak obecnie większość sprzętu z różnych dziedzin. Radia, TV, walkman, discman, jakaś mini-wieża, car audio... wszystko relatywnie drogie a dużo gorsze w danym segmencie cenowym aniżeli konkurencja. Większość sprzętu w/w została nie z winy użytkownika/ów zepsuta... to o czymś świadczy.
    Jeżeli chodzi o aparaty to widzę, że kolega nigdy nie używał A900 np z CZ135 1.8 i tu muszę niestety napisać, że jest to genialny zestaw. A zresztą szkoda dyskutować z takimi argumentami, więcej obiektywizmu życzę.
    Magia zdjęć

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Jak czyta to co ja napisałem czy kolega wcześniej??
    Kolega wcześnie of kołrs

Ja tylko uzupełniłem Twoją wypowiedź żartobliwie (tak mi się nasunęło na myśl) :-D

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Początki nałogu Awatar GoomeX
    Miasto
    Poland - Poznań

Domyślnie

Koledzy, obiektywizm czy nie, zwolennikiem marki Sony od dłuższego czasu nie jestem i tak jak napisałem piszę własne wnioski na podstawie produktów, których używałem w określonych ramach czasowych. Jak z każdym produktem czy usługą zdarzają się lepsze artykuły i te mniej.

Nie życzcie mi proszę 'obiektywizmu' bo tego u mnie pod dostatkiem. W tym wątku trzeba byłoby życzyć lepszych doświadczeń z produktami Sonego, za którym nie przepadam i określając jasno C vs S wybrałbym i każdemu polecił C!

Miałem wiele doświadczeń /i nie tylko ja/ z Sony i wyobraźcie sobie, że kupujecie jeden produkt danego producenta, drugi, piąty i ósmy, po czym znajomi też używają tych produktów. Każdy z nich się uskarża, jednemu się psuje, drugi też nie jest zadowolony... coś jest na rzeczy, ale znajdą się i tacy, którzy powiedzą że mam dziwnych znajomych :P

Pozdro

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

A jak długo używałeś lustrzanek Sony?

Miasto
    Poland - Poznań

Domyślnie

Nie używałem ich wcale i nie mam takiego zamiaru. Po tylu negatywnych doświadczeniach jakie miałem z tą firmą, nie chcę mieć już z nią nic wspólnego i każdego zawsze przestrzegam aby zastanowił się nad kupnem jakiegokolwiek produktu marki Sony.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Współczuję. Ja używałem przez ponad 3 lata i spisywały się świetnie.

Ale patrząc po Twoich postach i widząc tok rozumowania - EOT.

Miasto
    Poland - Poznań

Domyślnie

MC_ - A ja uważam, że nie ma czego współczuć. Wprost przeciwnie, z mojego punktu widzenia to ja mogę współczuć każdemu, kto ma jakikolwiek sprzęt firmy Sony w domu.

Jakbyś przez pewien czas użytkował samochody określonej marki, które permanentnie wymagały by serwisu, psuły się, etc to chyba sam wyciągnąłbyś należyte wnioski. Ja omijam już od dłuższego czasu wszelkiego rodzaju stoiska i produkty Sonego i z tą firmą nie chcę mieć nic wspólnego. Pytaniem z tytułu wątku było który, C czy S. Wypowiedziałem się i uważam, że negowania mojej opinii, współczucia itp są nie na miejscu.
    W kwestii toku rozumowania o którym piszesz, tak jak ja już pisałem wyżej - każdy ma swój. Czepianie się czyjegoś toku rozumowania, lub atakowanie Go bo ma takie a nie inne doświadczenia z jakimś producentem jest trochę nie fair. Tak samo, jak produkowanie przez mojego ulubionego producenta, obiektywów "L", w których jest duży wachlarz jakościowy.

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Moim zdaniem jedynym produktem Sony wartym uwagi są pełnoklatkowe lustrzanki A850 i A900, wraz z obiektywami Carl Zeiss. Takie jest moje zdanie, dla samego 135mm warto wziąć taki zestaw, mi się strasznie podoba 85/1,4 oraz 16-35 tego producenta. Z kolei ergonomia ichnich puszek (mówię tu o A900) pozostawia wiele do życzenia, plastik, słaby autofokus, nielogiczne menu, spoooooro do przestawiania się dla Canonowca
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów