Znam Nikoniarze, który przechodził na Canona i znam Canoniera, który przechodził na nikona.
Nie ma żadnych zasad. Ludzie błądzą po systemach i szukają czegoś co odpowiada ich potrzebom.
To, co sugerujesz na górze jest albo prawdziwe albo fałszywe. Nie ma jednej reguły.
W nikonie oprócz szkieł 35/1.8 i 105vr nie widzę dla mnie alternatyw. Mam natomiast słabość do 50/1.4 i 50/1.2 nikkorów manualnych. Czy to znaczy, że jestem jakiś znikonowany?Ty trafiłeś tak, że d7000 Tobie odpowiada, ale jeśli przyjdzie Ci do korzystania z manualnych szkieł, to canon wygra w tym przypadku.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
witam,
dziękuję za wszystki posty. a pomijając juz info że lepiej kamera do krecenia filmów a aparat do robienia zdjęc - czy ktoś mógłby podac jakies reflekcje nt. krecenia filmow canonem 60d ???
pozdr
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
a co powieci na ten filmik
http://www.youtube.com/watch?v=kHPaV...eature=related
Ostatnio edytowane przez remolmar ; 06-04-2011 o 20:58 Powód: Automerged Doublepost
Nie ulega najmniejszej wątpliwości, że do filmów lepiej nadaje się Sony, a do zdjęć - Canon. Ale do filmów wolałbym jednak kamerę.... Z powodu ergonomii.
no racja ale czy sony a55 zrobie na tyle slabe zdjecia zeby go poprostu niekupic???? przeciez chyba niema przepasci miedzy tymi foto obu aparatów???
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Miałem zadać podobne pytanie ale jak jest wątek to się podepneCo będzie lepsze 550D czy A33 ? Potrzebuje mały aparat który będę mógł zabrać ze sobą wszędzie bez taszczenia magnezowego klocka. Oczywiście czasami chce nagrać jakiś film w dobrej jakości więc wybór padł na te 2 modele.