Strona 17 z 58 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 572

Wątek: 5d vs 5d ii, roznice w obrazowniu i inne dylematy

Uzależniony Awatar Pawel_G
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Mam dwie 5D i to za cenę jednego 5D mk 2 więc jesli ktoś nie jest łakomy na nowe bajery to niech kupuje starą poczciwą 5D. Różnic w obrazku dla mnie brak a wszystko sprowadza się do iso 6400 z 5d mk2 i nieco lepszego af.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel_G Zobacz posta
    Mam dwie 5D i to za cenę jednego 5D mk 2 więc jesli ktoś nie jest łakomy na nowe bajery to niech kupuje starą poczciwą 5D. Różnic w obrazku dla mnie brak a wszystko sprowadza się do iso 6400 z 5d mk2 i nieco lepszego af.
    Właśnie różnic w obrazowaniu raczej nie widać a podobno AF jest wcale nie lepszy Dlatego wypowiedzi na ten temat skloniły mnie do zakupu starej poczciwej 5D. do bajerów nie tęsknię, bo mam jeszcze 50D
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Trochę lepszy AF jest.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Trochę lepszy AF jest.
    No może i jest nie przeczę, choć niektórzy użytkownicy nowej puszki twierdzą że ten sam co poprzednio. Nawet jeśli jest trochę lepszy, to czy warto dopłacać te 3 tyś różnicy jeśli ktoś nie jest fanem video?
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    No może i jest nie przeczę, choć niektórzy użytkownicy nowej puszki twierdzą że ten sam co poprzednio. Nawet jeśli jest trochę lepszy, to czy warto dopłacać te 3 tyś różnicy jeśli ktoś nie jest fanem video?
    Poza "bajerami" dopłaca się również (żeby nie napisać głównie) za to, że kupuje się nowy aparat. Czy to ma sens, zależy od nabywcy.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Nie usprawiedliwiajcie sobie zakupu 5D I
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

AF jest może równie wolny ale na pewno pewniejszy. Tam gdzie starą piątką robiłem kilka zdjęć, tylko po to by być pewnym chociaż jednego, w nowej właściwie wystarczy jedno. Czyli nie klapie lustrem jak oszalały paparazzo . A samo lustro też klapie ciszej.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myslidar Zobacz posta
    W tym mechanizmie obronnym nie ma nic złego, a wręcz przeciwnie -śpi się spokojniej.

Bywalec
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Nie no panowie AF jest pewniejszy szczegolnie boczne punkty nie ma 2 zdan

Lustro fajnie klapie (mimo ze dokupiona 5dmk1 jest swiezo po wymianie) jak w analogu

Teraz wszystko zalezy co kto i gdzie robi.
    Jak uzywasz sprzetu w plenerze i studio to z wysokiego ISO nie skorzystasz (jak ja np.) Ale gdy probujesz slubniaki trzaskac w kosciele bez lampy to sorry ale mocno trzeba obracac w postprocesie zdjeciem z MK1 zeby szumy usunac itd. Ja nie robie duzo repo a slubnych nawet unikam (raczej z braku czasu) wiec dokupilem mk1 zeby dwojki nie wytrzaskac w studio i plenerach.
    Teraz stosunek jakosci do ceny mk1 jest naprawde git a nowe mk2 tez moze sie popsuc po roku.
    Jak sprzedajacy nie ma nic do ukrycia to zawsze mozna sie umowic na zytniej i licznik i stan sprawdzic. 20 zeta.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myslidar Zobacz posta
    Podobnie można rzec o tych co kupili MK II, którzy piszę że dużo lepsiejszy AF, telewizorek i inne bajery i że warto dołożyć prawie 3k
    pozdr

Strona 17 z 58 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów