Czy jest jakiś domowy sposób@
Czy jest jakiś domowy sposób@
Z tego co juz nieraz bylo pisane tu na forum, edyny sposob na sprawdzenie ilosci zdjec to jest zaniesienie do serwisu.Zamieszczone przez Pilgrim
Ciekawe jak oni to sprawdzają. Czy to jakiś soft, czy "maszynka" specjalna?
Aparacik, szkiełeczka, lampeczka i plecaczek...
Nie wiem jak ale wydaje mi sie ze pewnie jest to gdzies zaszyte w jakiejs pamieci nieulotnej - odpowiedni soft i problem z glowy.Zamieszczone przez skrzat
Przynajmniej ja bym tak to zrobil
Tak BTW - mozliwosci softow serwisowych, czy jakichs innych magicznych kodow bywaja nieraz imponujaceCiekawe co jeszcze panowie sewisanci moga powiedziec o naszych maszynkach.
pliz nie zaśmiecajcie i poszukajcie wcześniej- ja też do wczoraj pisałem różne wątki na ten sam temat - oczywiście nie złośliwie, ale widzę że dużo lepszy jest porządek:
http://canon-board.info/showthread.php?t=4774
tutaj jest napisane. z ewentualną dyskusją przenieście się proszę tam.
fotomuka- Nie chodzi mi o numerację katalogów ani plików, tutaj jest wszystko jasne, chodzi mi o stwierdzenie całkowitej ilości. Wkładanie nowych kart lub kart zapisanych w innym aparacie potrafi zmienić numerację plików przez aparat.Zamieszczone przez fotomuka
Ostatnio edytowane przez Pilgrim ; 10-08-2005 o 21:34
NI !Zamieszczone przez fotomuka
I pomijam fakt mojej krnabrnosci wyindukowanej miesiaczka ale tamten watek dotyczy chyba czegos innego - przynajmniej z zalozenia. A nie ladnie tak Off-Topicic.
Niemniej jednak nie bede sie klocil bo nie ma o co :>
Moj 300D wrocil z serwisu i mialem napisany przebieg w opisie aparatu19 000 ponad
![]()
Sprzęt: Canon + wymienne obiektywy + zewnętrzna lampa błyskowa
Jeśli to nie był serwis gwarancyjny to ile to kosztowało, kupiłem 10d z którejś ręki i zżera mnie ciekawość.Zamieszczone przez Błajo
W tym watku:Zamieszczone przez Pilgrim
http://canon-board.info/showthread.php?t=3764&page=2
Opisalem swoje wrazenia z wizyty w serwisie, jak i czas trwania sprawdzania przebiegu migawki oraz koszt tej operacji.