_igi, wlasnie dlatego, ze stracil 50% wartosci oplaca sie go teraz kupica sprzedawac faktycznie chyba juz powoli nie ma sensu...
_igi, wlasnie dlatego, ze stracil 50% wartosci oplaca sie go teraz kupica sprzedawac faktycznie chyba juz powoli nie ma sensu...
http://www.youtube.com/watch?v=H84EpXXcG_o
O tym jak wrzucać foty bezprzewodowo na Ipada po naciśnięciu migawki
R6 + S17-35 + 24-70/2.8 + 50/1.8 + 85/1.8 + 70-200/2.8
Ex Sony a6500, 70D, 40D, 30D
te karty eye-fi sa beznadziejne, juz lepiej chyba kupic gripa z wifi i tak przesylac
Taa ipad gowno... i ekran lepszy w laptopie , bardzo jestem ciekaw w ktorym laptopie masz monitor na ledzie z ips
Tak czy owak jak ktos ma bzika na pkt kolorow itp to oczywiscie byle gowniany ipad go nie zadowoli. Mnie zadowolil. Odwzorowanie kolorow jest na potrzeby wiekszosci osob swietne , klienci bardzo zadowoleni jak biora urzadzenie do reki i moga zobaczyc zdjecia. Galaxy tab nie ma ips niestety.
Wedlug mnie nie oplaca sie kupowac ipad-a 2 , doplacamy sporo a dostajemy nie wiele , chyba ze ktos ma zamiar grac czu cus to co innego , net , mail itp nie beda chodzily szybciej.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Aha dodajem jeszcze do czego ten bez uzyteczny gadzet robi
- portfolio dla klientow , prezentacja zdjec , oddawanych materialow np. slubnych
- dostep do maila gdzie chce , przy 10" i interfejsie nieporownywalnie lepiej niz telefon , moge przesylac zdjecia i je widac a nie zakladac okulary
- dostep do www jak wyzej bez porownania lepszy
- podglad do zdjec podczas sesji - niestety przez kabel bo na grip wifi mnie nie stac
- rozbudowany notatnik/kalendarz/baza klientow
- rozrywka - ogladanie filmow
- prenumeraty zagranicznych pism w formie elektronicznie , iles razy taniej niz papier , dostep pod reka
- w zasadzie pelni tez role gazety , nie musze leciec rano do kiosku i placic za makulature
reszta innych rzeczy to duperele juz w sumie
Ostatnio edytowane przez MM-architekci ; 29-03-2011 o 18:05 Powód: Automerged Doublepost
no comment...
Jestem w posiadaniu iPada od około 3 miesięcy, ale używam jedynie sporadycznie. Oto dlaczego:
- ekran jest niby fajny, kolory mogą się podobać, ale moim zdaniem zbyt mała rozdzielczość (1024x768), odpada zwłaszcza do czytania www czy gazety, bo ciągle trzeba powiększać/pomniejszać/przesuwać,
- matryca jest błyszcząca... świeci sie jak psu jajca i odbijają się w niej wszelkie źródła światła, co mnie akurat doprowadza do szału,
- dodatkowo na tym "pięknym błyszczącym" ekranie ciagle widać ślady paluchów, bo inaczej przecież się nie da obsługiwać iPada...
- przeglądarka www jest fajna i szybka, ale wiele galerii internetowych jest zrobionych we flashu... wtedy lecę do komputera,
Moim zdaniem przydatność tego urządzenia jest na prawdę wątpliwa. Do zabawy może i tak, ale już od jakiegoś czasu nie chodzę do przedszkola. Poza tym to koszmarnie droga zabawka.
Bardzo ciekawy jest argument o "oszczędnościach" na gazetach często używany przez obrońców iPada. Przecietnie gazeta kosztuje od 1.50 do 2 zł. Rocznie to ok 600 zł kupując codziennie. Za iPada możemy nabyć (w zależności od wersji) od 3 do 5 lat prenumeraty papierowej gazety. iPada po 3-4 latach i tak trzeba wyrzucić bo bateria ma ok 500 ładowań.
Ekran o rozdzielczości netbooka, niekalibrowalny zupełnie. Przez całe lata wszyscy pisali o konieczności kalibracji. Nagle szarość może być nawet fioletowa bo zrobił ją wielki Steve.
Dostęp do www? Lepszy? 90% stron foto to flash. Taka moda. Steve flasha nie lubi, i słusznie, ale...
Notatnik, kalendarz, maile? Hmmm... to samo jest w iPhonie a bazę danych kilentów to jednak lepiej w Accessie albo nawet w Outlooku. Backup jakoś pewniejszy.
Rozumiem "bul" tych co zanabyli. Muszą chwalić... :-)
Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 29-03-2011 o 22:12
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
Ja kupiłem i nie narzekam,
nie czuję bólu bo to był wybór świadomy.
Januszu nie rozumiem tej nagonki z Twojej strony na Ipada.
To że wygodnie na nim się czyta forum w łóżku, ogląda filmy, czyta PDFy, ogląda zdjęcia, czy gra w gry to dla mnie same zalety.
R6 + S17-35 + 24-70/2.8 + 50/1.8 + 85/1.8 + 70-200/2.8
Ex Sony a6500, 70D, 40D, 30D
Nie, no bez przesady. Jakiej nagonki? Zwyczajnie uświadamiam, że gazeta czytana na iPadzie wcale nie jest tańsza, że jest to gadżet, że moja opinia o jego przydatności jest na nie. Nic poza tym.
Jakoś tak się składa, że większość makówek to nawiedzeni, dotknięci nieuleczalną przypadłością miłości do Steva, do których żadne rzeczowe argumenty nie przemawiają. Widać choroba się rozszerza na iPada również. Mam iPhona, uważam że to najlepszy "orginizer" połączony z telefonem jaki kiedykolwiek miałem (miałem ich sporo od Palm III i Palm V poczynając). I tyle. Mi łóżko służy do spania albo robienia czego innego. Nie sypiam z gadżetami.![]()
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
Przewaznie narzekający na iPada to ci, ktorzy:
- nigdy nie widzieli iPada i go nie uzytkowali, ale swoje i tak wiedzą
- oczekuja od niego uzytecznosci laptopa, pomimo ze to tylko tablet
- nie stac ich
Innych przyczyn nie stwierdzono![]()