Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 53

Wątek: ipad jako przeglądarka zdjęć z lokalnego serwera

Uzależniony Awatar pawciolbn
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Ja używam Galaxy S - mały ekran, ale mobilność świetna. NaTaba sobie nie pozwolę, więc na razie to i album przykładowy.
    Co do mobilnosci, to na karcie mam sporo zdjęć i to z reguły wystarcza. Zasięg po HSDPA nie zawsze jest i to jest ból.
    5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leondj Zobacz posta
    jezeli chodzi o samo TYLKO przegladanie zdjec, najwyzsza jakosc obrazu, najlepszy ekran i najlepszy multi touch na rynku to warto, JEDNAK druga sprawa to cena, troche drogi gadget... i jednak to nie jest komputer i niestety nigdy nie bedzie, obojetnie w jakiej wersji.
    Ja tam miałem okazję pomacać Motorolę Xoom zaraz po tym jak macałem Ipada i przy całej mojej niechęci do wynalazków Apple, Ipad był wykonany tysiąc razy lepiej...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Bywalec Awatar savage67
    Miasto
    Starachowice/Kielce

Domyślnie

Podłącze się do tematu - możliwe jest korzystanie z ipada jako większego monitora live view ? Chodzi mi o możliwość błyskawicznego podglądu wykonanego zdjęcia. Oczywiście bezpośrednio z aparatu bez wyjmowania karty.

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirhon Zobacz posta
    No ale ekran chyba trochę za mały do oglądania zdjęć...

Ma mi to zastąpić tradycyjny album z odbitkami. Nie chcę za każdym razem odpalać laptopaa albo puszczać na TV.
    Wg mnie jest oki. zreszta galaxy tab to produkt dostepny. podejdz do MM i sam zobacz. Co do ceny to na all kupisz za 1300.
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Uzależniony

Domyślnie

savage - bezpośrednio ipad nie da sie niestety podłączyc do aparatu tak aby pełnił funkcję dodatkowego ekranu. głupie ale niestety apple uwielbia komplikować proste rzeczy. poki co ten tablet dla fotografa może spełniać tylko rolę mega wygodnego portfolio. Świetny ekran, super interfejs, banalnie proste przegląda nie zdjęć. teraz jest dobry moment do zakupu wersji pierwszej bo własnie do sklepów wchodzi druga generacja . rózni sie prockiem ,wagą i grubością. ekran ten sam.
    używkę ipad I mozna spokojnie kupić obecnie za ok 1100 /jeszcze na gwarancji bedzie/

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Powiedzcie mi jeszcze czy warto do tych celów (przeglądanie albumów, www) kupowac ipada 2? Może być faktycznie problem z kupnem (USA). Czy może wystarczy kupić pierwszą wersję. Wyświetlacze są takie same. Szybszy procesor do www i do oglądania zdjęć chyba nie musi być.
    Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Uzależniony

Domyślnie

do zdjęć wystarczy ipad1. do netu w sumie też choć niewątpliwie sprawniej działa to wszystko na ipad2.

z dostępnością dwójki w PL narazie tak sobie ale w sumie dziś była europejska premiera dopiero. za kilka dni sie uspokoi i nie powinno być problemów z zakupem
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    jesli ktoś chce sie wdrozyć i poczytać odnośnie różnic ipad vs ipad2 to czytac na forum http://myapple.pl/content/
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 25-03-2011 o 20:22 Powód: Automerged Doublepost

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

http://www.ononesoftware.com/blog/20...3-on-the-ipad/

chyba jedyne sensowne wykorzystanie tego g.... aha, jest też na Apple Store.

http://itunes.apple.com/us/app/dslr-...ign-mpt=uo%3D4
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 25-03-2011 o 20:58

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Uzależniony

Domyślnie

niekoniecznie jedyne.
    capture One 6 w pełni sie integruje z ipad . jest jeszcze capture pilot. Niedawno zresztą canon podpisał umowe z apple o wspołpracy wiec pewnie niedługo jakis soft sie pojawi. temat na pewno rozwojowy. ba. byłoby już super teraz gdyby nie to że apple dało port HDMI ...ale nie można pod niego podpiąć aparatu
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    http://www.youtube.com/watch?v=es1L0...eature=related
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 25-03-2011 o 21:18 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Ja uważam że jest sens przyjechały dziś do mnie do pracy bawiłem się i naprawde są fajne dobry pomysł na pokazywanie portfolio klientom

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów