Pokaż wyniki od 1 do 10 z 113

Wątek: 24mm 1.4 II prośba o wyjaśnienie problemu

Mieszany widok

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Aż sobie zobaczyłem w historię postów :
    Cytat Zamieszczone przez mbiesiadnik Zobacz posta
    Witam. 01.12.09 kupiłem obiektyw 50mm 1.2 L Ostatnio zrobiłem test obiektywu czy wszystko gra i okazało się ze niestety AF ma ogromny problem z trafianiem w punkt. Testowałem na 1,2 1,4 1,6 1,8 2,2 2,5 i 2,8. Body 5D punkt AF centralny. Praktycznie w większości focus nie trafia. Obiektyw kupiony w sklepie internetowym. Zgłosiłem to sprzedawcy i kazał odesłać na kalibrację do serwisu. Czy w razie czego mogę domagać się zwrotu pieniędzy lub wymiany na inny egzemplarz??? Teoretycznie obiektyw przyszedł wadliwy. Posiadam jeszcze 16-35 L II i 135 L i problemów z focusem nie mam. Proszę o odpowiedź. Dziękuje.
    50L nie działa? Może uda się oddać?

Udało się oddać. To teraz spróbujemy szczęścia z 24L
    Tzn. nie ma dobrych egzemplarzy tego obiektywu działających na 5D??? Czytałem na forum o tej 50-ce i wiem jakie są opinie, ale jakoś ciężko mi uwierzyć, że nie znajdę egzemplarza, który by działał poprawnie??: Teraz kupuję 24mm 1.4 II i myślę, że takich problemów nie będzie. Chciałem zapełnić lukę między 24 a 85. Oprócz 50-ki nie ma nic. Jeżeli jest tak jak piszesz, to luka pozostanie :-(
    Ok, kupione. Niestety...
    dopiero teraz okazało się, że przy robieniu zdjęć "dalszym" obiektom AF totalnie się gubi czego na pewno nie było wcześniej. Nie robię zdjęć zawodowo tylko hobbystycznie i niestety dopiero teraz to zauważyłem.
    Kupiłem 24L i znowu problemy...

http://canon-board.info/search.php?s...5377359&pp=100
    Poza psioczeniem pozostałe posty to galeria użytkownika i kilka wpisów w Kursy Liturgiczne.

Aczkolwiek po zdjęciach wygląda, że niby znasz się na rzeczy. Może faktycznie masz cholernego pecha do sprzętu?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ...

A, byłbym zapomniał, była jeszcze Sigma :

Cytat Zamieszczone przez emte Zobacz posta
    Witam,

Chciałbym prosić o kontakt Pana Marcina. Mam podobny problem ze sklepem Pasaż Foto Michał Jędrzejewski w Łodzi. Ja nabyłem obiektyw poprzez stronę internetową Pana Jędrzejewskiego (www.pasazfoto.pl) bojąc się ewentualnych problemów z zakupami porzez allegro.
    Otrzymałem obiektyw Sigma z kartą gwarancyjną, której nie może uznać serwis gwarancyjny Sigmy w Gdyni. Niestety dowiedziałem się o tym dopiero od serwisu, gdy obiektyw trafił tam celem usunięcia wady ostrości.
    Pan Jędrzejewski nie wyraził jak do tej pory zgody na wydanie pełnej karty gwarancyjnej (okazuje się nią być dodatkowa "książeczka") ani zwrot pieniędzy.
    Uważam, iż wprowadzono mnie w błąd w momencie zakupu (mam na myśli zapis na stronie obiektywu - "dwuletnia gwarancja realizowana w Polsce" oraz punkt III.2 regulaminu sklepu mówiący o warunkach gwarancji załączonych wraz ze sprzedawanym produktem).
    Bardzo proszę osoby, którym przydarzyła się podobna sytuacja o kontakt.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    .....

Moje doświadczenia z tym sklepem również są negatywne. Opisywałem już kiedyś przypadek jak Pan M.J. nie chciał wymienić obiektywu, który u nich zakupiłem i okazało się, że ma wadę. Robił bardzo duże problemy, do tego stopnia, że musiałem osobiście z Katowic jechać do Łodzi bo Pan M.J. powiedział, że przyjmie w końcu obiektyw, ale jak dostanie go dzisiaj do godziny 18. Powiedział, że jak wyślę kurierem to go nie przyjmie. Nawet jeżeli ma trochę taniej niż inne sklepy, to osobiście uważam, że nie warto za kilka stówek potem się szarpać i dochodzić swoich podstawowych praw, tylko kupić w innym sprawdzonym sklepie.
    Ostatnio edytowane przez micles ; 07-03-2011 o 00:39 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Aż sobie zobaczyłem w historię postów :
    50L nie działa? Może uda się oddać?
    Rozumiem, że miałem zostawić...

Udało się oddać. To teraz spróbujemy szczęścia z 24L

Co złego jest w tym, że kupuję sobie obiektywy??? Myślisz, że dla mnie jest to jakiś fun, że mam problemy z obiektywem i że mogę sobie opisać problem na forum??? Oczywiście kupuje i oddaje, tak dla jajec. Nie mam co robić.

http://canon-board.info/search.php?s...5377359&pp=100
    Poza psioczeniem pozostałe posty to galeria użytkownika i kilka wpisów w Kursy Liturgiczne.

To nie psioczenie tylko moje wypowiedzi na temat, który został poruszony. W odróżnieniu od ciebie piszę tylko wtedy kiedy chcę coś przekazać innym i tylko na temat, który został poruszony. Obojętnie czy się z tym zgadzaja czy nie. To moje doświadczenia z danym serwisem czy sklepem. Mimo, że nie mam renomy na forum, mam prawo jako jego użytkownik wyraźić opinię.

Aczkolwiek po zdjęciach wygląda, że niby znasz się na rzeczy. Może faktycznie masz cholernego pecha do sprzętu?
    Widocznie mam pecha.

A, byłbym zapomniał, była jeszcze Sigma :
    .....
    Jaka sigma??? W życiu sigmy nie maiłem.

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Płacze, wylewam żale, jak kolwiek nazwać wychodzi na to samo.
    Niepłaczę, nielamentuję i niewylewam żali, tylko PYTAM.

Uprawnienia umieszczania postów