Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 113

Wątek: 24mm 1.4 II prośba o wyjaśnienie problemu

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Aż sobie zobaczyłem w historię postów :
    50L nie działa? Może uda się oddać?
    Rozumiem, że miałem zostawić...

Udało się oddać. To teraz spróbujemy szczęścia z 24L

Co złego jest w tym, że kupuję sobie obiektywy??? Myślisz, że dla mnie jest to jakiś fun, że mam problemy z obiektywem i że mogę sobie opisać problem na forum??? Oczywiście kupuje i oddaje, tak dla jajec. Nie mam co robić.

http://canon-board.info/search.php?s...5377359&pp=100
    Poza psioczeniem pozostałe posty to galeria użytkownika i kilka wpisów w Kursy Liturgiczne.

To nie psioczenie tylko moje wypowiedzi na temat, który został poruszony. W odróżnieniu od ciebie piszę tylko wtedy kiedy chcę coś przekazać innym i tylko na temat, który został poruszony. Obojętnie czy się z tym zgadzaja czy nie. To moje doświadczenia z danym serwisem czy sklepem. Mimo, że nie mam renomy na forum, mam prawo jako jego użytkownik wyraźić opinię.

Aczkolwiek po zdjęciach wygląda, że niby znasz się na rzeczy. Może faktycznie masz cholernego pecha do sprzętu?
    Widocznie mam pecha.

A, byłbym zapomniał, była jeszcze Sigma :
    .....
    Jaka sigma??? W życiu sigmy nie maiłem.

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Płacze, wylewam żale, jak kolwiek nazwać wychodzi na to samo.
    Niepłaczę, nielamentuję i niewylewam żali, tylko PYTAM.

Początki nałogu

Domyślnie

Ja koledze mbiesiadnikowi spróbuję doradzić w ten sposób aby zorientował się u rzecznika Praw Konsumenta, czy istnieją ogólne zapisy co do gwarancji na świadczone usługi czy też nie. Może ktoś w tym biurze doradzi coś sensownego. Polemika w tym temacie straciła już jakiś czas temu meritum sprawy.

2) proponuję nie kontynuować dyskusji bo widać, że są tu na forum członkowie komisji śledczych i zaraz sprawdzą koledze świadectwo maturalne i ew. prace maturalne, jakieś rozprawy magisterskie/licencjackie, w których doszukają się nieopisanych cytatów itp. )
    3) nie z czasownikami piszemy oddzielnie.

pozdrówka

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

No to ja powtórzę to, co napisałem w poście nr 69. Firma za usługę odpowiada na zasadach ogólnych.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darecky Zobacz posta
    2) proponuję nie kontynuować dyskusji bo widać, że są tu na forum członkowie komisji śledczych i zaraz sprawdzą koledze świadectwo maturalne i ew. prace maturalne, jakieś rozprawy magisterskie/licencjackie, w których doszukają się nieopisanych cytatów itp. )
    Popieram.

Cytat Zamieszczone przez darecky Zobacz posta
    3) nie z czasownikami piszemy oddzielnie.
    Święta racja. Sorry.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Tak, zaliczam się do komisji śledczej bo według mnie jest bardzo istotne gdzie ten obiektyw został zakupiony bo jeśli został zakupiony jako nowy z oficjalnej dystrybucji Canon Polska to oznacza, że takich przypadków może być więcej i przy zakupach trzeba bardzo dokładnie to szkło testować. Jeśli kupiony był jako nowy od TIP-a to może być informacja że ten TIP jakieś wałki kręci a jeśli był zakupiony jako używany to w zasadzie nie ma tematu bo mogło się z tym obiektywem dziać wszystko. No ale jeśli to co piszę jest nieistotne i nic nie wnosi do tematu a przypominam, że temat brzmi: " 24mm 1.4 II prośba o wyjaśnienie problemu" to przepraszam za zadawanie drażliwych pytań.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie

Mbiesiadnik osobiście to współczuję. Bedąc w twojej sytuacji byłbym wściekły moze nie tak bardzo na serwis a na Canona. Wydajesz 6K na obiektyw z wadą typu "a bo ten typ tak ma". Oddajesz go do serwisu, który potwierdza tą wadę i nie jest w stanie jej wyliminować ... koszmar jakiś...
    Proponuję wystawić na allegro z samplem na 1.4 i komentarzem typu: ostry od pełnej dziury i nie udzielam GW na prawidłową pracę po zakupie. Ktoś raczej kupi ( kwestia ceny) a Ty bedziesz miał problem z bani

Może masz coś nie tak z body albo współpracą twojego body ze szkłem. Testowałeś na innych body ?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Może masz coś nie tak z body albo współpracą twojego body ze szkłem. Testowałeś na innych body ?
    Na innych body nie testowałem. Reszta szkieł działa poprawnie. Jutro będę wiedział, co było nie tak, bo zakończyli naprawę.

Coś już napisał Awatar qbanek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    No faktycznie, wyjście przed sklep i zrobienie zdjęcie z daleka to nie lada wyczyn. Poza tym kto powiedział, że w sklepie jest tylko 10 minut na sprawdzenie??? Ja męczyłem 85/1,8 przez blisko dwie godziny i go nie kupiłem bo miał wady. Zanim jednak poszedłem do sklepu czytałem sporo o tym obiektywie i wiedziałem na co zwrócić uwagę. Nie wyobrażam sobie sytuacji, że wchodzę do sklepu mówię poproszę ten obiektyw, płacę i wychodzę. No bez przesady, trzeba szanować swoje pieniądze.
    To ja się nie dziwię że czesto zdarza sie ze obiektyw nowy ma rozne wady.
    Przyjdzie takich 10 os kazdy po 2h i juz jest przechodzony jak moj polroczny :P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mbiesiadnik Zobacz posta
    Na innych body nie testowałem. Reszta szkieł działa poprawnie. Jutro będę wiedział, co było nie tak, bo zakończyli naprawę.
    Koniecznie daj znać po sprawdzeniu.

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mbiesiadnik Zobacz posta
    Reszta szkieł działa poprawnie.
    Jesteś pewien? Czy za pół roku zobaczymy wątek "chyba mam wadliwy aparat, moje szkła 24L, 50L i 135L nie działają poprawnie, 3 miesiące temu oddałem puszkę do serwisu ale jej jednak nie naprawili, niestety dopiero teraz to zauważyłem, więc PYTAM co mam zrobić, czy ten typ tak ma, czy to wada fabryczna"
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów