Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 113

Wątek: 24mm 1.4 II prośba o wyjaśnienie problemu

Mieszany widok

Domyślnie

już widzę jak wchodzisz pod samochód i sprawdzasz czy tłumik jest dobrze przykręcony

Bywalec

Domyślnie

no jak to robic taki szum bys sie wstydzil naprawiac i zawracac serwisowi glowe swoim obiektywem. kup nowy. sprzedawca jakis zarobi, serwis nie bedzie musial sie bawic w naprawe, wszyscy beda zadowoleni ;] no prawie wszyscy....
    50D/400 D /T 17-50 2.8 / C 50 1.8 / C 85 1.8 / 580Ex II i reszta gratow

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ładnie brzmi w poście

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

To, że jak się nie umie testować, to później nie można płakać, że szkło nie działa. Czy to takie trudne zrobić 10 zdjęć? Jeszcze stałoogniskowym, no weź przestań.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    To, że jak się nie umie testować, to później nie można płakać, że szkło nie działa. Czy to takie trudne zrobić 10 zdjęć? Jeszcze stałoogniskowym, no weź przestań.
    aaaaaa..... czyli jak bym napisał, że zrobiłem zdjęcia testowe i okazało się, że O-T źle wykonała kalibrację, to byłoby OK, ale jako, że nie zrobiłem zdjęć testowych to jest nie OK i O-T mogła zrobić źle kalibrację Brawo za tok rozumowania. Jeszcze raz specjalnie dla Ciebie napiszę, że nie mam pretensji do O-T, że nie dała gwarancji na wykonaną usługę (moja wina mogłem zapytać wcześniej), tylko o to, że ŹLE WYKONALI KALIBRACJĘ. Nie wiem czemu tak dużo osób uważa, że próbuje czy próbowałem wymusić na O-T ponowną darmową kalibracje. Proszę zakończmy ten temat.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mbiesiadnik Zobacz posta
    aaaaaa..... czyli jak bym napisał, że zrobiłem zdjęcia testowe i okazało się, że O-T źle wykonała kalibrację, to byłoby OK, ale jako, że nie zrobiłem zdjęć testowych to jest nie OK i O-T mogła zrobić źle kalibrację Brawo za tok rozumowania. Jeszcze raz specjalnie dla Ciebie napiszę, że nie mam pretensji do O-T, że nie dała gwarancji na wykonaną usługę (moja wina mogłem zapytać wcześniej), tylko o to, że ŹLE WYKONALI KALIBRACJĘ. Nie wiem czemu tak dużo osób uważa, że próbuje czy próbowałem wymusić na O-T ponowną darmową kalibracje. Proszę zakończmy ten temat.
    Ale wraz z upływającym od kalibracji czasem maleje moja wiara w to, że to O-T spieprzyło sprawę. Żeby być prawie 100% pewnym, że to oni skitrali, trzebaby zrobić test od razu po odebraniu szkła i koniec kropka. Nawet nie wiesz ile czynników może wpływać na rozregulowanie obiektywu.
    Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Wybacz micles, ale jako prawnik napiszę wprost - ośmieszasz się używając paremii łacińskich, których sensu najwyraźniej nie rozumiesz.
    No to się śmiej, miej tą satysfakcję Ja tego użyłem jako daleko posuniętej metafory, mogę zrozumieć, że nie wszyscy widzą zasadne jej użycie.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Ale wraz z upływającym od kalibracji czasem maleje moja wiara w to, że to O-T spieprzyło sprawę. Żeby być prawie 100% pewnym, że to oni skitrali, trzebaby zrobić test od razu po odebraniu szkła i koniec kropka. Nawet nie wiesz ile czynników może wpływać na rozregulowanie obiektywu.
    Twoje prawo wątpić w to co piszę, ale z tego co piszesz Ty wynika, że zaraz po kalibracji powinienem schować obiektyw do pudełka, zamknąć w sejfie i nie używać, bo może się rozkalibrować po zrobieniu kilku zdjęć Ręce opadają. Z mojej strony koniec pisania na ten temat. Jak dostanę obiektyw dam znać, czy wszystko gra, oczywiście po przeprowadzeniu wielu testów. Mam nadzieję tylko, że warunki podczas testowania będą sprzyjające i obiektyw się nie rozkalibruję ponownie

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

A moim zdaniem niepotrzebnie toczysz te boje. Każdy ma prawo używać danego sprzętu jak mu pasuje. O testach nawet nie mówmy, bo zrobić je obiektywnie w domowych warunkach to prawie niemożliwość.
    I nigdzie nie ma zasady, że jak ktoś kupi sprzęt/przyniesie z serwisu to ma obowiązek go używać.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 05-03-2011 o 22:31
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Wybacz micles, ale jako prawnik napiszę wprost - ośmieszasz się używając paremii łacińskich, których sensu najwyraźniej nie rozumiesz.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    To nie jest żaden argument! Zdjęcia micles też robi, a nie umie. Więc może lepiej niech z tą łąciną próbuje :-)

Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów