Strona 78 z 147 PierwszyPierwszy ... 2868767778798088128 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 771 do 780 z 1467

Wątek: Laptop do zdjęć..

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

a sa jakies dobre lqptopy z i7 quad-core? mbp, thinkpad, latitude czyli najlepsze mmodele takowyh nie maja

Tom01: a co ma dysk do zdjec?
    Mysle ze najwazniejsze to CPU i pamiec. Szynadanych itd. Dopiero pozniej dysk ikarta grafiki...

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Tom01: a co ma dysk do zdjec?
    Jak to co? Wszystko się*zaczyna i kończy na dysku. Praktycznie każda operacja ma swoje odwołanie do dysku.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

A z 13,3" prócz MBP jest coś wartego polecenia ? Praca głównie z zew. monitorem więc matryca nie musi być nie wiadomo jaka (byle rozdzielczość była znośna).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Jak to co? Wszystko się*zaczyna i kończy na dysku. Praktycznie każda operacja ma swoje odwołanie do dysku.
    No ok, ale w trakcie samej obróbki nie ma on najmniejszego znaczenia, a to ona najwięcej czasu zajmuje. Więc zdecydowanie wole mieć wolniejszy dysk niż wolne CPU/mało pamięci.

A z 13,3" prócz MBP jest coś wartego polecenia ? Praca głównie z zew. monitorem więc matryca nie musi być nie wiadomo jaka (byle rozdzielczość była znośna).
    z 13" to nie ma. Są świetne 12" Lenovo ThinkPad. W identycznej konfiguracji jak MBP + jeszcze modem 3G wychodzą taniej niż MBP. Niestety, w Polsce nikt nie potrafi mi takiego sprzedać i trzeba z USA kombinować.

Cytat Zamieszczone przez _igi
    Mam poprzedni model i sobie chwalę, nie znalazłem żadnych wad, poza stadem kretyńskich snow-leopardowych śmieci, które wyłączyłem od razu po wyjęciu z pudła.
    W sumie mam Mac Mini z Snow Leo i w sumie nie wiem o czym mówisz ;-) Ale mi się ogólnie OSX nie podoba więc może dlatego hehe

PS, nieco mnie irytuje fakt, że nie zmienili rozdzielczości w nowszych 13" - miałbym konkretny powód do zmiany komputera na nowszy.
    Mnie nawet bardzo. Co gorsza ThinkPad 12" też wycował się z hi-res
    Jest MacBookAir, ale ma stare bebechy i bolałoby mnie to. Myślę, że to też powód dlaczego nei dali hi-res. Kto kupiłby wtedy drogiego Aira?
    Ja chyba sobie teraz kupie tego MBP i zobaczę czy dam radę zrobić z OSX używalnego UNIXa. Jak się uda to na jesień pewnie zmienie na nowego Aira, który będzie miał hi-res, będzie lekki i będzie miał najnowsze bebechy i SSD

Przerobiłem już jabłkowe 13", 15" 17" w różnych wersjach i MZ 13" jest najbardziej opłacalna. 17" jest ideałem, jak się często jeździ na jakieś zadupia focić i zastępuje na dłuższy czas desktopa. 15" to MZ strata czasu - ani duże, ani wygodne do noszenia...
    15" jest bez sensu. Miałem pierwszego laptopa takiego i już po 2 miechach wiedziałem, że się wygłupiłem. 17" też w sumie głupie hehe. Ja i tak obrabiam w domu na 24", a na wyjazdy zależy mi na wadze (i tu 13" też lekka nie jest heh) i wymiarach. Sporo latam i wiadomo jak to jest z limitami itd. Dlatego też wolałbym wziąć X201/MBA, którym bliżej do 1kg niż 2kg jak MBP. Teraz zresztą mam T61/14" i do pracy super, ale do plecaka średnio niestety.

Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

allxages Mógłbyś podrzucić konkretnego linka do któregoś z tych Lenovo ? Bo w sumie to może i miałbym możliwość ściągnięcia czegoś akurat w okresie jak będę chciał zmienić laptopa

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    15" jest bez sensu. Miałem pierwszego laptopa takiego i już po 2 miechach wiedziałem, że się wygłupiłem. 17" też w sumie głupie hehe. Ja i tak obrabiam w domu na 24", a na wyjazdy zależy mi na wadze (i tu 13" też lekka nie jest heh) i wymiarach. Sporo latam i wiadomo jak to jest z limitami itd. Dlatego też wolałbym wziąć X201/MBA, którym bliżej do 1kg niż 2kg jak MBP. Teraz zresztą mam T61/14" i do pracy super, ale do plecaka średnio niestety.
    Do latania 13" jest mistrzowa. Podobnie jak Air 11", ale to już dla chłopaków reporterów bardziej.

OS X używam od dawna i parę nowych funkcji, które wrzucili do niego mnie irytuje - głównie sposób obsługi, jakieś multi-touche, wszystko trza w cholerę wywalić. Do programów Adobe jest naprawdę fajny. Jak dużo latasz, to bardzo docenisz tą baterię, trzyma cały dzień ganiania i pracowania na nim, albo dwa dni internetu
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Domyślnie

nowe MBP mają czterordzeniowe i7

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gadget_zary Zobacz posta
    allxages Mógłbyś podrzucić konkretnego linka do któregoś z tych Lenovo ? Bo w sumie to może i miałbym możliwość ściągnięcia czegoś akurat w okresie jak będę chciał zmienić laptopa
    http://shop.lenovo.com/SEUILibrary/c...77&action=init

Tutaj masz linka do całej serii X201. Możesz sobie zcustomować, wybrać procesor grafikę i 3000 innych rzeczy. Szkoda, że np. Apple nie pozwala, na aż takie modyfikacje, ale rozumiem to heh.

Aha, jakby Ci nie dzialał link to wejdź na http://www.thinkpad.com później laptops -> thinkpad -> x201...jakoś tak

Cytat Zamieszczone przez kinimodgdynia
    nowe MBP mają czterordzeniowe i7
    Zależy od konkretnego modelu, 15" i 17" raczej mają. Zobacz sobie na stronie, jest wszystko napisane.

Do latania 13" jest mistrzowa. Podobnie jak Air 11", ale to już dla chłopaków reporterów bardziej.
    No właśnie i tu się trochę zaskoczyłem po mojej wizycie w iSpocie wczoraj.

Po pierwse, 13" wcale nie jest taka mała (porównując do 14" T61 nie-widescreen). Na tyle nie zrobiło to na mnie wrażenie, że sprawdziłem teraz wymiary w necie MBP i zmierzyłem moje T61 i okazuje się, że...13" jest o 1cm szerszy od mojej 14"! Fakt, pozostałe wymiary są na korzyść MBP. Waga...podobna, albo na korzyść T61...

Druga sprawa, która rzuciła mi się w oczy to...pokrywa.
    Zacznę najpierw od Air 11". Ta pokrywa tam prawie, że "lata". Po rok/dwóch intensywnej pracy podejrzewam, że to jest mniej więcej na poziomie dziadostwa serwowanego nam w Acerach czy dell inspiron. Czyli zawiasy łapią na jednym koncie i na dołkach lata nam to po +/- 20 stopni.
    Wie ktoś coś o tym?

I to samo pytanie o MBP. Co prawda pokrywa od MBP 13" wyglądała na masywniejszą od tej z Air11, ale...w rękach na wystawie czułem większe luzy niż w moim T61 po 3 latach bardzo intensywnego użytkowania (upadki, praca w temperaturach -30 - +50 stopni, uderzenia, ugniatanie laptopa (traktuje go jak śpiwór czyli rzecz która zawsze da się ugnieść, praca w samochodach po wiele godzin w drodze, pociągach, samolotach, statkach itd) Laptop jest poobijany, pokrywa ma dziury, ale zawiasy trzymają jak w nowym. Są nie do zdarcia.

Co mi powiecie o zawiasach w Air i MBP?

Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Z tego co widzę to te Thinkpady wszystkie na zintegrowanej grafice jadą ;/ Albo już jest tak późno że czegoś nie dowidzę

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Po roku uzytkowania zawias w MBP 15 chodzi tak samo jak od nowosci - z oporem. Co do wgniecen to na pewno bedziesz je mial jesli ze sprzetem dzieja sie rozne dziwne rzeczy i traktujesz go jak spiwor - to nie plastik ktory po wgnieceniu wraca do wczesniejszego ksztaltu. Aluminium sie wgniata i jesli przywalisz czyms w obudowe to zostanie prawdopodobnie slad. Na allegro mozna znalezc MBP z wgnieceniami, nie wiem tylko jakiej sily trzeba uzyc aby dokonac czegos takiego, bo u mnie narazie wgniecen brak.
    Ostatnio edytowane przez Czacha ; 06-03-2011 o 03:22

Strona 78 z 147 PierwszyPierwszy ... 2868767778798088128 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów