Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1282

Wątek: Eos 60D

Mieszany widok

Bywalec Awatar photogambler
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VomitroN Zobacz posta
    Ja nawet wykonałem krok naprzód. W obu puszkach (XSi, 50D), po odciśnieciu na psychice ponurej traumy, mam zaklejone czarną taśmą izolacyjną wszystkie, ułatwiajace identyfikację symbole. Nawet pasek na szyję z emblematem zmieniłem na NONAME. I czuje się z tym doskonale .
    heehehh...jakbys rzeczywiscie tak zrobił:-D to znakomita ochrona przed zlodziejami:rolleyes: drogocennych modeli...
    6d, 50 1,8 STM, 16-35 f4 IS L, 24-105 f4 IS L ,85 1,8 USM, 70-200 f4 IS L, pleśniaczki, itepe...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez photogambler Zobacz posta
    heehehh...jakbys rzeczywiscie tak zrobił:-D to znakomita ochrona przed zlodziejami:rolleyes: drogocennych modeli...
    No to wlasnie ta ponura trauma, o ktorej wspomnialem. Co prawda moje modele nie sa zbyt drogocenne, ale jak wiadomo, okazja czyni zlodzieja.

Rozwiazanie idealne do pleneru, czy wycieczek zagranicznych. Zauwazylem bowiem, ze gdy nie widac literek, sprzet od razu traci zainteresowanie w oczach ciekawskich. Zupelnie inaczej jest podczas lokalnych fotoreportazy, gdzie zawsze kilku forografow sie kreci. Potrafia zajsc czlowieka z kazdej strony , zeby tylko zidentyfikowac model. Wprawne oko jednak dostrzeze marke po obiektywach. A tych nie zaklejalem. Zastanawiam sie jednak czy nie walnac na korpus wielkiej naklejki z napisem CMENA, ZENIT lub FED. Szybsza identyfikacja, to szybszy brak zainteresowania
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Na szybciora z komorejki:
    Ostatnio edytowane przez VomitroN ; 04-03-2011 o 14:11 Powód: Automerged Doublepost
    "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Bywalec Awatar photogambler
    Miasto
    wawa

Domyślnie

No to wlasnie ta ponura trauma, o ktorej wspomnialem. Co prawda moje modele nie sa zbyt drogocenne, ale jak wiadomo, okazja czyni zlodzieja.

Rozwiazanie idealne do pleneru, czy wycieczek zagranicznych.
    szok:-D
    6d, 50 1,8 STM, 16-35 f4 IS L, 24-105 f4 IS L ,85 1,8 USM, 70-200 f4 IS L, pleśniaczki, itepe...

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

(...)
    Mam dokładnie to samo na 5D i 500D. Być może to nic nie zmienia, ale ja dzięki temu czuję się pewniej. Przynajmniej oszczędzam sobie w ten sposób pytań amatorów sprzętowych, czy mi autofokus trafia w 5D
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Rozwiazanie idealne do pleneru, czy wycieczek zagranicznych. Zauwazylem bowiem, ze gdy nie widac literek, sprzet od razu traci zainteresowanie w oczach ciekawskich. Zupelnie inaczej jest podczas lokalnych fotoreportazy, gdzie zawsze kilku forografow sie kreci. Potrafia zajsc czlowieka z kazdej strony , zeby tylko zidentyfikowac model. Wprawne oko jednak dostrzeze marke po obiektywach. A tych nie zaklejalem...............
    Chyba m.in. i z tego powodu Cejrowski w programie pt "Boso przez świat" ma celowo oklejony swój aparat i obiektyw w sposób uniemożliwiający jego identyfikację. Chociaż z drugiej strony Martyna Wojciechowska w swoim "Na krańcu świata" afiszuje się Sony - z tym, że ona robi to w ramach reklamy a znając wścibskość Cejrowskiego, to pewnie nieraz wtyka on nos w miejsca odosobnione ........ chociaż jakby go przy sponsorowali jak Martynę
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    Chyba m.in. i z tego powodu Cejrowski w programie pt "Boso przez świat" ma celowo oklejony swój aparat i obiektyw w sposób uniemożliwiający jego identyfikację.
    ma to wszystko zaklejone, bo nikt mu nie zapłacił za reklamę, ot co.
    ja też mam czarną folię na body i szkłach z tego samego powodu :wink:
    pozdro.,
    m.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    ma to wszystko zaklejone, bo nikt mu nie zapłacił za reklamę, ot co.
    ja też mam czarną folię na body i szkłach z tego samego powodu :wink:
    Ja również zaklejam, ale z powodu obawy o nawał pozwów o reklamę negatywną i szkodzenie wizerunkowi firmy

A tak na poważnie - to nic nie zaklejam, choć faktycznie napisy mogły by być dyskretniejsze - zwłaszcza na paskach (od 60D - również )

Bywalec Awatar greg7878
    Miasto
    k.Olkusza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tezmarek Zobacz posta
    napisy mogły by być dyskretniejsze - zwłaszcza na paskach (od 60D - również )
    Racja .

Ja ten problem rozwiązałem inwestując w pasek neoprenowy Lowepro Voyager C ( polecam ).
    6D mark II+BG-E21 / 60D+BG-E9 / 600D+BG-E8 / 350D+BG-E3 / C 16-35 4 IS L / C 17-55 2.8 IS /C 10-22 3.5-4.5 /T 28-75 2.8 /C 50 1.8 STM /C 85 1.8 /C 100 2.8 L MACRO /C 60 2.8 MACRO /C 35 2.0 IS /S 8 3.5 FISH-EYE /T 70-200 2.8 /C 70-300 4-5.6 IS /... / i coś tam jeszcze ...

Coś już napisał Awatar Fotomaniac
    Miasto
    Lublin, Kazimierz Dolny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tezmarek Zobacz posta
    Ja również zaklejam, ale z powodu obawy o nawał pozwów o reklamę negatywną i szkodzenie wizerunkowi firmy

A tak na poważnie - to nic nie zaklejam, choć faktycznie napisy mogły by być dyskretniejsze - zwłaszcza na paskach (od 60D - również )

Od lat używam paska neoprenowego "no name", jest "przewygodny", czarny i nie rzuca się w oczy
    fotografia & jazz

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fotomaniac Zobacz posta
    Od lat używam paska neoprenowego "no name", jest "przewygodny", czarny i nie rzuca się w oczy
    Kup Matina - jest wygodniejszy od oryginalnego a napis po pewnym czasie na nim się złuszczy i też będzie bez nazwy.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów