No to ładnie po mnie pojechałeś privilege.... gdzie ja napisałem o sobie PRO?
Ale jeśli chcesz to już śpieszę wytłumaczyć. Otóż Sigmę 24 o którą się tak ciskasz kupiłem jakieś 11lat temu, w początkach mojej fotograficznej zabawy, do starego wysłużonego 500N (tak były kiedyś takie aparaty, film się do nich wkładało) z którym dawał całkiem fajne obrazy, a niestety od czasu zakupu pierwszej cyfry, służy za dekielek do analogowej 1N, bo niestety z cyfrowymi korpusami stare Sigmy nie gadają.
A jeśli pijesz do moich toreb w stopce, no to przepraszam, że miałem możliwość kupić Tamraca w okazyjnej cenie i z tego skorzystałem.
A kupowanie tanich zamienników z plastiku, to takie szukanie sobie problemów. Trochę wyżej waga27 wytłumaczył podstawową różnicę pomiędzy oryginałem a zamiennikiem (dla przypomnienia: stop magnezu vs. plastik) Ale to tylko moje zdanie, nie przekonuję nikogo na siłę.
Podkreślam jeszcze raz, że napisałem, iż nie rozumiem takiego podejścia a nie że głupi są Ci co tak robią!!!
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
a swoją drogą to zmartwię Cię bo Canonowską 24 już od jakiegoś czasu mam na liście zakupów....