Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Wężyk i grip

Domyślnie Wężyk i grip

Witam! Jest to mój pierwszy post na tym forum, więc jeśli zamieściłem go w złym miejscu proszę o poprawienie.

Jestem szczęśliwym posiadaczem Canona 1100D. Chciałbym mój zacny aparacik przystosować do astrofotografii.

W tym celu planuję zakupić gripa i wężyk spustowy. Niestety martwi mnie jedna rzecz. Akcesoria te wymagają aby podłączenia do gniazda wężyka.
    I tu rodzi się pytanie, czy jest możliwość podłączenia dwóch urządzeń wymagających gniazda rs-60e3 do Canona?
    Czy istnieje może jakiś rozgałęziacz?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Katowice

Domyślnie Odp: Wężyk i grip

Gripa nie podłączasz do gniazda wężyka. Grip "wchodzi" w komorę baterii , więc "konfliktu dziurek" nie ma .

Uzależniony Awatar FlatEric

Ależ BG-E10 podłącza się kabelkiem, jak najbardziej.
    Acz, o ile się orientuję, ten kabelek li tylko łączy z aparatem umieszczony na gripie spust do zdjęć pionowych. Czyli, jeśli używa się wężyka spustowego, kabelek ten, podobnie jak i spust na gripie, i tak nie jest do niczego potrzebny i można go wypiąć.
    SX160 IS, a przedtem wadliwy A530 wymieniony w ramach gwarancji na wadliwy A550.
    Analogowy DeviantArt
    Wypociny formalne
    Wypociny techniczne

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Katowice

No to widać ,ze człowiek całe życie się uczyć musi.....nie doceniłem canona.
    W xxD i xxxD nie spotkałem się dotychczas z takim rozwiązaniem.

Uprawnienia umieszczania postów