Ehh... od jakiegoś czasu poluje na jakiś używany właśnie ale jak się już pojawiają to są po przejściach no i ich ceny oscylują koło 600zł.
Oszczędność to nie 400zł a coś koło 700zł. Nie chodzi o to że mnie nie stać, bo sprzęt w końcu na siebie zarobi, ale za to 700zł mógłbym sobie kupić coś innego moim zdaniem bardziej potrzebnego![]()
Z oryginałami to znowu też nie jest taki raj. W moim BG-E2N ukręcił się mechanizm, którym przykręca się grip do aparatu- a naprawdę nie dokręcałem go znowu z całej siły! Potem Pan w serwisie powiedział, że tak bywa, bo wsadzają do tego plastikowe zębatki:\ Więc jakość tego jest jednak trochę mityczna![]()
W swojej "karierze" miałem zamiennik do 400d i był naprawdę super, w sumie lepiej wykonany niż sam aparat;p Potem do 450d kupił zaminnik 'Jenis' czy jakoś tak i była to istna masakra! Beznadziejna odklejająca się guma, złe spasowanie itp. Wtedy powiedziałem sobie - NIGDY WIĘCEJ ZAMIENNIKÓW, no ale teraz ze względu na SPORĄ różnice w cenie zaczynam się łamać![]()