To tak a propos cen 5d hehe![]()
Pawciolbn z zakrzyczeniem to taki żarcik bo nie spodziewałem się aż tylu odpowiedziAha i sorki że nie cytowałem osobno odpowiedzi ale zapomniałem jak zacytować kilka postów
Co do roczników aut i aparatów wydaje się być podobna. Weźmy takiego kaszlaka, który był produkowany przez dany okres czasu w tej samej wersji. Mimo tego ceny kształtowały się na innym poziomie w stosunku do roku produkcji, starszy rocznik niższa cena.
Obecnie można tez znaleźć auta niezajechane i dość leciwe, oraz młodsze rocznikowo pojazdy pozostające ciągle modelem x auta y z dość dużym przebiegiem kilometrowym. Oczywiste jest, iż cena będzie się kształtowała na innym pułapie ale wydaje mi się że nowsze auto pomimo przebiegu i tak będzie nowsze.
Modelu 40D już nie opłaca się sprzedawać, dlatego swój zostawię na pamiątkę
Ceny 5Dmk2 natomiast rzeczywiście wariują i to jest pewnie główny czynnik podtrzymujący względnie wysokie ceny na mk1. Jeszcze 2 tyg temu widziałem nowe modele mk2 w cenie ok 6500 aby dziś przekonać się że cena wynosi już powyżej 7000.
Cóż począć, gdy mk1 jest za drogi w stosunku oferowanych na dzień dzisiejszy możliwości, a mk2, który owe możliwości oferuje jest poza zasięgiem portfela hehe.