Pokaż wyniki od 1 do 10 z 75

Wątek: Dlaczego jest mało ofert sprzedaży 5d, 40d i 50d

Mieszany widok

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    właściwie to nie wiem czy z 50D tak nie było.
    Ano było, było. Za 50D z przebiegiem po 20-30k wołano sobie tyle, co dwa miesiące wcześniej za nówkę w sklepie.
    Ale wiesz, to sprzęt kultowy, ostani porządny z linii xxD
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Kultowy to on może będzie za x lat haha

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Ano było, było. Za 50D z przebiegiem po 20-30k wołano sobie tyle, co dwa miesiące wcześniej za nówkę w sklepie.
    Ale wiesz, to sprzęt kultowy, ostani porządny z linii xxD
    iii jak crop może być kultowy? crop z założenia jest cropem czyli czymś pozbawionym istotnej części w tym przypadku matrycy taka rzecz nie może być kultowa - no może w tym dziwnym kraju - już tu widziałem wódkę na kartki - czyli rzecz wydawałoby się nierealną - po takim czymś niewiele człowieka może zdziwić.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

W cropach nie montują matryc?!?! To co takiego ja przed chwilą czyściłem z farfocli?!

BTW nie wydaje mi się aby coś co jest cropem za kilka lat nie mogło stać sie kultowa puszką. Przecież fakt bycia puszką cropowa tego nie wyklucza

Początki nałogu Awatar sbogdan1
    Miasto
    k.Bielska - Białej

Domyślnie

iii jak crop może być kultowy? crop z założenia jest cropem czyli czymś pozbawionym istotnej części w tym przypadku matrycy taka rzecz nie może być kultowa - no może w tym dziwnym kraju - już tu widziałem wódkę na kartki - czyli rzecz wydawałoby się nierealną - po takim czymś niewiele człowieka może zdziwić.
    Jasiu Ty tak na poważnie piszesz o tej matrycy ???
    Z ciekawości zajrzałem do swojej 40stki i kamień z serca , wszystko na swoim miejscu łącznie z matrycą, się przestraszyłem ufff
    EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4L , 70-200/4L , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sbogdan1 Zobacz posta
    Jasiu Ty tak na poważnie piszesz o tej matrycy ???
    Z ciekawości zajrzałem do swojej 40stki i kamień z serca , wszystko na swoim miejscu łącznie z matrycą, się przestraszyłem ufff
    najzupełniej poważnie, brak istotnej części matrycy tzn. brak około połowy matrycy jak zajrzałeś do środka to zobaczyłeś właśnie ten brak sprawdź jeszcze raz.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez lynx Zobacz posta
    Brak matrycy jest logiczny, skoro FF to pełna klatka, w takim razie w cropie klatka musi być pusta
    stuprocentowo logiczny - w połowie pusta - crop to aparat pólklatkowy ale producent tak nie napisze bo to jest słabe marketingowo - wolą napisać że ci się tele wydłuży i że kiedyś wyprodukują wspaniałe lekkie, małe i tanie obiektywy specjalnie dostosowane do połowy klatki ale tu zapominają dodać jednego słowa "może" pomiędzy kiedyś i wyprodukują i na koniec okaże się że nie są wspaniałe ani małe ani nawet tanie.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 19-02-2011 o 19:28 Powód: Automerged Doublepost
    Jestem szumofobem
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

crop to aparat pólklatkowy
    Chyba trzeba będzie stworzyć watek złote myśli - tam byłoby to idealne :grin:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    no skoro moderacja uważa że 50D bo o nim mowa jest pełna klatką to nie ma sprawy z moderacją się nie będę spierał
    Jestem szumofobem

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

no skoro moderacja uważa że 50D bo o nim mowa jest pełna klatką to nie ma sprawy z moderacją się nie będę spierał
    Nie miałem 50D i nie zaglądałem do środka więc nie wiem czy klatka była pełna - w związku z tym trudno mi polemizować .

BTW: czy prawa do stwierdzenia aparat półklatkowy są zastrzeżone czy można używać :grin
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 19-02-2011 o 22:18 Powód: Ortografia
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar sbogdan1
    Miasto
    k.Bielska - Białej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    hahahahato jest dobre uśmiałem się do łez, to dobry pomysł na złote myśli.A tak na poważnie jak w tytule, kiedyś chodził mi po głowie taki zamiar sprzedaży mojej 40stki ale w obecnej chwili jest to dla mnie nieco nieopłacalne bo puszka jest ,,igiełka,, głównie do pejzażu wykorzystywana a w najbliższym czasie na FF nie mam zakusów no chyba że cena drastycznie pójdzie w dół co jest raczej nie realne. Cena 40stek śmiesznie mała a zmieniać na wyższy model typu xxD bezsensowne dla mnie. A te pół klatki jakoś przeżyje :-D
    EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4L , 70-200/4L , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Uprawnienia umieszczania postów