Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 75

Wątek: Dlaczego jest mało ofert sprzedaży 5d, 40d i 50d

Coś już napisał

Domyślnie Dlaczego jest mało ofert sprzedaży 5d, 40d i 50d

Poszukuję jakiegoś backupu, śledzę portale aukcyjne w Pl i na C-B i ciężko coś znaleźć z niezbyt dużym przebiegiem migawki.
    Czy też macie takie wrażenie, że rynek wtórny na te body jakby zamarł?
    Pewnie ludzie wolą sobie zostawić starą piątkę jako backup, niż sprzedać ją za 3500, tak samo z 40d. Czy to taki martwy sezon na sprzedaż?
    Giełda C-B zamarła po ograniczeniach, ale allegro?

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tibby Zobacz posta
    Poszukuję jakiegoś backupu, śledzę portale aukcyjne w Pl i na C-B i ciężko coś znaleźć z niezbyt dużym przebiegiem migawki.
    Czy też macie takie wrażenie, że rynek wtórny na te body jakby zamarł?
    Pewnie ludzie wolą sobie zostawić starą piątkę jako backup, niż sprzedać ją za 3500, tak samo z 40d. Czy to taki martwy sezon na sprzedaż?
    Giełda C-B zamarła po ograniczeniach, ale allegro?
    dokłądnie tak jak piszesz.. po co ktoś ma sprzedawać 5d za 3500 jak dał za puszkę ze 3-4 tysiące więcej, migawka to parę stówek tylko, matryca raczej się nie psuje więc jako backupy znakomicie się sprawdzają.. 40d to też przyzwoita puszka, teraz mamy już 50d, 60d i 7d które są jej następcami ale przez to gorszych zdjęć nie robi - więc szkoda sprzedawać taką puszkę za cenę oscylującą w granicach tysiąca..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Coś już napisał Awatar szunaj

Domyślnie

Wysypu nie ma to fakt ale chyba na CB to nie przejrzałeś dokładnie ofert bo według mnie to trafiają się dość ciekawe oferty. A na alledrogo to najpierw wyłącz wszystkie filtry i dopiero przeglądaj.
    Pozdrawiam.
    mojego Canona EOS chciałbym zawsze mieć przy sobie

Coś już napisał

Domyślnie

Na alledrogo sprawdzam dokładnie, ich wyszukiwarka czasami potrafi dziwnie działać. Chyba nie potrafią dokładnie skopiować Ebaya.
    W grę też wchodzi może zakup jakiejś refurbished 50D z Ebaya, tylko ta wysyłka do PL trochę problematyczna, a czekać by ktoś znajomy z GB przywiózł nie za bardzo jest czas.

Uzależniony Awatar ElSor
    Miasto
    Ozimek (OPO)

Domyślnie

Mam 50D i nie pozbede sie go tak szybko, poniewaz nastepca, czyli 60D jest w moim mniemaniu krokiem w tyl a 7D nieadekwatnie drogim w stosunku do 50D. 40D w odczuciu wielu jego posiadaczy robi lepsze zdjecia od 50D a co za tym idzie tez osoby te nie widza sensu zamiany tego body.
    A490+SDK
    Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Bywalec Awatar vinietu
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szunaj Zobacz posta
    A na alledrogo to najpierw wyłącz wszystkie filtry i dopiero przeglądaj..
    Dokładnie, na starcie masz np.600 obiektywów C a po wyłaczeniu 1500.
    Nie śledzę tych wszystkich nowości które wprowadzili i kilka dni szukałem i też się dziwiłem ,ze ze szkłami krucho.
    A co do modeli z pytania, 5D zostaje do końca u mnie u kilku znajomych podobnie .
    5D, 30D, C 50/1.4 , 85/1.8 , 300/4L , 17-40/4L , 70-200/4L , z16/2.8 , N Di866

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ostatnio probowalem sprzedac 40D na allegro z gripem trzema akku i obiektywem 19-35 i powiem szczerze - ze propozycje rzedu 1800-2000 byly smieszne :/ - i tak jak kolega pisze - samo body troche glupio sprzedawac za cene powiedzmy 1200 zl :/
    GG: 559899

Uzależniony Awatar pawciolbn
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Ja sprzedaję 50D z grotem. Nie powrotem że jest lekko. Najgorsza jest kwestia gripa za który dałem sporo a teraz za 300 jest nowy. Cena jest jaka jest bo jak ktoś szuka igły to znajdzie. Podobnie 5D .. Ofert z przebiegiem do 20 tys. kilka jest i cena ok.. Trzeba szukać..
    5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ElSor Zobacz posta
    Mam 50D i nie pozbede sie go tak szybko, poniewaz nastepca, czyli 60D jest w moim mniemaniu krokiem w tyl...
    Ja mam podobnie z 5D Mk I. Nie uważam może że Mk II jest krokiem w tył ale nie ma w sobie nic za co ja byłbym skłony dopłacić kilka kzł.
    ...a 7D nieadekwatnie drogim w stosunku do 50D.
    Tu bym polemizował, miałem okazję pobawić się zarówno 50D jak też 7D i między tą parą dostrzegam bardzo istotne różnice użytkowe. Ale różnica w cenie robi swoje.
    40D w odczuciu wielu jego posiadaczy robi lepsze zdjecia od 50D a co za tym idzie tez osoby te nie widza sensu zamiany tego body.
    Też tak uważam. Jeśli pstryka się wyłącznie w rawach, na niskich czułościach, to tej różnicy aż tak nie widać, ale jpg na ISO 1600 w moim mniemaniu lepszy jest z 40D. No i megapixele, te 10 wystarcza w zupełności do 99,5% zastosowań, a dodatkowe MB w każdym zdjęciu to nie tylko kolejne karty ale i następny twardy dysk.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ostatnio myslalem o pozbycu sie 40D. Na eBayu (UK) srednia cena to £280-320. Czyli srednio za £300. Za ta kwote wole trzymac aparat poniewaz jest swietny. Wole zeby sie kurzyl (jeszcze nie wymienilem na 7D ale wymienie jakos na dniach) niz mam sprzedac za niska kwote. Moze zonka bedzie nim pstrykala, kto wie (ona wolala 350D - byl lzejszy)

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów