Eloi 9 odpowiedni czlowiek w odpowiednim miejscu REWELACJA
Eloi 9 odpowiedni czlowiek w odpowiednim miejscu REWELACJA
Dzięki Fabio!
A to było tak. Otóż siedziałem na śnieżnej grani odwrócony plecami do góry fotografując poniższy widok #10. Do góry byłem odwrócony plecami bowiem w momencie wejścia na grań góra była całkowicie we mgle, a po drugiej strony był cudowny zachód. Zatem pół godziny cykałem różne ujęcia tego zachodu, i w końcu przez przypadek zerknąłem w tył.
A tutaj coś niesamowitego!
Wiedziałem że mam nie więcej jak 5 minut, więc w panice szukałem różnych ujęć - samej góry, centralnie, z różnymi drzewkami na przodzie. Biegałem jak oparzony w panice aby nie stracić tego ujęcia który już odchodził. Na sam koniec postanowiłem zrobić ujęcie całości, na wszelki wypadek. I to ujęcie potem na przeglądzie okazało się być najlepsze. Zrobiłem go w ostatnim momencie. Za piętnaście sekund już było po świetle.
Czasami naprawdę wydaje mi się że w landszaftach trzeba mieć większy refleks niż w reporterce sportowej!
A oto ten obrazek #10 dla którego o mało co nie przegapiłem #9:
...wracajac do #9-tki, zasada zlotego podzialu sama wszla :-)
Wiec masz juz jeden nawyk wyrobiony :-)
jak zwykle dobre swiatlo robi zdjecie.
10 do mnie nie trafia z takim pierwszym planem ale 9 jak najbardziej. byles w dobrym miejscu w odpowiedznim czasie.
Ja napiszę tylko tyle , że pachnie mi to prowokacją :-D ... kilkukrotnie Eloi podkreślasz że jesteś początkujący , a zdjęcia świetne i doskonała obróbka ... nawet te uwagi na początku to tak trochę na siłę Ci koledzy pisali , bo wiadomo że nie zawsze warunki pozwalają zrobić fotkę tak jakbyśmy chcieli , albo dopiero na kompie zobaczymy coś co nam przeszkadza .
A zasady są po to aby je ( czasem) łamać
55D,16-200
----------------------------------------------
Taki z niego początkujący jak z koziej d... trąbkaProwokacja i to na całego. Dziwię się, że dopiero marbo to zauważył. Każdy kto zajmuje się krajobrazem dobrze wie, że takie foty nie robią początkujący.
Bardzo ładne zdjęcia, wszystkie w bardzo dobrym klimacie
Jedynie zdjęcie 5. moim zdaniem trochę odstaje poziomem od reszty (takie opatrzone)
Gratuluję i czekam na więcej
5d II | 6d | S14 2.8 | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EXII x2
a ja stanę w obronie Eloi ! Uważam, że to nie jest żadna prowokacja, a fotografie są faktycznie takie, jakie robią osoby początkujące ...
Nie daj się Eloi ! Udowodnij, że jesteś początkujący !