Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: [speedster] biebrza i okolice

Mieszany widok

speedster
    Guest
    Ostatnio edytowane przez speedster ; 02-04-2011 o 18:15 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec

Domyślnie

Masz świetną miejscówkę, spróbuj z niej więcej wycisnąć. Technicznie słabo, chyba, że celowo pomiar światła brany z nieba, to jest jedyna poprawnie naświetlona część zdjęć, drzewa giną w smolistej czerni.
    1. nijakie, kolorowe niebo i to wszystko w sieci miliony takich zdjęć i to często lepszych.
    2. Najlepszy kadr, ale przeszkadzają gałęzie z boku i na górze, spróbuj jeśli się da ustawić tam tak, aby wykadrować tylko to drzewo i te 3 z tyłu, albo skup się tylko na tych 3 bo one bardzo "kuszą"
    3. Takie same błędy jak na 2, najbliższe drzewo ucięte i jeszcze więcej gałęzi dookoła.

speedster
    Guest

Domyślnie

dzięki za rady na pewno wezmę je pod uwagę przy następnych zdjęciach
    jestem początkujący jak z resztą widać ;p
    muszę poczytać o pomiarze światła, jak na razie trochę eksperymentowałem z nim

speedster
    Guest

Bywalec

Domyślnie

4 brawo, ja bym jeszcze spróbował zmieścić całe odbicie w wodzie (jest lekko ucięte) i zastosować albo szerszy kąt albo się oddalić, aby drzewa trochę "zmalały" i dzięki temu trochę bardziej zrównoważyły kompozycje.
    5 przyjemne, fajnie słońce wpasowane w środek pomiędzy drzewami.
    Spróbuj miejscówki ze zdjęcia 4 podczas zachodu albo lepiej wschodu, nie zawsze słońce musi być podczas takich zdjęć w kadrze (dzięki temu nie będziesz musiał walczyć z tak dużymi kontrastami), wystarczą ciepłe kolory i ciekawe niebo.

speedster
    Guest

Domyślnie

masz rację, teraz i na to będę zwracał uwagę żeby nie uninać tego co najważniejsze,
    w tym konkretnym przypadku ocbicia drzewa

Uprawnienia umieszczania postów