świetne obrazy.
jest nastrój, światło i klimat, kompozycja i...
...nikon
pozdrawiam serdecznie
świetne obrazy.
jest nastrój, światło i klimat, kompozycja i...
...nikon
pozdrawiam serdecznie
mam aparat, zamknę świat w pudełeczku...
www.barwnie.com
Podobaja mi sie oba. 9-tka jest "latwa' do spodobania sie - wyraznie odcianjaca sie pomaranczem gora robi wrazenie.
Co do 10 mialem na poczatku wrazenie przeostrzenia ale po pewnym czasie widze, ze jest super. Lekki pomarancz slonca odcina fajnie drzewa na pierwszym planie a gora w tle jest "miekka' co dobrze gra calosciowo. Jednak trzeba szukac swiatla.........
Eloi ! myślę, że dowodów jest bez liku ! A "test linijki" to w tym przypadku zupełny drobiazg ...
Nie jestem do końca pewien tego zdjęcia. Nie chodzi mi tutaj o technikę czy kompozycję, ale wyłącznie o wpływ na odbiorcę.
Czy ma to sens?
Eloi
Nad kazdym zdjeciem mozna debatowac w nieskonczonosc :-)
Podoba mi sie drugi plan - pomimo kontrastu swietnie widac glebie, odleglosc, i detale. Moze byloby jeszcze lepiej gdyby delikatnie w glebi to swiatlo takze "wyciagnac"? ale to bardzo delikatnie np. wzdluz opadajacego wawozu? (moge sie mylic...)
galeria: http://adso.digart.pl/digarty/
Dzięki!
Pytam bo ja sam nie jestem przekonany. Czasami się na niego spojrzę i mi się podoba, potem się spojrzę ponownie i sobie myślę - eee, to nie to....
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
P.S. Chodzi mo konkretnie o to że wolałbym większy kontrast pomiędzy planami. Podoba mi się bardzo tło, ale pierwszy plan nie za bardzo mnie wciąga. Wolałbym abym miał inną, bardziej kontrastową, tonację kolorystyczną.
Ostatnio edytowane przez Eloi ; 03-04-2011 o 23:06 Powód: Automerged Doublepost
Ja bym dopisał Wesołych Świąt BN i byłoby piknie.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Hey Eloi,
mnie najbardziej przypadło do gustu zdjęcie nr 4 - za dynamikę, żywioł, niesztampowość oraz nr 11 - za światło i kolory. Ostatnie - dla mnie - ma sensŁadnie współgra tło z pierwszym planem. Nie wyciągałabym światła w głębi. Wydaje mi się, choć może niesłusznie, że nie posłużyłoby to zdjęciu. Seria z chatą dużo mniej mi się podoba - patrzę i widzę "zwykły" choć niezaprzeczalnie piękny krajobraz. O technice i wszelkich podziałach nie napiszę, bo sama jestem w w tym temacie jeszcze w malinach
pozdrawiam!
Zdaje mi się, że zaczynam rozumieć, jak należy malować...
100-letni Tycjan
400D kit S10-20 C70-200 4f