I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)
Sugerowałem, żeby to wyjaśnić na PW z Vitezem, zadyma w pralni nikomu (poza forumowymi trollami) nie służy.
Czasem zdarza się, że odwołanie aukcji nie jest spowodowane sprzedażą poza Allegro, ale to są naprawdę sporadyczne przypadki. IMHO twoja "próba" wyjaśnienia (moje małpy, mój cyrk) tylko się do tego przyczyniła.
Ostatnio edytowane przez Merde ; 17-02-2011 o 16:10
Forum CB powołuje się na pkt 4 regulaminu giełdy. Zatem jeśli zamieściłeś coś na allegro, a link do tego na cb, to niestety tutaj Cię mają. Bo CB jest w tym przypadku pośrednikiem w zakupach.
Jedynym rozwiązaniem byłoby coś takiego (chociaż brzmi nielegalnie):
"gdybyś usunął wpierw ogłoszenie na cb, a następnie na aukcji - wtedy niestety cb traci zdolność odebrania Ci dostępu do giełdy" -oczywiście są to moje dywagacje na ten temat.
tombas, skoku i co teraz? będzie wyciągać o sobie najgorsze brudy i rzucać się błotem? Wrzućcie sobie na luz i omijajcie się długim łukiem.
http://allegro.pl/canon-80-200-mm-f-...464084173.html
Nie bardzo rozumiem, przecież na żytniej jeszcze naprawiają 80-200/2.8 - wiem, bo około 2 miesięcy temu znajomy korzystał z naprawy af'a.
Ostatnio edytowane przez tombas ; 17-02-2011 o 16:13 Powód: Automerged Doublepost
Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)
Sugeruję, by nie udzielać tego typu porad, bo interpretacja administracji c-b może być zgoła odmienna.
Jeśli wystawiasz aukcję Allegro i ogłaszasz się z tym na C-B, to doprowadź aukcję do końca. Bez konsekwencji można wycofać aukcję, jeśli nie było żadnych licytujących.
Jeśli wystawiasz aukcję z zamiarem wycofania jak się tylko trafi dobra oferta poza Allegro - nie reklamuj tej aukcji na forum.
Trzymajcie się tej zasady, a będzie dobrze.
Tak gwoli wyjaśnienia, karać będziemy za wycofywanie ofert kupna z niewiarygodnego powodu na 3 minuty przed końcem aukcji itp. Jeśli ktoś zakończy przed czasem aukcję w której nikt nie zalicytował to to jest zupełnie inna bajka.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj