Strona 462 z 484 PierwszyPierwszy ... 362412452460461462463464472 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 611 do 4 620 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Radom/powiat

Domyślnie

Ja dostawalem propozycje z Ukrainy i Bialorusi na maila od osob ktore dopiero co sie zarejestrowaly. Nawet nie odpisywalem.
    :grin:EOS30, 40D, T28-75/2.8, T70-300VC, C20-35/3,5-4,5:grin:

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Miałem dokładnie tak samo, również nawet nie odpisywałem, szkoda czasu na takie propozycje .

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karabud Zobacz posta
    ...zagrybiony obiektyw...
    A możesz po polsku?
    EOS + Speedlite

Uzależniony

Domyślnie

pewnie literówka, axk nie bądź taki szczegółowy - oczywiste , że chodzi o zarybiony. albo zagrzybiony... a już sam nie wiem

co do rosyjskojęzycznych maili - jakieś zatrzęsienie ostatnio z nimi. czyżby nigeryjczykom zrobiło się za gorąco i postanowili zasmakować chłodniejszych klimatów?

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

raczej ci z chłodniejszych chcą się poopalać a na to muszą najpierw "zarobić"

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    pewnie literówka, axk nie bądź taki szczegółowy - oczywiste , że chodzi o zarybiony. albo zagrzybiony... a już sam nie wiem

co do rosyjskojęzycznych maili - jakieś zatrzęsienie ostatnio z nimi. czyżby nigeryjczykom zrobiło się za gorąco i postanowili zasmakować chłodniejszych klimatów?

Zwróć uwagę że IP nadal z Nigerii :smile: 41......

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja również podczas niedawnej sprzedaży dostałem maila od nigeryjskich przyjaciół.
    Pociągnąłem nawet temat aż do momentu, w którym dostałem maila niby to od banku, który musi mieć potwierdzenie wysyłki przedmiotu, żeby wypłacić mi pieniądze... Odpowiedziałem uroczą serią łaciny kuchennej w dialekcie angielskim, żeby zrozumieli i..... tydzień później dostałem dostałem maila od tej samej osoby, o tej samej treści.

Cierpliwi są.

Odpowiadając na pytanie, kto się na to łapie, to polecam wklepać w google i można się przerazić, ile osób w to uwierzyło i w ciemno posłało towar na czarny ląd...
    Ale z drugiej strony... skoro są ludzie skłonni wpłacać po kilka tysięcy zł nieznanym osobom i czekać 3-4 tygodnie na sprzęt.... to chyba nie ma się co dziwić.
    Wydaje mi się, że jest kwestią czasu, kiedy w tym dziale pojawi się wiadomość od nowo zarejestrowanej osoby, która będzie wylewać swoje żale, bo wysłała cenny sprzęt swojemu czarnemu przyjacielowi tylko na podstawie sfałszowanych maili z nibybanku.

Tak w ogóle... Jakim to trzeba być trepem, żeby dać się porobić tak bardzo i wysyłać sprzęt złodziejowi ZA WŁASNE PIENIĄDZE!
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Początki nałogu

Domyślnie

Typowy Niggeryjski Szwindel. I co jest ciekawe, ludzie sie na to wciaz nabieraja i godza wyslac towar bez zatwierdzenia wplaty na koncie

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Chris_11 Zobacz posta
    ....Tak w ogóle... Jakim to trzeba być trepem, żeby dać się porobić tak bardzo i wysyłać sprzęt złodziejowi ZA WŁASNE PIENIĄDZE!
    Nie takim wielkim jakby się mogło wydawać
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Chyba jednak bardzo, bo o ile zrozumiałbym, gdyby ci nigeryjscy wałkarze przesyłali chociaż te kilkadziesiąt złotych na wysyłkę, żeby uwiarygodnić przekręt, to o tyle jeśli ktoś wysyła za damski frajer sprzęt na inny kontynent tylko na podstawie maila, w którym uroczy czarny kolega szczerzy się swoimi białymi ząbkami i zapewnia, że pieniądze na pewno zostaną przelane, to dla mnie równie dobrze może się od razu wypiąć i czekać na gwałt.....
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Strona 462 z 484 PierwszyPierwszy ... 362412452460461462463464472 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów