Strona 89 z 175 PierwszyPierwszy ... 3979878889909199139 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 881 do 890 z 1745

Wątek: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Witam , mam pytanie do posiadaczy RF 602 . Widzę że podzielone są na wyzwalacze do Canon , Nikon ... czy wyzwalacz oznaczony jako N czyli kompatybilny z Nikonem nie będzie wyzwalały mi lampek podłączony do puszki Canona? Dotychczas korzystałem/korzystam z droższego ustrojstwa które działa niezależnie czy założę je na C czy N.

Coś już napisał Awatar YouCan92
    Miasto
    Wronki

Domyślnie

morrtis: ta lampa bez problemu powinna działać na obu puszkach w trybie manualnym, nie wiem czy o to ci chodzi ale jeśli chcesz 1 body odpalić 2 lampy takie jak w linku np na statywie to wystarczy że kupisz ten zestawik YongNuo RF-602 (1 odbiornik i 1 nadajnik) wtedy jedna lampe odalasz przez odbiornik a 2 np przez fotocele która jest wbudowana w lampęm, ewentualnie możesz dokupic do zestawu jeszcze 1 odbiornik. Jest tak że jeden nadajnik odpala nie ograniczoną ilość odbiorników. Jest bardzo wiele możliwości zastosowania tego radiowego wyzwalacza.
    5DmkII + słoiki + inne akcesoria + pomysł

Blog osobisty

Domyślnie

Witam!
    Mam lampę Canon 580EX II. Proszę o radę odnośnie wyzwalania radiowego. Jaki polecacie odbiornik (oczywiście za rozsądną cenę). Ja zastanawiam się nad Pixel Soldier TF-371 lub YOUNGNUO RF-602.
    Czy wiecie jak z mocowaniem tych odbiorników na uchwycie BK-3. Czy pasują? Czy trzeba je podłączyć do lampy kablem PC?
    Będę wdzięczny za pomoc.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

RF-602 na BK3 najlepiej umieścić pod kątem 90st. i oczywiście palnik lampy również obrócić o 90st. "Na wprost" nawet jeśli RF-602 wejdzie to palnik lampy będzie na zewnątrz modyfikatora. Przeszkadza śruba w BK-3 blokująca w pionie uchwyt lampy.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Polecam Yongnuo.

Uzależniony Awatar MaciekH
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jensor Zobacz posta
    Czy trzeba je podłączyć do lampy kablem PC?
    Nawet jeśli będzie trzeba, to w czym problem?
    20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R

Domyślnie

Dzięki za opinię i pomoc.

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fil91 Zobacz posta
    Witam , mam pytanie do posiadaczy RF 602 . Widzę że podzielone są na wyzwalacze do Canon , Nikon ... czy wyzwalacz oznaczony jako N czyli kompatybilny z Nikonem nie będzie wyzwalały mi lampek podłączony do puszki Canona? Dotychczas korzystałem/korzystam z droższego ustrojstwa które działa niezależnie czy założę je na C czy N.
    Są takie same, to chodzi tylko o to, że w danym zestawie masz odpowiedni kabelek do wyzwalania aparatu, jakbyś chciał sobie na RF 602 zrobić bezprzewodowy wyzwalacz migawki.

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Są takie same, to chodzi tylko o to, że w danym zestawie masz odpowiedni kabelek do wyzwalania aparatu, jakbyś chciał sobie na RF 602 zrobić bezprzewodowy wyzwalacz migawki.
    Dziękuję za odpowiedz , też tak sądziłem . Trudno uwierzyć w opisy o kompatybilności z aukcji na ebay-u. Myślałem że poza brakiem "funkcji pilota" różnica może być taka że " niededykowane" nie będą wybudzać lampy z trybu uśpienia.
    Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fil91 Zobacz posta
    ... że " niededykowane" nie będą wybudzać lampy z trybu uśpienia.
    Pozdrawiam
    Z tym wybudzaniem to zależy od lampy. Nie pamiętam czy 550EX, 580EX się budzą, ale w tym lampach z serii 5xx można zawsze wyłączyć tryb oszczędzania energii. Na pewno Nissin 622 wersja I po minucie usypia i odbiornik już go nie obudzi, a lampa ma na stałe funkcję oszczędzania energii. W lampach Youngnuo nawet jak usypia to odbiornik wybudza.

Strona 89 z 175 PierwszyPierwszy ... 3979878889909199139 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów