Strona 88 z 167 PierwszyPierwszy ... 3878868788899098138 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 871 do 880 z 1745

Wątek: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez polm Zobacz posta
    Mam pytania. Czy YN-460 II nie została wyzwolona za pomocą wbudowanej fceli, czy tez błysnęła, ale nie widać tego na zdjęciu? Jeżeli nie błysnęła to znaczy że coś nie tak jest f-celą.
    Nie błysnęła. A raczej, czasem błyska, bardzo sporadycznie.
    Możliwe, że te fotocele nie zawsze prawidłowo reagują.

Czy możesz sprawdzić (odnoszę się do tego co napisałeś parę postów poniżej o połączeniu f-celi, i rf-602) czy widzisz błysk lampy, jeżeli jest ona w górnej części kadru? Może zastosowany przez Ciebie układ wprowadza małe opóźnienie i dlatego widać lampę na całej klatce. U mnie im wyżej w kadrze tym lampa jest ciemniejsza (ciemno pomarańczowa) tak jak poniżej.
    Tak lampa jest widoczna równiez, kiedy ją umieszczę w górnej częsci poziomego kadru.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Nie błysnęła. A raczej, czasem błyska, bardzo sporadycznie.
    Możliwe, że te fotocele nie zawsze prawidłowo reagują.

Tak lampa jest widoczna równiez, kiedy ją umieszczę w górnej częsci poziomego kadru.
    Dzięki za sprawdzenie.
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Filtr szary daje radę, af działa bez problemu. Fotocela w plenerze to kiepski pomysł.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Fotocela w plenerze to kiepski pomysł.
    Dinderi, również wśród komentarzy do filmu
    można znaleźć tę informację.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

No więc, zacznę od więc.
    Sam sobie odpowiadam na konkluzję ze znakiem zapytania.
    Zakupiłem fotocelę na 1 błysk, z gniazdem synchro.
    Skorzystałem z pomysłu, który W TYM TEMACIE podał kiedyś Micles (ukłony za pomysł) i dwie, tanie lampy na odbiornikach RF-602 zarejestrowały się na zdjęciu, nawet przy czasie 1/8000 sekundy.
    Mój setup wyglądał tak:
    Body -> OC-E3 -> 580EXII w HSS w trybie M -> fotocela na 1 błysk z gniazdem PC -> kabelek PC -> nadajnik Yongnuo RF-602 -----------fale eteru------------> odbiornik RF-602 -> na jednym odbiorniku lampa YN560, na drugim YN-460II.

Żeby ich błysk zarejestrował się, lampy YN muszą pracowac na full power, tak jak to opisał wyżej sylwek2k. Zdjęcie nawet jednego stopnia z mocy powoduje, że błysku nie ma na zdjęciu.

Tym oto sposobem, jestem w stanie poważnie zwiększyć ilość światła błyskowego w trybie HSS, bez potrzeby kupowania nowych lamp i/lub wyzwalaczy.

Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Dziękuję za potwierdzenie moich rozważań teoretycznych Polecam się na przyszłość.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Oświęcim

Domyślnie

witam, potrzebuję pomocy.. Zakupiłem Canona 60D wszystko ok, tylko nie mam zielonego pojęcia jak wyzwolić wbudowaną lampą zewnętrzną (430exII) przeczytałem instrukcjie i dalej nic. Jeśli byłby ktoś skłonny pomóc mi to dziękuję pozdrawiam.

Początki nałogu
    Miasto
    Krakówek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez omaciek Zobacz posta
    tylko nie mam zielonego pojęcia jak wyzwolić wbudowaną lampą zewnętrzną (430exII) przeczytałem instrukcjie i dalej nic.
    Ale co? mamy Ci przekleic to co pisze w obu instrukcjach?

W 60D uruchamiasz tryb mastera, w 430EX uruchamiasz tryb slave. W obu ustawiasz ten sam kanal (1-4) i grupe jako 'A'.

Smile

Cytat Zamieszczone przez omaciek Zobacz posta
    witam, potrzebuję pomocy.. Zakupiłem Canona 60D wszystko ok, tylko nie mam zielonego pojęcia jak wyzwolić wbudowaną lampą zewnętrzną (430exII) przeczytałem instrukcjie i dalej nic. Jeśli byłby ktoś skłonny pomóc mi to dziękuję pozdrawiam.
    to więc tak: np w trybie M w menu wchodzisz w sterowanie lampą później nastawy lampy wbudowanej i tam ustawiasz funkcję bezprzewodową, następnie w lampie przytrzymujesz przycisk zoom aż pojawi się funkcja bezprzewodowa i tyle. Sprawdź tylko czy kanały się zgadzają - standardowo powinny być ustawione na kanale 1. Powodzenia

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez x_makler Zobacz posta
    to więc tak: np w trybie M w menu wchodzisz w sterowanie lampą później nastawy lampy wbudowanej i tam ustawiasz funkcję bezprzewodową, następnie w lampie przytrzymujesz przycisk zoom aż pojawi się funkcja bezprzewodowa i tyle. Sprawdź tylko czy kanały się zgadzają - standardowo powinny być ustawione na kanale 1. Powodzenia
    kurcze musiałem przeoczyć to w instrukcji, faktycznie jest możliwość wyzwalania "kukułką", dzięki makler
    c50d + t17-50 + t55-200 + falcon 8mm
    zenit 12xp + helios 44m

Strona 88 z 167 PierwszyPierwszy ... 3878868788899098138 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów