Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1745

Wątek: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fil91 Zobacz posta
    Witam , mam pytanie do posiadaczy RF 602 . Widzę że podzielone są na wyzwalacze do Canon , Nikon ... czy wyzwalacz oznaczony jako N czyli kompatybilny z Nikonem nie będzie wyzwalały mi lampek podłączony do puszki Canona? Dotychczas korzystałem/korzystam z droższego ustrojstwa które działa niezależnie czy założę je na C czy N.
    Są takie same, to chodzi tylko o to, że w danym zestawie masz odpowiedni kabelek do wyzwalania aparatu, jakbyś chciał sobie na RF 602 zrobić bezprzewodowy wyzwalacz migawki.

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Są takie same, to chodzi tylko o to, że w danym zestawie masz odpowiedni kabelek do wyzwalania aparatu, jakbyś chciał sobie na RF 602 zrobić bezprzewodowy wyzwalacz migawki.
    Dziękuję za odpowiedz , też tak sądziłem . Trudno uwierzyć w opisy o kompatybilności z aukcji na ebay-u. Myślałem że poza brakiem "funkcji pilota" różnica może być taka że " niededykowane" nie będą wybudzać lampy z trybu uśpienia.
    Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fil91 Zobacz posta
    ... że " niededykowane" nie będą wybudzać lampy z trybu uśpienia.
    Pozdrawiam
    Z tym wybudzaniem to zależy od lampy. Nie pamiętam czy 550EX, 580EX się budzą, ale w tym lampach z serii 5xx można zawsze wyłączyć tryb oszczędzania energii. Na pewno Nissin 622 wersja I po minucie usypia i odbiornik już go nie obudzi, a lampa ma na stałe funkcję oszczędzania energii. W lampach Youngnuo nawet jak usypia to odbiornik wybudza.

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Z tym wybudzaniem to zależy od lampy. Nie pamiętam czy 550EX, 580EX się budzą, ale w tym lampach z serii 5xx można zawsze wyłączyć tryb oszczędzania energii. Na pewno Nissin 622 wersja I po minucie usypia i odbiornik już go nie obudzi, a lampa ma na stałe funkcję oszczędzania energii. W lampach Youngnuo nawet jak usypia to odbiornik wybudza.
    Dziękuję za informację:-D

Uprawnienia umieszczania postów