Ciekaw jestem tej nowości strasznieSample wyglądają bardzo dobrze tylko ze względu na cenę narazie zdecydowałem się na sigmę DP1 w której matryca przy ISO 100-200 jest rewelacyjna ale przy wyższym ISO już nie bardzo
![]()
Ciekaw jestem tej nowości strasznieSample wyglądają bardzo dobrze tylko ze względu na cenę narazie zdecydowałem się na sigmę DP1 w której matryca przy ISO 100-200 jest rewelacyjna ale przy wyższym ISO już nie bardzo
![]()
Te sample co są na oficjalnej stronie to na f/2.0 nie zachwycają niestety
Albo mi się wydaje, albo bokeh z tego szkła nie zachwyca, np przedostatnie zdjęcie z tej japońskiej stronki.
Mi to ciężko ocenić, przy tej rozdzielczości fotek - nawet nie wiadomo jak były zmniejszane.
Ja natomiast zwróciłem uwagę na ładne kolory i dużą dynamikę zdjęć - jeżeli nie były rasowane, wygląda to naprawdę nieźle.
Ale psuj mi wrażenie, psuj, bo mam straszną chcicę na ten aparat, a nie powinienem go kupować.![]()
Entuzjastyczny Neofita
Jakby nei były robione, to mam dwie foty na f/2.0 i na f/2.8 i niestety ale to co widze na f/2.8 powinno być na f/2.0.
Ja go pewnie i tak kupię. Chociaż nie wiem czy nie jest za duży.
Takich samych nie, ale podobne.
http://www.finepix-x100.com/gallery/...m_campaign=feb
Jak widzę cudza skórkę na kimś innym to mam ruchy wymiotne, a to nie jest seksi, ale ok ;-)