Widzę, że marketing Fuji już Was pożarł.... W zasadzie o to im chodziło![]()
Widzę, że marketing Fuji już Was pożarł.... W zasadzie o to im chodziło![]()
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
Ale ja nie powiedziałem, że to kupię za tą cenę co dali. Nie jestem aż takim maniakiem streetphoto i umiem się pogodzić z faktem, że nie zrobię fajnego zdjęcia, bo akurat nie mam sprzętu ze sobą. (tzn nie godzę się z tym, ale nie skoczę przez to z mostu)
Marketing nie ma tu nic do gadania - zrobili to co zrobili i mnie się to jak na razie podoba - ale nie za tą cenę. No i FF też byłoby miłe, nie powiem![]()
Mnie też nie chodziło w cenę z Fotoit bo jeśli będzie kosztował załóżmy 5000 zł to już będzie tanio?![]()
cena schodzi pewnie niedługo do 999$ w USA
dolar spada powiedzmy do 2,7
i prywatny import, osobisty albo przez znajomego
I co wtedy? Warto?
Wtedy pewnie tak, ale zanim napalę się bardziej, chciałbym zobaczyć jakiś dokładny i uczciwy test tego aparatu... bo bez tego to lizanie lizaka przez szybkę![]()
Dokładnie. A najlepiej chociaż z godzinkę czasu na pomacanie. 2500-3000 to już rozsądna cena za takie cuś.
Nie przekonały mnie do wydania takiej kasy..... Wolę S95 albo Szajsunga a za resztę sobie gdzieś pojechać w fajne miejsca![]()
Nie żartuj.
Zwykła fizyka daje szansę na to, że TO będzie dawało zdjęcia jak najlepsze cropy z ekwiwalentami jasnych 35-tek. Porównywanie do typowych kompaktów świadczy, że sprawa jakości zdjęć oraz możliwości ich wykonywania w trudniejszych niż Kreta latem warunkach nie ma dla Ciebie znaczenia. Można uznawać ten punkt widzenia, tylko co robisz w takim razie na tym onanistycznym forum?
Ja rozumiem, że niektórzy czują się nieswojo nieobwieszeni swoimi lustrzankami z ciemnymi kitami, dającymi efekty rzeczywiście porównywalne z S95 czy "Szajsungiem", a kosztującymi niewiele mniej.
Entuzjastyczny Neofita
Za takie pieniądze wolałbym 35L wziąć i straszyć*ludzi lustrem z 5D ;P Koncept aparatu bardzo fajny, z kilkoma wadami, które jak dla mnie go dyskwalifikują.
5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto