Oczywiście że nie ma. Jeśli ktoś napisał że przedmiot został uszkodzony to wszystko jest zgodne z regulaminem. Nic ci do tego czy został uszkodzony czy też nie to jest wyłącznie sprawa sprzedającego. Każdy myśli o swoich interesach
Oczywiście że nie ma. Jeśli ktoś napisał że przedmiot został uszkodzony to wszystko jest zgodne z regulaminem. Nic ci do tego czy został uszkodzony czy też nie to jest wyłącznie sprawa sprzedającego. Każdy myśli o swoich interesach
Pewnie masz rację no ale takie jest życie. Z drugiej strony rozumiem rozczarowania kupujących bo poświęcony czas może się okazać zmarnowany
SPROCKET
80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
Moja wycieczkowa galeria
Nie znasz regulaminu Allegro i wypisujesz bzdury.
Sprzedający skorzystał z punktu 6.12 Regulaminu Allegro.
Polecam najpierw dobrze zapoznać się w regulaminem a dopiero potem wypowiadać się.
Tego typu zamykanie aukcji może być uznane co najwyżej za naganne ale dopóki nie udowodnisz sprzedającemu że sprzedał poza allegro nie ma w tym niczego nieprawidłowego ani niczego niezgodnego z regulaminem!
W tym kontekście pisanie o kimś że kogoś okradł to bezpodstawne pomówienie.
Pozdrawiam.
mojego Canona EOS chciałbym zawsze mieć przy sobie
Idąc Twoim tokiem myślenia, jeśli gdzieś jest ograniczenie do 60 km/h, a ja jechałem tam 120, to dopóki nikt nie namierzył mnie radarem, nie złamałem przepisów? A jeśli ukradnę towar ze sklepu, i nikt nie złapie mnie za rękę, to znaczy że nie jestem złodziejem? Bardzo wygodna interpretacja.
6.12. Sprzedający może w każdym czasie zamknąć Aukcję, wówczas zwycięzców Aukcji ustala się według stanu na chwilę zamknięcia Aukcji. Jeżeli w trakcie Aukcji nastąpiła kradzież lub zniszczenie Towaru, Sprzedający w drodze wyjątku może zamknąć Aukcję bez ustalania jej wyniku (tj. nie ustala się zwycięzcy Aukcji), uprzednio odrzucając wszystkie złożone przez Licytantów oferty.
Oczywiście czasem faktycznie sprzęt może się zgubić, zepsuć, zostać skradziony (choć dziwi mnie to, mam ponad 1500 transakcji na all., i zazwyczaj jeśli wystawiałem coś na aukcję, w tym samym momecie chowałem na półkę do szafki, gdzie leżało sobie bezpiecznie do momentu zakończenia aukcji).
Ale jeśli ktoś używa możliwości wcześniejszego odwołania ofert i zakończenia aukcji z premedytacją, bo końcowa cena go nie zadowala, albo właśnie sondował sobie rynek, jest to działanie niezgodne z regulaminem, tym samym naganne. A niestety do takich sytuacji dochodzi w allegro dość często, zwłaszcza w wypadku kosztowniejszych przedmiotów. Osoby licytujące w takich zakończonych aukcjach, tracą swój czas, i może również inne okazje w tym czasie przechodzą im koło nosa. Szkoda że nie rozumiesz ich irytacji. No ale widocznie po prostu jeszcze na Ciebie nie trafiło...
Przypomnę tym co nie rozumieją że:
dyskusja dotyczy podejrzanych aukcji na allegro.
Erg jak już wypowiadasz się o tym co napisałem to trzymaj się w dyskusji faktów i tego co napisałem, nie dorabiaj teorii i dziecinnych porównań do czegoś czego nie napisałem.
Merde wyluzuj się, idź na spacer przewietrz się, nie znasz mnie nic o mnie nie wiesz, mam starsze dzieci od Ciebie synu więc daruj sobie tego typu teksty do mnie kierowane a jak już musisz bo nie możesz tego opanować to pisz jako prywatną wiadomość.
Pozdrawiam.
mojego Canona EOS chciałbym zawsze mieć przy sobie
Jedynym faktem jest, że ten człowiek wystawił do wiatru innych allegrowiczów.
Ach, teraz rozumiem, ojcze - w poprzednim systemie faktycznie kombinatorstwo i cwaniactwo było cnotą. Ciągle jednak mam nadzieję, że dla nielicznych.Merde wyluzuj się, idź na spacer przewietrz się, nie znasz mnie nic o mnie nie wiesz, mam starsze dzieci od Ciebie synu więc daruj sobie tego typu teksty do mnie kierowane a jak już musisz bo nie możesz tego opanować to pisz jako prywatną wiadomość.
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Specjalnie dla Ciebie w poprzedniej mojej wypowiedzi zamieściłem fragment regulaminu, na który się powołujesz, wytłuszczając fragment, którego najwyraźniej nie rozumiesz. Warunki dopuszczające odwołanie ofert są tam wyraźnie wymienione. Wycofanie z aukcji i sprzedaż poza allegro nie wyczerpuje warunków określonych w tym punkcie i jest naruszeniem regulaminu. Taki sprzedający to zwykły cwaniak i ostrzeżenie przed kimś takim w wątku poświęconym podejrzanym aukcjom na allegro jest jak najbardziej na miejscu. I tyle. Więc zanim poradzisz innym trochę luzu i przewietrzenie, spójrz najpierw na siebie. Posiadanie dzieci w wieku średnim nie daje Ci monopolu na rację.
Pozdrówka