Pokaż wyniki od 1 do 10 z 150

Wątek: EF 200-400mm f/4L IS USM Extender1.4x

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miszak Zobacz posta
    Ale chyba 70-200+TC to sporo drożej od 100-400. Niebezpiecznie blisko używanej 300/2,8 a to już inna bajka
    No sporo drożej ale ma też swoje zalety w stosunku do gołego 100-400. Uwierz mi że biorę to wszystko pod uwagę, a i tak alternatywa jest niezmiernie kusząca (chyba nie tylko dla mnie) w stosunku do kupowania 100-400. Bo z całą pewnością 200-400 taką alternatywą nie będzie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No sporo drożej ale ma też swoje zalety w stosunku do gołego 100-400. Uwierz mi że biorę to wszystko pod uwagę, a i tak alternatywa jest niezmiernie kusząca (chyba nie tylko dla mnie) w stosunku do kupowania 100-400. Bo z całą pewnością 200-400 taką alternatywą nie będzie.
    Napewno nie będzie.

Co do 70-200 to wszystko zależy co u Ciebie będzie w przewadze. Jezeli 70-200 bez TC do innych cełów niż ptasie to pwarto dopłacić ale jezeli masz zamiar głównie korzystac z zestawu to uważam to za pozbawione sensu. To jest przeciez o ca 80% droższe niż 100-400. Mam na myśli ceny nówek.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miszak Zobacz posta
    Napewno nie będzie.

Co do 70-200 to wszystko zależy co u Ciebie będzie w przewadze. Jezeli 70-200 bez TC do innych cełów niż ptasie to pwarto dopłacić ale jezeli masz zamiar głównie korzystac z zestawu to uważam to za pozbawione sensu. To jest przeciez o ca 80% droższe niż 100-400. Mam na myśli ceny nówek.
    No u mnie pryncypia są właśnie takie. Problemy są dwa. Pierwszy taki, że nie mam pewności czy Canon nie zrobi kawału i nie wypuści następcy - (nie ma szans żeby nie był lepszy pod każdym względem od rzeczonego zestawu) i wtedy nic tylko kupować. Drugi to taki, że moja ślubna nie daje sobie tego szkła (70-200) wyrwać z rąk. Powiedzmy że ten drugi problem jestem w stanie jakoś ominąć (rozwiązać się nie da ). Tak ten pierwszy jest poważniejszy. W sumie wolałbym mieć jednak dwa szkła, a nie jedno.
    Na szczęście póki co nie mam ciśnienia bo i kryzys i masa innych wydatków ale prędzej czy później jakaś decyzja zapadnie. W kontekście tego wątku ta wczorajsza premiera mi zupełnie nie pomaga, bo ja nawet zakładałem, że coś takiego wyjdzie ale właśnie w jakiejś bardziej budżetowej postaci. Wtedy wątpliwości by nie było. 100-400 to jedna z najstarszych eLek do poprawy i w sumie nadal nic nie wiadomo.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów