Strona 819 z 1000 PierwszyPierwszy ... 319719769809817818819820821829869919 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 8 181 do 8 190 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Dopiero zaczyna

Domyślnie

No fakt faktem, że ta sigma jest do cropa więc niestety odpada. Więc wybiorę raczej 16-35 (może obiektyw który testowałem był po prostu wadliwy?). 17-40 też odpada bo ma za słabe światło. Chociaż ciekawym wyjściem wydaje się byc również 24-70 2.8 L. Nie wiem, pytam się i zastanawiam bo boję się wydac duże pieniądze na sprzęt z którego nie będę zadowolony. I miałem okazję podłączać L-ki do swojego body ponieważ uczęszczam do szkoły fotografii i mogłem pobawic się L-kami wykładowcy A co do body... będę cierpliwie czekał na następcę 5d Mk II albo inną pełną klatkę. Seria 1D jest niestety za droga :/
    Mad_Mac dzięki za odpowiedz i rady
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Nie zauważyłem, że koledzy powyżej włączyli się do dyskusji.
    Merauder co do 3D.. po prostu czekam na jakąś nową pełną klatkę obojętnie czy to będzie 3D, 6D czy coś innego w tym segmencie. Po prostu chciałbym coś świeższego niż 5d Mk II i tańszego niż D1 MkIV. Narazie poradzę sobie na cropie.
    Pank Sigma za darmo koryguje swoje obiektywy z puszkami Canona więc nie ma raczej problemu w tej kwestii. A nie wiem jak szkło pod cropa zachowuje się na pełnej z prostego powodu: jeszcze nigdy nie miałem pełnej klatki.
    Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Szychoski ; 07-02-2011 o 14:06 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

A co jest nie tak z 5D II?
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szychoski Zobacz posta
    A co do body... będę cierpliwie czekał na następcę 5d Mk II albo inną pełną klatkę.
    To nie masz zamiaru wziąć się za to na poważnie, jak pisałeś Gdyby było inaczej, kupiłbys aparat i szkła, a nie czekał na "może będzie, a może nie będzie".
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Miasto
    wawa

Domyślnie

Poczytaj tu na forum informację na temat tej sigmy i jej kalibracji, gwarantuję że Ci się odechce. Przez 2 lata używałem 50/1.4 canona i złego słowa o tym obiektywie nie dam powiedzieć, no ale ja robię zdjęcia nie oglądam testy.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    A co jest nie tak z 5D II?
    Przestało robić zdjęcia, bo sójki doniosły, że może będzie, jakiś, ewentualnie, prawdopodobnie, kiedys, nowy model aparatu.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Miasto
    wawa

Domyślnie

Kurczę, strach pomyśleć co moja stara piątka zrobi jak się o tym dowie

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Merauder co do 3D.. po prostu czekam na jakąś nową pełną klatkę obojętnie czy to będzie 3D, 6D czy coś innego w tym segmencie. Po prostu chciałbym coś świeższego niż 5d Mk II i tańszego niż D1 MkIV.
    Zapytam podobnie jak koledzy. CO JEST ZLEGO W 5D MKII
    Ja mam tez stara wersje i zlego slowa o niej nie moge powiedziec.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Domyślnie

tak będzie 3D ff za pół ceny 5d2 ludzie tu ziemia odchodzimy na drugi krąg
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

[...]
    Nie zauważyłem, że koledzy powyżej włączyli się do dyskusji.
    Merauder co do 3D.. po prostu czekam na jakąś nową pełną klatkę obojętnie czy to będzie 3D, 6D czy coś innego w tym segmencie. Po prostu chciałbym coś świeższego niż 5d Mk II i tańszego niż D1 MkIV. Narazie poradzę sobie na cropie.
    [...]
    Ciśnie się na usta pytanie takie jak zadali już koledzy, czyli czemu 5DmkII taki zły?

Ale ja mam inne pytanie; z tego co piszesz to czekasz na coś nowego, bo ma być świeższe niż 5DmkII. Co to oznacza, bo ja np. chcę zmienić puszkę, bo marzy mi się m.in. lepszy AF niż w 450-tce. W 600D, który jeszcze dobrze nie wyszedł jest taki sam AF, ale jest świeższy. Czy to oznacza, że mam go brać?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    zapomniałem o
    Ostatnio edytowane przez Merauder ; 07-02-2011 o 15:01 Powód: Automerged Doublepost
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

ponieważ uczęszczam do szkoły fotografii
    No tak, to wiele wyjaśnia

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    Ciśnie się na usta pytanie takie jak zadali już koledzy, czyli czemu 5DmkII taki zły?
    Binning zamiast resizingu, brak 720p60. No i banding w cieniach nawet na iso100. No i AF z 7d mogliby wsadzić. Albo chociaż zrobić boczne takiej precyzji jak ten środkowy. No i punkty AF rozrzucić po całym kadrze.

Strona 819 z 1000 PierwszyPierwszy ... 319719769809817818819820821829869919 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów