Strona 319 z 1000 PierwszyPierwszy ... 219269309317318319320321329369419819 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 181 do 3 190 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

ale wtedy skakanie przed nimi i mruganie okiem nie pomoze ;]

niestety i takie sluby sie trafiaja wiec trzeba przebolec
    no comment...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    A nie rozmawiasz z młodymi przed ślubem? Wystarczy zwrócić im uwagę na kilka spraw: stańcie bokiem w czasie przysięgi, nie tyłem do ludzi etc. To dla mnie podstawowa sprawa w uzgodnieniach z PM.
    oczywiscie ze rozmawiam, ale często Oni o tym nie pamiętają, poza tym to już przecież ingerencja w emocje i w ślub ;-)
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Zablokowany

Domyślnie

mistrz ciętej riposty dobra 1;1 w czepiactwie Pewnie, że masz rację, ale piękne śluby z emocjami na dłoni nie trafiają się tylko w Wawie Młodych trzeba trochę podkręcić, bo na publiczność/wiernych/rodzinę nie ma co liczyć. Zwykle rzeczywiście foty bywają lekko cmentarne z ław...

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    na połowie ślubów, na których robię te emocje z punktu obserwatora są takie jak na pogrzebie... Para Młoda siedzi na tych krzestałch zdołowana, przestraszona i zgarbiona.
    A juz myslalem, ze tylko ja cos takiego dostrzegam...

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    niestety i takie sluby sie trafiaja wiec trzeba przebolec
    Nie trzeba... Mozna byc aktywnym, nie trzeba byc pasywnym.
    Ale jak to ktos napisal, ja fotografuje po swojemu. Kazdy ma prawo inaczej.

A nie rozmawiasz z młodymi przed ślubem? Wystarczy zwrócić im uwagę na kilka spraw
    Himi, jak oni o tym wszystkim pamietaja w trakcie ceremonii, bez zadnego przypomnienia chocby najmniejszym gestem -tylko pogratulowac :razz:
    Pozdrawiam!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

mistrz ciętej riposty dobra 1;1 w czepiactwie Pewnie, że masz rację, ale piękne śluby z emocjami na dłoni nie trafiają się tylko w Wawie Młodych trzeba trochę podkręcić, bo na publiczność/wiernych/rodzinę nie ma co liczyć. Zwykle rzeczywiście foty bywają lekko cmentarne z ław...
    Nie chodzi o ripostę, chodzilo mi o to aby zwrócić uwagę, że nie ma reguł - jak to w reportażu, czasami dobrze jest być niewidocznym, czasem trzeba sie pokazać. Zdarzają się osoby, które ciągle gapią się w obiektyw i wręcz szukają mnie po całym kościele. Zwracam uwagę dyskretnie aby tego nie robiły - ale nie zawsze to pomaga. Zdarzało się też, że moim usmiechem i oczkiem pogrzebowa atmosfere Pary Młodej udało się zamienić w naturalnym delikatny uśmiech na twarzach - ale to też nie zawsze działa.

Dlugie szkło jest fajne tylko jak Para Młoda nie sie siedzi na krzesłach jak na egzekucji. 135mm spokojnie starcza.
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Zablokowany

Domyślnie

Dodałem emoty, ale może za mało wyraźnie. O ripoście to był żarcik taki...może słaby. Sebcio - pozdrawiam

Bywalec Awatar zyyys
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    [...] chodzilo mi o to aby zwrócić uwagę, że nie ma reguł - jak to w reportażu, czasami dobrze jest być niewidocznym, czasem trzeba sie pokazać. Zdarzają się osoby, które ciągle gapią się w obiektyw i wręcz szukają mnie po całym kościele. Zwracam uwagę dyskretnie aby tego nie robiły - ale nie zawsze to pomaga. Zdarzało się też, że moim usmiechem i oczkiem pogrzebowa atmosfere Pary Młodej udało się zamienić w naturalnym delikatny uśmiech na twarzach - ale to też nie zawsze działa.
    czasami zdarza się gość, który jak tylko mnie widzi to od razu alarmuje wszystkich by patrzyli w moją stronę. Taka, a nie inna jest praca z ludźmi i trzeba sobie z tym radzić. Chodziło mi tylko o to jak się ma ingerencja do tego co otrzymujemy na zdjęciu.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

"I don't like to arrange things. If I stand in front of something, instead of arranging it, I arrange myself" - Diane Airbus.
    A kolejne przeciwienstwo - aktywny Rob Heyman (polecam 'Masters of Wedding Photography 2 -Rob Heyman').

Cytat Zamieszczone przez zyyys Zobacz posta
    ale kończąc bo się tu już rozpisujemy i się OT robi - wątek to sprzęt do ślubów anie dywagacje na temat fotografii i psychologii.
    Mysle, ze w duzym stopniu uzywany sprzet, technika - wynika wlasnie z psychiki fotografa
    Jest to naprawde widoczne jak na dloni - kiedy sie patrzy i slucha tak roznych ludzi, jak Rob, Joe, obu Jeff'ow, albo slucha\czyta Diane.

OK, nie mam zamiaru zglebiac tego dalej, jedynie zastanawiam sie nad sensem pewnych pytan o sprzet, kiedy nie ma odpowiedzi zlej lub dobrej. Widac jednemu bardziej pasuje to, drugiemu tamto. Co pokazuje ostatnia dyskusja. Niech zatem trwa nadal!
    Pozdrawiam!

Bywalec Awatar zyyys
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    OK, nie mam zamiaru zglebiac tego dalej, jedynie zastanawiam sie nad sensem pewnych pytan o sprzet, kiedy nie ma odpowiedzi zlej lub dobrej. Widac jednemu bardziej pasuje to, drugiemu tamto. Co pokazuje ostatnia dyskusja. Niech zatem trwa nadal!
    Ja też uważam, że to dobre co komu pasuje i zgadzam się, że do różnych stylów pracy potrzebny jest różny sprzęt. I żadne podpowiedzi, że ten lepszy od tego na nie wiele się nie zdadzą. Trzeba samemu sprawdzić np.: które szkło lepiej mi leży oczywiście biorąc pod uwagę klasę sprzętu bo ona nie czarujmy się jest priorytetem.

Mnie osobiście bardziej odpowiada styl pracy Jeff'a Ascough.
    Co nie znaczy, że jest on jedyny słuszny. Cieszę się, że są tacy ludzie jakich wymieniasz od których możemy się uczyć i których możemy naśladować.

BTW Jeff obecnie pracuje na 5 mk II i stałkach L

A co do pytań o sprzęt to będą one zawsze. W świadku motocyklowym mamy taka maksymę jeśli pytasz czy dany motocykl nie będzie dla Ciebie za mocny to znaczy, że będzie. Jeśli będziesz już gotowy nie będziesz musiał pytać

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zyyys Zobacz posta
    ..... W świadku motocyklowym mamy taka maksymę jeśli pytasz czy dany motocykl nie będzie dla Ciebie za mocny to znaczy, że będzie. Jeśli będziesz już gotowy nie będziesz musiał pytać
    dobre
    www.fotoadam.eu
    FF | 40D | s 50 1.4 | ef 24-105L 4IS | 2x430ex | 550R |

Strona 319 z 1000 PierwszyPierwszy ... 219269309317318319320321329369419819 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów