Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Mieszany widok

Domyślnie

Przed chwilą dzwoniłem do gościa, można odebrać osobiście, 30 km od Wrocławia, w komplecie opakowanie, rachunki, w pudelku wycięty kod kreskowy ( wysłany na promocję Canona - zwrot kasy ). Właściciel od dwóch lat posiada ten aparat, nie zna przebiegu, od roku zajmuje się fotografią ślubną.
    Canon 5d MarkII, Canon 50d, Canon 50mm/1.4, Canon 24mm/1.4II, Canon 70-200/2.8 USM, Canon 580 EXII i dużo innych śmieci.
    Pkt 8 regulaminu forum

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał Świerkot Zobacz posta
    Przed chwilą dzwoniłem do gościa, można odebrać osobiście, 30 km od Wrocławia, w komplecie opakowanie, rachunki, w pudelku wycięty kod kreskowy ( wysłany na promocję Canona - zwrot kasy ). Właściciel od dwóch lat posiada ten aparat, nie zna przebiegu, od roku zajmuje się fotografią ślubną.
    No to teraz cosik ode mnie. Wysłałem dokładnie 3 dni temu maila do ów gościa. Odpisała mi kobieta, najbardziej po polsku bez zbędnych problemów z gramatyką.

Mail ode mnie wyglądał tak:
    Treść wiadomości:
    Witam

Jaki przebieg posiada sprzedawany przez Pana korpus?
    W jakich warunkach był wykorzystywany...
    Czy w zestawie jest pudełko oraz części z zestawu?

Pozdrawiam
    Tomasz
    , a odpowiedź wyglądała między innymi tak:
    WITAM!

POSIADA OKOŁO 50 TYŚ KLATEK

BYŁ WYKORZYSTYWANY W FOTOGRAFII ŚLUBNEJ

POSIADAM CAŁY ZESTAW
    Raz wiadomo o przebiegu, a raz nie? Jeszcze około godziny 20.30 wykonałem telefon. Tym razem zgłosiła się kobieta, która to przekazała mi informację, że przebieg wynosi 50 tysięcy klatek. Zdziwił mnie jednak fakt, że na hasło "potwierdzenie z żytniej" poplątał się jej język i rozmowa między nami została skończona..., przepraszam prowadzę auto czy mógłby Pan zadzwonić później.

Oczywiście, nie jestem w stanie zweryfikować gdzie była i co robiła, ale takiej ciszy w samochodzie chyba nikt nie ma

Rzecz jasna mowa o tej aukcji http://allegro.pl/sprzet-canon-zestaw-i1427184329.html

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez N00bek Zobacz posta
    Zdziwił mnie jednak fakt, że na hasło "potwierdzenie z żytniej" poplątał się jej język i rozmowa między nami została skończona...,
    Nie wiem czemu zakładasz, że użytkownik sprzętu marki Canon musi mieć wiedzę o nim na poziomie przeciętnego onanisty sprzętowego z c-b.
    PS: 40D nie musi "lądować" na Żytniej żeby mu odczytać przebieg, o tym chyba powinieneś wiedzieć... Dalej IMHO szukacie dziury w całym.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Uprawnienia umieszczania postów