Strona 345 z 484 PierwszyPierwszy ... 245295335343344345346347355395445 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 441 do 3 450 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Coś już napisał Awatar myu.fokeshi

Domyślnie

ja nikogo oszustem nie nazwalem, a temat dotyczy "podejrzanych" aukcji, a ta - co potwierdzaja wpisy - jak najbardziej jest. praktycznie zero informacji o sprzecie, skopiowane zdjecia, kto mi powie, ze to nie jest podejrzane. wiecej linkow i mniej dyskusji o faktach w tym temacie

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myu.fokeshi Zobacz posta
    micles, dinderi, las3k - nie wiem, Was to bawi?
    Kompletnie nie rozumiem, o co Ci chodzi. Wyraziłem tylko opinię na temat gramatyki uzytej w opisie aukcji, a która MacGyver skomentował, że aukcję wystawił analfabeta. Co więcej, nie wyczułem "kpiny", ani w tym co napisał Micles, ani Las3k.
    W ten sposób mówi się na Śląsku Cieszyńskim, w zupełnie naturalny i normalny sposób. Nie żartowałem z niczego. A w związku z tym, żeby nie prowokować ew. skojarzeń, nie ukraszałem swojej wypowiedzi żadnymi emotikonami.
    Co do "zabawności", zdaję sobie sprawę, że moje poczucie humoru, którego akurat mocno skąpiłem w tym wątku, spotyka się nader często z brakiem zrozumienia. Nie mniej, dziękuję za poinformowanie mnie o tym. Jestem do tego faktu równie mocno przyzwyczajony, jak do tego, że świat pełen jest głupców.
    Pozdrawiam, nie szastając humorem.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał Świerkot Zobacz posta
    Przed chwilą dzwoniłem do gościa, można odebrać osobiście, 30 km od Wrocławia, w komplecie opakowanie, rachunki, w pudelku wycięty kod kreskowy ( wysłany na promocję Canona - zwrot kasy ). Właściciel od dwóch lat posiada ten aparat, nie zna przebiegu, od roku zajmuje się fotografią ślubną.
    No to teraz cosik ode mnie. Wysłałem dokładnie 3 dni temu maila do ów gościa. Odpisała mi kobieta, najbardziej po polsku bez zbędnych problemów z gramatyką.

Mail ode mnie wyglądał tak:
    Treść wiadomości:
    Witam

Jaki przebieg posiada sprzedawany przez Pana korpus?
    W jakich warunkach był wykorzystywany...
    Czy w zestawie jest pudełko oraz części z zestawu?

Pozdrawiam
    Tomasz
    , a odpowiedź wyglądała między innymi tak:
    WITAM!

POSIADA OKOŁO 50 TYŚ KLATEK

BYŁ WYKORZYSTYWANY W FOTOGRAFII ŚLUBNEJ

POSIADAM CAŁY ZESTAW
    Raz wiadomo o przebiegu, a raz nie? Jeszcze około godziny 20.30 wykonałem telefon. Tym razem zgłosiła się kobieta, która to przekazała mi informację, że przebieg wynosi 50 tysięcy klatek. Zdziwił mnie jednak fakt, że na hasło "potwierdzenie z żytniej" poplątał się jej język i rozmowa między nami została skończona..., przepraszam prowadzę auto czy mógłby Pan zadzwonić później.

Oczywiście, nie jestem w stanie zweryfikować gdzie była i co robiła, ale takiej ciszy w samochodzie chyba nikt nie ma

Rzecz jasna mowa o tej aukcji http://allegro.pl/sprzet-canon-zestaw-i1427184329.html

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez N00bek Zobacz posta
    Zdziwił mnie jednak fakt, że na hasło "potwierdzenie z żytniej" poplątał się jej język i rozmowa między nami została skończona...,
    Nie wiem czemu zakładasz, że użytkownik sprzętu marki Canon musi mieć wiedzę o nim na poziomie przeciętnego onanisty sprzętowego z c-b.
    PS: 40D nie musi "lądować" na Żytniej żeby mu odczytać przebieg, o tym chyba powinieneś wiedzieć... Dalej IMHO szukacie dziury w całym.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

Ot ciekawostka.
    Licytacja Cnona 1 link zakończona na 306zł
    Teraz ponownie wystawiona pomimo sprzedania link. Tym razem cena wywoławcza 375zł.
    W tytule boster E1, w opisie boster E2.
    C5DIII,| C20/2.8, C28/1.8, S35/1.4, C50/1.4, C100/2.0

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zieli33 Zobacz posta
    Ot ciekawostka.
    Licytacja Cnona 1 link zakończona na 306zł
    Teraz ponownie wystawiona pomimo sprzedania link. Tym razem cena wywoławcza 375zł.
    W tytule boster E1, w opisie boster E2.
    Za pierwszą aukcję dostał pozytywa, sam komentarza nie wystawił.
    Obstawiam, że kupujący się wycofał z transakcji, dlatego aparat znów trafił na alledrogo.
    Marcina kojarzę z dawnych czasów i o ile ręczyć za jego uczciwość nie mogę, to nie wydaje mi się że jest oszustem. E1/E2 to pewnie zwykła literówka - jeśli ktoś jest zainteresowany, to sobie dopyta.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

Wystawił temu użytkownikowi komentarze za 2 inne aukcje na których wygrał licytacje.
    Nie sugeruję, że ktoś jest oszustem (i nic na to nie wskazuje). Mi to wygląda na podbijanie ceny przez znajomych.
    C5DIII,| C20/2.8, C28/1.8, S35/1.4, C50/1.4, C100/2.0

Coś już napisał Awatar myu.fokeshi

Domyślnie

http://allegro.pl/canon-ef-70-200-f-...432713784.html

wszystkie aukcje tego uzytkownika wydaja mi sie podejrzane. 0 komentarzy, brak mozliwosci odbioru osobistego, brak telefonu, szczatkowe informacje o przedmiocie, brak prawdziwych zdjec, zanizona cena i jeszcze do tego faktura vat. smierdzaca sprawa
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    http://allegro.pl/canon-24-70-f-2-8-i1433772526.html

nie tyle podejrzany co bardzo ciekawy opis polecam lekture!
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    moze by tak zrobic akcje dodawania do obserwowanych dla jaj? heh
    Ostatnio edytowane przez myu.fokeshi ; 28-01-2011 o 00:25 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar pawciolbn
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

ej. ciekawy nie ciekawy, ale ma koleś rację. sam wystawiłem ostatnio 55-250 i teraz 17-55 i w ciągu dnia mmiałem przy tele 146 odwiedzin 38 obserwujących, a przy 17-55 mam 46 odwiedzin i 12 obserwujących po dniu. Ciekawe ilu z CB obserwuje te aukcje, a później komentarze...
    5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawciolbn Zobacz posta
    ej. ciekawy nie ciekawy, ale ma koleś rację. sam wystawiłem ostatnio 55-250 i teraz 17-55 i w ciągu dnia mmiałem przy tele 146 odwiedzin 38 obserwujących, a przy 17-55 mam 46 odwiedzin i 12 obserwujących po dniu. Ciekawe ilu z CB obserwuje te aukcje, a później komentarze...
    Ja bardzo często obserwuję podobne aukcje, żeby być na bieżąco z cenami oraz z trendami prowadzania licytacji przez polskich allegrowiczów, takie dane później się przydają.

Strona 345 z 484 PierwszyPierwszy ... 245295335343344345346347355395445 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów