Strona 344 z 484 PierwszyPierwszy ... 244294334342343344345346354394444 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 431 do 3 440 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Coś już napisał Awatar szunaj

Domyślnie

Do tego co napisał MacGyver dodam że nie wiadomo ile lat ma ten sprzęt bo informacji o tym brak, brak również informacji o dokumentach które by potwierdzały legalne pochodzenie sprzętu.
    Zanim więc ktoś napisze że nie widzi w tej aukcji nic podejrzanego powinien się bardzo mocno zastanowić bo taka opinia to wpuszczanie ewentualnego kupca w maliny.
    Pozdrawiam.
    mojego Canona EOS chciałbym zawsze mieć przy sobie

Bywalec Awatar Las3k
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Analfabeci też mają pieniądze na drogie aparaty, nie ma w tym nic dziwnego.
    C40D + C18-55 IS + C70-200/2.8L + S8mm + C50/1.8 + Kenko x1.4 + Di622 + jakiś statyw mały i duży, UVki, polar, 200AW itd. :wink:

Coś już napisał Awatar myu.fokeshi

Domyślnie

micles, dinderi, las3k - nie wiem, Was to bawi? mam wrazenie, ze uwazacie sie za bardzo dowcipnych. to Wam tylko napisze, nie - nie jestescie zabawni

dobrze wiecie, ze ta aukcja smierdzi przynajmniej z powodow wymienianych przez mcgyvera, wiec chyba chodzi Wam o nabijanie postow? wrzuccie lepiej jakiegos podejrzanego linka zamiast tych bzdurnych komentarzy

EOT...

Bywalec Awatar Las3k
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Nie, piszę to jak najbardziej serio. Każdy opisuje przedmioty tak, na ile pozwala mu czas, wiedza i zdolności intelektualne. To paranoja i zazdrość nazywać oszustem kogoś, kto wie o sprzęcie mniej niż my i uniemożliwiać mu sprzedaż. Teraz EOT.
    C40D + C18-55 IS + C70-200/2.8L + S8mm + C50/1.8 + Kenko x1.4 + Di622 + jakiś statyw mały i duży, UVki, polar, 200AW itd. :wink:

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myu.fokeshi Zobacz posta
    dobrze wiecie, ze ta aukcja smierdzi przynajmniej z powodow wymienianych przez mcgyvera
    Tylko pod warunkiem, że przypuszczenia o braku ładowarki itp (przecież to, że w opisie aukcji nic o nich nie wspomniano nie znaczy z automatu że ich nie ma) są prawdziwe. Ktoś się pokusił o sprawdzenie, czy tak sobie spekulować będziecie na podstawie zajumanych z netu zdjęć?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

Przed chwilą dzwoniłem do gościa, można odebrać osobiście, 30 km od Wrocławia, w komplecie opakowanie, rachunki, w pudelku wycięty kod kreskowy ( wysłany na promocję Canona - zwrot kasy ). Właściciel od dwóch lat posiada ten aparat, nie zna przebiegu, od roku zajmuje się fotografią ślubną.
    Canon 5d MarkII, Canon 50d, Canon 50mm/1.4, Canon 24mm/1.4II, Canon 70-200/2.8 USM, Canon 580 EXII i dużo innych śmieci.
    Pkt 8 regulaminu forum

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

I się wszystko wyjaśniło :]
    - ciekaw jestem jego zdjęć ślubnych :]
    GG: 559899

Domyślnie

No jeszcze trzeba by spróbować odebrać osobiście.
    Canon 5d MarkII, Canon 50d, Canon 50mm/1.4, Canon 24mm/1.4II, Canon 70-200/2.8 USM, Canon 580 EXII i dużo innych śmieci.
    Pkt 8 regulaminu forum

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez El_Chueco Zobacz posta
    I się wszystko wyjaśniło :]
    - ciekaw jestem jego zdjęć ślubnych :]
    Pewnie też zajumane z sieci ;-)
    Ale wracając do tematu - rozumiem podejrzenia, ale nie dopuśćmy do tego, żeby przerodziły się one w paranoję.
    Kradzież zdjęć sama w sobie jest naganna, ale wyciąganie na tej podstawie takich wniosków jak kilka postów wyżej też nie jest roztropne.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Coś już napisał Awatar szunaj

Domyślnie

Jak dla mnie to nic się nie wyjaśniło.
    Telefonowałem do sprzedającego wczoraj i wówczas sprzedający na pytanie ile lat ma ten sprzęt i czy ma dokumenty zakupu odpowiedział że nie wie dokładnie ile lat ma sprzęt dwa albo trzy i że musi sprawdzić, powiedział też że dokumenty są. Poprosiłem by te udzielone mi informacje umieścił w opisie tej swojej aukcji. Jak widać w opisie aukcji nadal brak takich informacji.
    Przy takim podejściu do opisywania sprzedawanego sprzętu jakie prezentuje ten sprzedawca który zdecydował się sprzedać tego typu sprzęt ale nie wie ile ma on lat a jakimś cudem cenę skalkulował to on dla mnie jest mało wiarygodnym sprzedawcą by kupować u niego cokolwiek. Pamiętać należy że opis w aukcji sprzedawanego przedmiotu zobowiązuje sprzedawcę do tego by po zakupie nabywca otrzymał zakupiony przedmiot zgodny z tym opisem ale w tym przypadku nie ma to zastosowania bo nawet zdjęcia przedmiotów nie przedstawiają tego co jest sprzedawane! To co kupimy w tej aukcji i w jakim to jest faktycznie stanie to zagadka, takie są fakty! To co powiedział sprzedający przez telefon to tylko ulotne słowa których nie chce potwierdzić w opisie aukcji.
    Pozdrawiam.
    mojego Canona EOS chciałbym zawsze mieć przy sobie

Strona 344 z 484 PierwszyPierwszy ... 244294334342343344345346354394444 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów