Strona 14 z 16 PierwszyPierwszy ... 41213141516 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 151

Wątek: Profesjonalny sprzęt w rekach fotoamatorów

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rbucz Zobacz posta
    Pewnie że nie. To snobizm. :wink:
    hehehe o kurde zakrztusiłem się herbata ... snobizm dobre dobre

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

snobizm jest wtedy, kiedy ktos przechwala sie samym faktem kupienia drogiego sprzetu.
    a znam tez sporo osob, ktore maja za dobry (drogi) sprzet w stosunku do swoich umiejetnosci (ba... lekko z 50% tego forum to dotyczy ), ale tez takich, ktore po prostu maja radoche z focenia i nie modla sie nad tym jaki ich sprzet jest wypasiony badz czego mu brakuje (a na tym forum to sa jakies tam promile )
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar Pawel_G
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Jakie to polskie - zaglądać komuś do kieszeni. Co kogo obchodzi jak sobie będe chodził po Krupówkach z Ds-em i podpiętym do tego 400/2,8 IS? Tak samo co kogo obchodzi że do wywiercenia w domu otworu by zaiwesić półkę zastosuję wiertarkę Hilti?

Początki nałogu Awatar SdoubleU
    Miasto
    Poznań, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel_G Zobacz posta
    Jakie to polskie - zaglądać komuś do kieszeni. Co kogo obchodzi jak sobie będe chodził po Krupówkach z Ds-em i podpiętym do tego 400/2,8 IS? Tak samo co kogo obchodzi że do wywiercenia w domu otworu by zaiwesić półkę zastosuję wiertarkę Hilti?
    W pełni popieram, starałem się to już napisać wyżej ale jakoś nie dociera.
    SdoubleU
    ---------------------------
    Canon :-D

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    a znam tez sporo osob, ktore maja za dobry (drogi) sprzet w stosunku do swoich umiejetnosci (ba... lekko z 50% tego forum to dotyczy
    z tym 50% to wysoce optymistycznie pojechałeś - chyba nie chciałeś zniechęcać do siebie więcej niż połowę forum )))
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Początki nałogu Awatar OrzelPiotr
    Miasto
    St-ce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel_G Zobacz posta
    Trzeba by napisać taki post na forum o elektronarzędziach pewnie zagorzała by podobna dyskusja.

Zgadzam się w 100% choć nie mam Hilti a profesjonalną Makite... wiercę również sporadycznie ale nigdy nie przeszkadzało mi, robienie tego sprzętem SEMIPRO/PRO.

Warto mieć w życiu jakieś hobby... jedni wydają fortunę na obrazy inni na sprzęt foto - czy można powiedzieć, że jak ktoś nie jest po ASP to nie powinien kupować obrazów Pablo Picasso... bo nie potrafi docenić ich przekazu - czy idąc dalej tym tropem kupić sobie najlepszego z możliwych sprzętu foto tylko dla tego, że nie będzie umiał go wykorzystać ???

Jeśli Ty i Twoja rodzina nie cierpicie na fakcie posiadania 1ds-a i kompletu "ELEK" to powinieneś mieć koło nosa, że przeszkadza to Twojemu sąsiadowi - nawet gdy potrafi zrobić zdjęcie 1000 razy lepsze od Ciebie.

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ....
    a znam tez sporo osob, ktore maja za dobry (drogi) sprzet w stosunku do swoich umiejetnosci.....

Uuuuuuuuuuuu..... za dobry, za drogi - to aż boli. Naprawdę. Według jakich kryteriów to oceniasz? Swoich? Skąd wiesz, że te kryteria są uniwersalne i możesz je zastosować np. do mnie? Co to znaczy za dobry, co to znaczy za drogi? Skąd wiesz co jest "za dobre" bądź "za drogie" dla np. Billa Gatesa czy mnie?

Co to kogo obchodzi w jakich gaciach chodzę, jakie skarpetki wkładam, jakim autem jeżdżę czy jakim aparatem fotografuję? Taż to absurd jakiś - za drogi?! - tak, coś na co mnie nie stać jest "za drogie" dla mnie ale czy z faktu, że słabo jeżdżę na nartach wynika, że powinienem używać polsportów z wiązaniami a la "kandahar"?

"za drogi w stosunku do umiejętnośći" !!!!!!?????? wrrrrrrrrrr.... absurd!

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Początki nałogu Awatar SdoubleU
    Miasto
    Poznań, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    ... co jest "za dobre" bądź "za drogie" dla np. Billa Gatesa czy mnie?

Super!!! Fajne towarzystwo ;-)
    SdoubleU
    ---------------------------
    Canon :-D

Coś już napisał

Domyślnie

... ale czy z faktu, że słabo jeżdżę na nartach wynika, że powinienem używać polsportów z wiązaniami a la "kandahar"?

brawo Janusz za podsumowanie

a akustyk chyba troszeczkę przesadzasz to co twoim zdaniem wszyscy powinni kupować kompakty albo najwyżej 1000D bo nie robią ładnych zdjęć ?? to już trochę zakrawa absurdem !!

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Uuuuuuuuuuuu..... za dobry, za drogi - to aż boli. Naprawdę. Według jakich kryteriów to oceniasz? Swoich? Skąd wiesz, że te kryteria są uniwersalne i możesz je zastosować np. do mnie? Co to znaczy za dobry, co to znaczy za drogi? Skąd wiesz co jest "za dobre" bądź "za drogie" dla np. Billa Gatesa czy mnie?

Co to kogo obchodzi w jakich gaciach chodzę, jakie skarpetki wkładam, jakim autem jeżdżę czy jakim aparatem fotografuję? Taż to absurd jakiś - za drogi?! - tak, coś na co mnie nie stać jest "za drogie" dla mnie ale czy z faktu, że słabo jeżdżę na nartach wynika, że powinienem używać polsportów z wiązaniami a la "kandahar"?

czuje sie jak w tym kawale, o zagazowaniu 50 Zydow i 1 kota. dlaczego stwierdzenie "za dobry sprzet na umiejetnosci" nie powoduje zadnych uwag, ale jak jest wzmianka o pieniadzach, to nagle problem?

kryteria mam jedne do siebie i do innych. stac to mnie na np. na 1Ds, ale nie wydalbym na niego pieniedzy z tej prostej przyczyny, ze to nie jest sprzet na potrzeby amatorskie. i dla takiego uzytkownika jak ja jest po prostu za drogi/za dobry. podobnie np. nowy 70-200/2.8, ktory bym chetnie pouzywal, ale nie kupie ze zwyklej przyzwoitosci - to nie sa pieniadze na amatorska kieszen.

natomiast nieodmiennie, prawda jest, ze umiejetnosci fotograficzne znacznej wiekszosci uzytkownikow takiego forum jak to sa mierne. nie jest moja sprawa zagladac komus do plecaka i oceniac czy czegos tam potrzebuje czy nie, ale po prostu dysproporcja miedzy mozliwosciami a faktycznymi wynikami jest wielka - i tyle chcialem powiedziec...
    www albo tez flickr

Strona 14 z 16 PierwszyPierwszy ... 41213141516 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów