Strona 84 z 129 PierwszyPierwszy ... 3474828384858694 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 831 do 840 z 1282

Wątek: Eos 60D

Dopiero zaczyna

Domyślnie

DPP na pewno nie jest gorszy od funkcji wbudowanych w aparacie.
    Jak się pstryka RAWy to potem można sobie włączyć albo wyłączyć te korekcje. Przy RAWach same dane sensora są niezmienione niezależnie od ustawień przetwarzania obrazu.
    ALO, HTP, balans bieli, korekcja winietowania oraz abberacji to wtórne przetwarzanie.

Jeśli "DPP się nie nadaje" to funkcje o charakterze post-process w samej lustrzance tym bardziej.

Początki nałogu Awatar KUBAwo
    Miasto
    W-WA

Domyślnie

U mnie poziomica działa jak powinna nawet specjalnie przed chwilą sprawdziłem. pzdr

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KacperP Zobacz posta
    DPP na pewno nie jest gorszy od funkcji wbudowanych w aparacie.
    Jak się pstryka RAWy to potem można sobie włączyć albo wyłączyć te korekcje. Przy RAWach same dane sensora są niezmienione niezależnie od ustawień przetwarzania obrazu.
    ALO, HTP, balans bieli, korekcja winietowania oraz abberacji to wtórne przetwarzanie.

Jeśli "DPP się nie nadaje" to funkcje o charakterze post-process w samej lustrzance tym bardziej.
    Niestety nie masz racji i przez to nie zrozumiałeś. HTP nie da się włączyć w dpp, bo to nie postprocess, ALO da się włączyć w dpp, jeżeli zdjęcie jest bez HTP. A ja chciałbym używać obu funkcji jednocześnie, tak jak to miało miejsce w 5d II.

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

7D tez ma albo ALO albo HTP. Pewnie się przeniosło w oprogramowaniu do 60-tki.
    PS S5 IS, 7D + C 15-85 IS USM, C 55 - 250 IS, C 50 1.4 USM, 430 EX

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tarant Zobacz posta
    7D tez ma albo ALO albo HTP. Pewnie się przeniosło w oprogramowaniu do 60-tki.
    A to szkoda, mogli jednak pozostawić wybór użytkownikowi. Dziwne, że nie zmienili tego w którymś z nowych firmware. Ja wolałbym mieć więcej szumu w cieniach, niż przepalone niebo...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacula Zobacz posta
    Niestety nie masz racji i przez to nie zrozumiałeś. HTP nie da się włączyć w dpp, bo to nie postprocess, ALO da się włączyć w dpp, jeżeli zdjęcie jest bez HTP. A ja chciałbym używać obu funkcji jednocześnie, tak jak to miało miejsce w 5d II.
    No i nie miałem racji. Dziękuję.
    Faktycznie HTP "pogrywa" inaczej. Sprawdziłem na szybko teraz na M z tymi samymi ustawieniami na HTP i bez oraz obejrzałem pod DPP.
    Chyba zostawię HTP na stałe a równoważnik działania ALO i tak osiągnę regulacjami w zakładce RAW.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KacperP Zobacz posta
    No i nie miałem racji. Dziękuję.
    Faktycznie HTP "pogrywa" inaczej. Sprawdziłem na szybko teraz na M z tymi samymi ustawieniami na HTP i bez oraz obejrzałem pod DPP.
    Chyba zostawię HTP na stałe a równoważnik działania ALO i tak osiągnę regulacjami w zakładce RAW.
    HTP to nic innego jak niedoświetlenie o 1ev i podciągnięcie cieni do poziomu 0. Tak więć mamy pełną działkę przysłony więcej zakresu tonalnego w światłach. To bardzo dużo i warto htp mieć na stałe włączone (wyłączać jedynie w mało kontrastowych sytuacjach na wysokich iso).
    Efekt działania ALO niestety jest dla mnie nie do osiągnięcia w DPP poprzez zabawę suwaczkami.
    Kolejna bzdura w 60d, to nie niemożność stosowania filtrów artystycznych w mRAW... (tylko jpeg albo full res RAW)

Domyślnie

Witam
    Czy jest możliwość w tym aparacie wyzwolenia błysku bezprzewodowo na zewnętrznej lampę, ale bez wyzwalania błysku lampy wbudowanej, według instrukcji wyglądało że tak, ale coś nie za bardzo działa - mógłby to ktoś sprawdzić? ewentualnie poradzić jak.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trakool Zobacz posta
    Czy jest możliwość w tym aparacie wyzwolenia błysku bezprzewodowo na zewnętrznej lampę, ale bez wyzwalania błysku lampy wbudowanej...
    Tak, jest taka możliwość, jak sobie kupisz wyzwalacz radiowy.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Miasto
    Mazowieckie

Domyślnie

Można wyzwolić lampę bezprzewodowo (według instrukcji tylko seria EX, ja mam Metz-a i działa bezproblemowo) ale błysk z lampy wbudowanej wystąpi za każdym razem, można ustawić tak, że na zdjęciu błysk z puszki nie pojawi się, będzie widoczny tylko błysk lampy zewnętrznej.

Strona 84 z 129 PierwszyPierwszy ... 3474828384858694 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów