Pokaż wyniki od 1 do 10 z 75

Wątek: Zdradziłam Nikona, pokochałam 5D mark II POMOCY

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez reniatka266 Zobacz posta
    Witam,
    Po 5 latach uzytkowania i zabawy nikonem d70s + 50 1.4 AF , 18-55 , tele i SB-800, stałam się posiadaczką tego wszystkiego co jest w moim podpisie...i jest to moja pierwsza zdrada w zyciu i jakże przyjemna
    Ad.1 Nic nie musisz zmieniać - bo wszelkie ustawienia są pod konkretne zastosowania. Nawet nie powinno być takiego ustawienia, by o całej reszcie zapomnieć, ale na wszelki wypadek ustaw sobie RAW do zapisu;-)

Ad.2 Lightroom wystarczy, albo darmowy FastStone Image Viewer ;-)

Ad.3 Monitor masz kiepski, ale możesz dokupić tani kalibrator marki X-RITE i nim pobawić się w korekcję. Zmień monitor na EIZO z matrycą PVA lub IPS - nie kupuj nic co ma matrycę TN (Twoje Nieszczęście). Unikaj też marki NEC, bo ta marka nie wie co to jest kontrola jakości w fabryce.

Ad.4 Z dużym prawdopodobieństwem ten co sprzedawał laptopa kłamał. Do obrabiania zdjęć może być każda karta graficzna z gniazdem DVI, ale najlepiej jak ma minimum 128bitów, i jest na pamięciach DDR3. Wybierając kartę kieruj się wielkością zamontowanego wentylatora - im większe łopaty, tym ma szansę być cichszy, a po kilku latach masz jeszcze szansę na wychładzanie karty.

Fotografowie ciężko pracowali na swój sprzęt, na komputer, na Photoshopa i na pluginy. Trudno się dziwić ich reakcji, gdy podjedziesz Ferrari i nie można się z Tobą ożenić ;-)

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Jesli chodzi o monitor to LG E2250V
    -Jesli o zdjecia jakie robie, to wesela...ale glownie sie skupiam na plenerach bo tylko tam mozna zrobic cos kreatywnego, robie tez jakies sesyjki znajomym

Fajnie ze jest ktos z tej miesciny, moze kiedys bedziesz w stanie mi pomoc w jakis ustawieniach, albo programach Najwiekszy problem mam z obrobka zdjec...z dodaniem kolorow itd
    Znasz Fotobrosa ??
    Fotobrosa nie znam... nie wiem czy powinienem?
    w zasadzie wszedłem teraz na stronę i w sumie to niedaleko ode mnie ale nigdy tam nie byłem - większość sprzętu tego co mam kupiłem u Grześka

Cytat Zamieszczone przez jaceksw Zobacz posta
    A wszyskto to dzieki wygranej za darmowego esemesa...
    Trzeba było też wysłać

Cytat Zamieszczone przez jaceksw Zobacz posta
    A pytania to sie nie mają nijak do "posiadanego" sprzętu.
    Każdy się kiedyś uczył..

Cytat Zamieszczone przez Tok'Ra Zobacz posta
    Ad.1 Nic nie musisz zmieniać - bo wszelkie ustawienia są pod konkretne zastosowania. Nawet nie powinno być takiego ustawienia, by o całej reszcie zapomnieć, ale na wszelki wypadek ustaw sobie RAW do zapisu;-)
    Tu się zgodzę..

Ad.2 Lightroom wystarczy, albo darmowy FastStone Image Viewer ;-)
    Tu już się nie zgodzę..

Ad.3 Monitor masz kiepski, ale możesz dokupić tani kalibrator marki X-RITE i nim pobawić się w korekcję. Zmień monitor na EIZO z matrycą PVA lub IPS - nie kupuj nic co ma matrycę TN (Twoje Nieszczęście). Unikaj też marki NEC, bo ta marka nie wie co to jest kontrola jakości w fabryce.
    Z tego monitora chyba dużo się nie wyciągnie?
    Co do NECa też nie masz racji - nikt nie broni kupić czegoś z serii SV..
    ja mam NECa wybranego przez Toma01 i jestem zadowolony..

Ad.4 Z dużym prawdopodobieństwem ten co sprzedawał laptopa kłamał. Do obrabiania zdjęć może być każda karta graficzna z gniazdem DVI, ale najlepiej jak ma minimum 128bitów, i jest na pamięciach DDR3. Wybierając kartę kieruj się wielkością zamontowanego wentylatora - im większe łopaty, tym ma szansę być cichszy, a po kilku latach masz jeszcze szansę na wychładzanie karty.
    jasne... ciekawe co te DDR3 dadzą przy obróbce zdjęć?
    ja w robocie mam kartę bez wentylatora i co ? to dobrze czy źle? jak napisał Czornyj - w zasadzie wszystko jedno jaka karta..

Tak do wszystkich, moze nie bedzie to inteligentne co napisze, ale zawsze pobierala mi sie wersja trial Lightrooma, wczoraj triumf !!! mam pelna wersje
    hmm.. znaczy masz pełną wersję oryginalną czy pełną ale z legalnością nie mającą wiele wspólnego.. ?
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 09-01-2011 o 13:12
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uprawnienia umieszczania postów