Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 103

Wątek: 450D vs 500D

Początki nałogu

Domyślnie

Dzisiaj w gazecie widziałem dodatek z MediaMarkt. Nie pamiętam już czy chodziło o całą Polskę (ale raczej tak), ale był tam 500d + 18-55 za 2900. Jednak jest to "wielka wyprzedaz" wiec pewnie MASAKRA bedzie. Ja kupowałem mój gdy były zakupy bez vatu i musiałem ostro walczyć

Początki nałogu Awatar chavez
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A ja do 40D mam wolą kartę. Na początku myślałem, że będę żałował że zaoszczędziłem.
    Jednak bufor w tym aparacie jest na tyle duży dla mnie - nie fotografuję sportu - że jeszcze nigdy mi się nie zapełnił.
    system EOS

comet
    Guest

Domyślnie

APARAT CANON EOS 500D czarny+EF18-55 IS - kosztuje poniżej 2900zł ( z przesyłką ) - nie tylko w jakiś MediaMarktach

Domyślnie

A co sądzicie o obiektywie Sigma 18-200 mm DC OS do Canona 40d?
    Będzie dobry jak na początek?

Dopiero zaczyna Awatar Tomas_h
    Miasto
    Wawa

Domyślnie Witam - i najgorsze pytanie na świecie ...

... czyli co na początek?

Szanowni Canoniarze (brzmi jak fani Arsenalu ).
    Chodzę po forach, czytam i analizuję. Z tego całego mojego myślenia wychodzi mi na to, ze jak na start, to chyba najlepsza byłaby używka z serii 450d lub 500d. Rozważam na ile potrzebne mi to drugie - do kręcenia filmów mam niby kamerę, aczkolwiek wiecie jak to jest w podróżach, czasami im mniej sprzętu ze sobą tym lepiej (plaza, miasta, krajobrazy itd itp).
    Idea jest to, aby coś kupić na start, spróbować załapać bakcyla i jak się powiedzie, to ewentualnie wymienić na coś lepiej puszkowatego.
    Co byście radzili. Wszelkie celne sugestie będę szczerze doceniał i z góry za nie dziękuje.
    Pełen pokory ;-)
    T.

PS Na chwile obecna - cyfrówka Panasa Lumix FZ18

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

A jaki budzet zalozony ? Na samo body czy z zestawem szkiel na poczatek ? Co najbardziej Ci sie podoba w tym Panasoniku, a co najbardziej denerwuje. Bedzie latwiej

Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tezet-gdynia Zobacz posta
    A jaki budzet zalozony ? Na samo body czy z zestawem szkiel na poczatek ? Co najbardziej Ci sie podoba w tym Panasoniku, a co najbardziej denerwuje. Bedzie latwiej
    Hm, no zestaw to za dużo powiedziane. Nie wiem, ale mam wrazenie ze powinienem startować z kitowym, żeby wiedzieć czego brakuje i w którą stronę iść.
    W Panasie jako tako nic mnie nie denerwuje, bardziej wkurza mnie sąsiad który już dawno ten etap ma za sobą i łacha ze mnie oraz zrobionych przeze mnie zdjęć drze ile wlezie No nie może tak być.
    Budżet - na starcie chcę w 2k się zmieścić. Gdyby okazało się ze bakcyl nie zostanie łyknięty, to straty będą minimalne.

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Oba korpusy są warte uwagi. Ja zaczynałem od 450D + 18-55 IS. Zmieniłem swojego Kodaka DX7590.
    Na naszym forum są, aż jeden, drugi, trzeci i czwarty temat dotyczący Twoich wątpliwości :wink:

Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michael_key Zobacz posta
    Oba korpusy są warte uwagi. Ja zaczynałem od 450D + 18-55 IS. Zmieniłem swojego Kodaka DX7590.
    Na naszym forum są, aż jeden, drugi, trzeci i czwarty temat dotyczący Twoich wątpliwości :wink:
    dzięki
    ciekawe informacje z sugerowanych wątków sa takie, ze pominąłem w rozważaniach 40D
    natomiast co do 450 (obydwa to będą cytaty):
    1. Jeżeli liczysz na to, że ktoś Ci dostarczy usprawiedliwienia na zaoszczędzenie tych 700 PLN i będziesz podwójnie szczęśliwy, bo kupiłeś lepszy sprzęt i zaoszczędziłeś pieniądze, to niestety nic z tego. Szumy są mniejsze. 500D jest tylko lepszy pod każdym względem i nowszy. No i jeszcze zapomniałeś o face recognition!
    2. Ponadto większy zakres tonalny (450D pod tym względem wypada fatalnie, nawet 1000D go przewyższa),

no nieźle idzie, nieźle

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

A no widzisz jak to jest z doradzaniem
    Wszystko się sprowadza do serii 1Ds :wink:
    Jako typowy amator, jakoś nigdy nie przywiązywałem znaczącej wagi to tych porównań. 450D bardzo mi pasowało, ale to subiektywna ocena :wink:

Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów