mozesz kupic obiektyw KIT 18-55 + staleczke 50 1.8 to wyjdzie Ci cos kolo 600 zl. co prawda lepszym wyborem bylby KIT + 85 1.8 ale to juz kwestia kolo 1800 zl bodajze. a z 40D naprawde bedziesz zadowolony. chyba ze chcesz cos dlugiego to wtedy zestawik typu 18-55 + 55-250.
Moja CaroLina
Chyba zrobię tak, że na razie kupię kita 18-55 is za 400zł, a poźniej może uda mi się wylicytować jakiś fajny lepszy obiektyw uzywany (np. ten 17-85 is, czy coś dlugiego).
I jeszcze mam jedno pytanie - bo okazało się, że ten 40d za 2500zl jest bez gwarancji producenta, tylko 10 dni rozruchowej. Opłaca mi się kupować ten sprzet, wiedzac że nie ma gwarancji? Czy duże jest prawdopodobieństwo że może się coś popsuć?
Ostatnio edytowane przez kuba1012 ; 19-08-2009 o 12:06
Widywało się informacje o usterce migawki 40D przy kilkunastu tysiącach przebiegu.
Ale myślę że o każdym modelu za czasów świetności pisze się więcej... i tych dobrych i złych ciekawostek. Ja się zdecydowałem. Kupiłem z przebiegiem 24tys bez gwarancji.
KIT za 400zł ? Może też używany za 300...
No chętnie bym uzywany kupil za 300zł, ale niestety na allegro nie ma zadnej uzywki...
Ale znalazlem za to nowego za 340zł w sklepie FotoJulia
A co do migawki, to Canon mowi, że 100 000 zdjec powinna wytrzymac, czyli mi sie wydaje ze jak padnie po np. 20 000 to powinni ja naprawic za darmo, nawet jak sie gwarancja skonczyla.
A tak wogole to ile moze kosztowac wymiana migawki?
Ostatnio edytowane przez kuba1012 ; 19-08-2009 o 12:44
Jak nie masz gwarancji to nic nie musząKosztu wymiany nie znam.
Kiedyś interesowałem się ile by kosztowała wymiana migawki w 350d. Pytałem w nieautoryzowanym serwisie i powiedziano mi że się nie opłaci ale mogą zaoferować regenerację za jakieś 300zł + wysyłka.
...ale po co się martwić na zapas ? Ile migawek padło przed planowanym przebiegiem ? Jeśli było by to więcej niż 5% to pewnie skończyło się to konkretnym nagłośnieniem sprawy.
A jakies inne czesci w aparacie tez sie mogą popsuć jak migwka??
tzn oczywiście ze moga sie popsuc, ale czy zdarza sie to dosc czesto?
Kuba1012
Ja mam prawie nieużywany kit 18-55 IS na zbyciu, jeszcze na gwarancji (ale kończy się niedługo) + filtr hoya dorzucam, który był od pierwszego dnia założony. Obiektyw był w komplecie z 450D jednak jakiś czas temu rozszerzyłem zestaw o kilka szkiełek i jest on mi zbędny. Z ceną możemy się dogadać. Jutro wystawiam go na allegro. W razie czego pisz na pw albo m.raczynski@gmail.com
Jeżeli padnie migawka przed 100 tyś to serwis wymienia za darmo. Było o tym wielokrotnie na forum![]()
7d + Tamron 17-50 2.8 + 70-200 2.8 L IS + canon 50/1.8 II + sigma 18-200 3.5-6.3 DC OS