A jaki budzet zalozony ? Na samo body czy z zestawem szkiel na poczatek ? Co najbardziej Ci sie podoba w tym Panasoniku, a co najbardziej denerwuje. Bedzie latwiej![]()
A jaki budzet zalozony ? Na samo body czy z zestawem szkiel na poczatek ? Co najbardziej Ci sie podoba w tym Panasoniku, a co najbardziej denerwuje. Bedzie latwiej![]()
Hm, no zestaw to za dużo powiedziane. Nie wiem, ale mam wrazenie ze powinienem startować z kitowym, żeby wiedzieć czego brakuje i w którą stronę iść.
W Panasie jako tako nic mnie nie denerwuje, bardziej wkurza mnie sąsiad który już dawno ten etap ma za sobą i łacha ze mnie oraz zrobionych przeze mnie zdjęć drze ile wlezieNo nie może tak być.
Budżet - na starcie chcę w 2k się zmieścić. Gdyby okazało się ze bakcyl nie zostanie łyknięty, to straty będą minimalne.
No jeśli tu chodzi tylko o sąsiada to proponuję wziąć pożyczkę i 1DmkIV plus duża biała eLa. Wtedy będzie można drzeć łacha z sąsiada przez długi okres czasu.
A jeśli chodzi o aparat i robienie zdjeć to na początek 450D plus kit. Potem będzie czas na resztę. Nie ma się co rzucać od razu na zestawy. Dokupić coś można za miesiąc, dwa czy rok. Nie trzeba od razu a i tak nie zaplanujesz zestawu do końca życia.
EOS 100D|EOS 7D + grip|EF-S 24 /2.8 STM|Sigma 30/1.4 EX DC HSM|EF 40/2.8 STM|EF 50/1.4|EF 200/2.8L II|EF-S 10-22/3.5-4.5|EF 17-40/4L|EF 24-105/4L|Sigma 120-400/4.5-5.6 DG APO OS HSM
Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 06-01-2011 o 10:49 Powód: Automerged Doublepost
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Pozdrawiam,
Pirx
kup Olka Ep-1 i jakieś szkło dodatkowe... sąsiadowi oko zbieleje, a fotki będą przyzwoite, filmy podobnie i bajer na mieście... lustrzankę ma już prawie każdy, chociaż nie każdy powinien używać- bądź oryginalny.. olej sąsiada i idź swoją drogą.. jak złapiesz bakcyla, to wtedy bez pytania i zamartwiania się kupisz i tak 5D
.
50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...
[SIGPIC][/SIGPIC]