Strona 73 z 84 PierwszyPierwszy ... 2363717273747583 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 721 do 730 z 836

Wątek: D700 kontra 5D, 5DMkII

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arrow Zobacz posta
    może kiedyś te dwie firmy mowie tu o nikonie i canonie stworzą po połączeniu sil aparat doskonały to by było coś :P
    ale aparat doskonaly dla kogo? dla uzytkownikow? a niby po co by mialy to robic? to kto by potem zapewnil chleb/ryz pracownikom tych firm, jak juz by nic nie mogly sprzedac, poza moze Polska (bo Polak nawet w raju do czegos by sie przyp... i nie ma szansy stworzyc dla niego idealu )

a idealny aparat dla Canona czy Nikona - D90 byl idealny, bo kosztowal w produkcji moze worek ryzu, a zchodzil jak swieze buleczki. 300D byl idealny, bo znikomym kosztem R&D i produkcji udalo sie gonic sztuke za bite 100D USD...
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

dlatego to tylko marzenia chorego umysłu :P
    Canon FF

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arrow Zobacz posta
    może kiedyś te dwie firmy mowie tu o nikonie i canonie stworzą po połączeniu sil aparat doskonały to by było coś :P
    Każdy współczesny aparat cyfrowy jest naprawdę doskonały - PEBKAC.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    D90 byl idealny, bo kosztowal w produkcji moze worek ryzu, a zchodzil jak swieze buleczki.
    ilutonowy ten worek ryzu?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez loop89 Zobacz posta
    Te kolory są oddane moim zdaniem bardzo realistycznie i nie wiem czego się czepiać
    Znaczy, że chyba monitorek do kalibracji. A tak na serio, to kolory nie mają być realistyczne (realistyczne, znaczy nudne do wyrzygania) tylko mają się podobać, a w żadym z twoich przykładów kolory mi się nie podobają, wiec albo ten Tamron jest kichowaty, albo masz problemy z obróbką, bo z D300 kolory miałem całkiem znośne (po warunkiem obróbki pod NXem).

Pozdrawiam
    arra
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Subtelne różnice oczywiście są
    Właśnie te różnice mnie wkurzają, akurat na twoim przykładzie są subtelne (choć nie badałem), ale są. Ale nie to jest najgorsze, tylko to że zrobisz fotke w innym świetle i musisz mieć zupełnie inny profil.

Reasumując: Jeżeli uważasz, że da się zrobić profil działający z dowolnym oświetleniem, pod warunkiem ustawienia identycznego WB (np. za pomocą próbnika na wybranym fragmencie fotki)? jeżeli tak, to ja poproszę profil do LR dla 5DII, który daje takie kolory, przejścia tonalne i krzywą jak Sony DSC-R1 out of puszka (czytaj genialne). Mogę ci wysłać 2 dengi lub rawy z obu puszek z tym samym motywem

Pozdrawiam
    arra
    Ostatnio edytowane przez arra ; 29-12-2010 o 20:56 Powód: Automerged Doublepost

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Reasumując: Jeżeli uważasz, że da się zrobić profil działający z dowolnym oświetleniem, pod warunkiem ustawienia identycznego WB (np. za pomocą próbnika na wybranym fragmencie fotki)? jeżeli tak, to ja poproszę profil do LR dla 5DII, który daje takie kolory, przejścia tonalne i krzywą jak Sony DSC-R1 out of puszka (czytaj genialne). Mogę ci wysłać 2 dengi lub rawy z obu puszek z tym samym motywem
    Dawaj dengi

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Dawaj dengi
    sorry za offtopic ale skojarzyło mi się tak:
    Давай деньги
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Diengi mogą być potem

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Oj to się kojarzy w pierwszej kolejności .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Kolor jest sprawą całkowicie wtórną i z palcem w d... można uzyskać z Nikona takie same efekty jak z Canona i vice versa. Różnice w kolorystyce wynikają z:
    -balansu bieli!
    -balansu bieli!!
    -balansu bieli!!!
    -profilu kolorystycznego i zawartego w nim krzywej kontrastu
    Jestem w lekkim szoku... Mamy 2010 rok... Sledzilem ten watek od samego poczatku, od pierwszego postu Trampka. Po jakims czasie sie wypisalem.

W miedzyczasie poprawilem swoje umiejetnosci w post processingu, gl. LR, samoksztalcenie i doswiadczenie. Teraz przez przypadek wdepnalem znowu w ten watek.

I to co pisze Czornyj jest dla mnie oczywiste. Po prostu nie moge uwierzyc, ze sa jeszcze osoby, ktore w to watpia...
    Rece opadaja...
    Pozdrawiam!

Strona 73 z 84 PierwszyPierwszy ... 2363717273747583 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów