Strona 783 z 1000 PierwszyPierwszy ... 283683733773781782783784785793833883 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 7 821 do 7 830 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Początki nałogu

Domyślnie

Ja czerwony widze u Panow na powiekach, ale to jak sie przyjrze bardzo - o to chodzilo?

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    Ja pitole ludzie czy wy sobie zdajecie że każdy z nas praktycznie ma inny monitor , jeszcze inny profil do niego , inny kontrast/nasycenie , inne przeglądarki które narzucają swój profil i wyjeżdzacie z tekstem że mam coś ze wzrokiem ???
    Słabo kombinujesz. Jeśli różni ludzie widzą to na rożnych monitorach i jeszcze Ci o tym uprzejmie donoszą, to powinieneś wziąć to pod uwagę, bo pewnie Twoi być może niedoszli klienci też widzą te czerwienie? I skoro widzą czerwone japy to może będzie to dla nich powód do rezygnacji?
    Więc nie unoś się, nie pitol, tylko podziękuj chłopakom i przemyśl sprawę.
    Jarek

Dopiero zaczyna Awatar loop89

Domyślnie

Ja pitole ludzie czy wy sobie zdajecie że każdy z nas praktycznie ma inny monitor , jeszcze inny profil do niego , inny kontrast/nasycenie , inne przeglądarki które narzucają swój profil i wyjeżdzacie z tekstem że mam coś ze wzrokiem ???

Radze się popukać w to i owo bo znowu zaczynają sie chore jazdy jak komuś coś nie przypasi.
    Strasznie porywczy jesteś a piszesz kilka postów wyżej:

"Piszę co uważam po zmianie systemu. Czasem z ironią więc nie ma co brać wszystkiego dosłownie ;]"

Każdy ma inny monitor, nie każdy ma prawidłowo skalibrowany, ba... nie każdy ma skalibrowany ale w tym przypadku cóż... może inne inne osoby stwierdzą co widzą, ja wyrażam swoje zdanie i to co widzę u siebie a widzę różowo-czerwone twarze.

Wracając jeszcze do Twoich postów w tym wątku odnośnie jak męczyłeś się z Canonem a jak teraz masz superowo z Nikonem to może też warto troszkę upuścić emocji i stanąć obok i przeczytać to co się napisało... bo dopiero co wyszedłeś z gniazda "Canona" a już do niego srash(tm), ja siedziałem kilka lat w Nikonie, teraz bawię się Canonem mam swoje zdanie ale nie wyrażam go aż tak dobitnie jak Ty i gnoję jednego systemu bo każdy ma swoje wady i każdy i ma swoje zalety.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Słabo kombinujesz. Jeśli różni ludzie widzą to na rożnych monitorach i jeszcze Ci o tym uprzejmie donoszą, to powinieneś wziąć to pod uwagę, bo pewnie Twoi być może niedoszli klienci też widzą te czerwienie? I skoro widzą czerwone japy to może będzie to dla nich powód do rezygnacji?
    Więc nie unoś się, nie pitol, tylko podziękuj chłopakom i przemyśl sprawę.
    Tak dwie osoby to już coś. Sory , ale to przegięcie zastanawiać się jaki monitor ma klient i co u siebie widzi. Że niby jak ja to mam uwzględnić obrabiając foty ? Klienta dostaje odbitkę. Tam jest tak jak powinno. Jak na monitorze ma co innego , ciocia ma co innego , teść ma co innego to nie moja wina. Poza tym nie miejsce na to żeby mógł to w odpowiedni sposób skomentować. Radze się zastanowić tylko ile faktycznie klientów zwraca uwagę i ma dla nich znaczenia czy skóra jest bardziej żółta , fioletowa czy zielona. Zdziwicie się.

Nie unoszę się ale za każdym razem jak KTOKOLWIEK wrzuca zdjęcia są jazdy odnośnie kolorów. Na każdym chyba możliwym forum ;]
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez loop89 Zobacz posta
    Strasznie porywczy jesteś a piszesz kilka postów wyżej:

"Piszę co uważam po zmianie systemu. Czasem z ironią więc nie ma co brać wszystkiego dosłownie ;]"

Każdy ma inny monitor, nie każdy ma prawidłowo skalibrowany, ba... nie każdy ma skalibrowany ale w tym przypadku cóż... może inne inne osoby stwierdzą co widzą, ja wyrażam swoje zdanie i to co widzę u siebie a widzę różowo-czerwone twarze.

Wracając jeszcze do Twoich postów w tym wątku odnośnie jak męczyłeś się z Canonem a jak teraz masz superowo z Nikonem to może też warto troszkę upuścić emocji i stanąć obok i przeczytać to co się napisało... bo dopiero co wyszedłeś z gniazda "Canona" a już do niego srash(tm), ja siedziałem kilka lat w Nikonie, teraz bawię się Canonem mam swoje zdanie ale nie wyrażam go aż tak dobitnie jak Ty i gnoję jednego systemu bo każdy ma swoje wady i każdy i ma swoje zalety.
    Gdzie ja gnoję system o boziu , no bez przesady. 2 sezony przepracowałem na Canonie , jestem zadowolony w większości z efektów swojej pracy. Generalnie mój ośli zachwyt tyczy się tego czego u Canona nie ma praktycznie , czyli AF. Piszę to w oparciu 5d1/5d2 a D700 bo na tym większość ślubniaków pracuje. Piszę tak jak mam ochotę. Wcale nie liczę że każdemu to przypadnie czy się spodoba. Tekstów o sraniu nie będę komentował ;]

Btw , żeby nie było że słodzę. Canona ma póki co lepiej dopracowane stałki. Tu Nikonowi jeszcze brakuje i przez to ten system cierpi z lekka. Widzę to po szkłach pokroju 85 i 135.
    Ostatnio edytowane przez MM-architekci ; 28-12-2010 o 21:39 Powód: Automerged Doublepost
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Tak dwie osoby to już coś. Sory , ale to przegięcie zastanawiać się jaki monitor ma klient i co u siebie widzi. Że niby jak ja to mam uwzględnić obrabiając foty ? Klienta dostaje odbitkę. Tam jest tak jak powinno. Jak na monitorze ma co innego , ciocia ma co innego , teść ma co innego to nie moja wina. Poza tym nie miejsce na to żeby mógł to w odpowiedni sposób skomentować. Radze się zastanowić tylko ile faktycznie klientów zwraca uwagę i ma dla nich znaczenia czy skóra jest bardziej żółta , fioletowa czy zielona. Zdziwicie się.

Nie unoszę się ale za każdym razem jak KTOKOLWIEK wrzuca zdjęcia są jazdy odnośnie kolorów. Na każdym chyba możliwym forum ;]

Gdzie ja gnoję system o boziu , no bez przesady. 2 sezony przepracowałem na Canonie , jestem zadowolony w większości z efektów swojej pracy. Generalnie mój ośli zachwyt tyczy się tego czego u Canona nie ma praktycznie , czyli AF. Piszę to w oparciu 5d1/5d2 a D700 bo na tym większość ślubniaków pracuje. Piszę tak jak mam ochotę. Wcale nie liczę że każdemu to przypadnie czy się spodoba. Tekstów o sraniu nie będę komentował ;]

Btw , żeby nie było że słodzę. Canona ma póki co lepiej dopracowane stałki. Tu Nikonowi jeszcze brakuje i przez to ten system cierpi z lekka. Widzę to po szkłach pokroju 85 i 135.

Lubię takie niekończące się dyskusje na temat wyższości Nikona nad Canonem, albo vice versa. :-D
    Szczególnie to śmieszne, gdy bawią się w to osoby na tym forum raczej dobrze znane.

A oczywista prawda jest taka, że oba systemy prym wiodą na świecie i reszta konkurencji jest daleko w tyle, oba mają swoje wady i zalety.
    Nota bene te zdjęcia mające świadczyć o wyższości Nikona nad Canonem wydają się takie sobie...
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Nota bene te zdjęcia mające świadczyć o wyższości Nikona nad Canonem wydają się takie sobie...
    Może by tak nauczyć się czytać bo ja dałem przykład sam w sobie zdjęć , a nie pisałem nic i nie wspominałem że "TE O TO SŁITAŚNE ZDJĘCIA MAJĄ WAM SIEROTY POKAZAĆ WYŻSZOŚĆ ZDJĘĆ NIKONA NAD CANONEM"

Jeśli Wy nadal uważacie że ja sile się nad udowadnianiem wyższości czegoś nad czymś to dziękuję ja już mam dość i w temacie nic nie będę pisał bo po co. :razz:
    Aha , takie same zdjęcia można zrobić Canonem jakby co. Wiem bo robiłem ;D
    Ostatnio edytowane przez MM-architekci ; 28-12-2010 o 22:42 Powód: Automerged Doublepost
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Radze się popukać w to i owo bo znowu zaczynają sie chore jazdy jak komuś coś nie przypasi.
    Tyle że TUTAJ sporo osób ma przyzwoite i SKALOBROWANE monitory, więc skoro coś takiego piszą to coś na rzeczy jest (IMHO też trochę za czerwone)

hmm.. może na odbitce jest poprawnie, ale chyba chodzi o to żeby oglądając na odbitce i na monitorze było tak samo a nie na obu "poprawnie" ale jednak inaczej.. może warto jednak było w monitor czy kalibrację zainwestować zamiast w Nikona

szczerze mówiąc niespecjalnie mamy interes w "promowaniu" Canona albo "gnojeniu" Nikona..
    tyle że czytam sobie ostatnie twoje wpisy i mam wrażenie że już je kiedyś tu widziałem.. tyle że pisał to kolega Michał "himi" - pewnie pamiętasz jak to z Nim było.. też najpierw 5d2, ochy i achy, nawet sprawdzałem dla niego stałki w kielcach które chciał kupić... potem zmiana na nikona i nawracanie wszystkich (*), a na końcu jak się niektórzy nie dali nawrócić to się obraził na wszystkich, poprosił o bana i tyle..

(*) chyba jesteś w tym miejscu, nie idź dalej tą drogą

Pozdrawiam
    Jeśli Wy nadal uważacie że ja sile się nad udowadnianiem wyższości czegoś nad czymś to dziękuję ja już mam dość i w temacie nic nie będę pisał bo po co. :razz:
    pisaliśmy posta o tej samej porze i teraz chyba przesunąłeś się dalej i (*) powinna znaleźć się troszkę dalej ..
    aha,byłbym zapomniał niektórym przypomnieć - zdjęcia robi fotograf a nie aparat
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 28-12-2010 o 22:45 Powód: Automerged Doublepost
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Nie spoko nie mam zamiaru nikogo nawracać ;]

Tutaj sporo osób ma monitory z nie wiadomo skąd i nie są skalibrowane , prędzej na to stawiam , generalnie dajmy sobie spokój z tym motywem i kolorami bo dla mnie nie ma co męczyć tematu. Btw owszem skóra na młodym jest inny , bardziej czerwona , wolę kolorki jak ma młoda , ale tak zdjęć jeszcze nie obrabiam żeby wszystko piknie równać. Jak pisałem TAKIE kolory dla mnie są takie jak chce i już. No i nie da się za huhu osiągnąć takiego efektu żeby na odbitce i każdym monitorze gdzie rodzinka pary młodej ogląda zdjęcia bylo to samo.

Swoją drogą kiedyś oglądaliśmy zdjęcia młodych , tzn ja z młodymi , na ich kompie. Nie będę komentował kolorów i jakości wyświetlacza bo była lipa.

aha mam monitor skalibrowany pod swoją pracę , swój lab , z fotoksiążkami też jest wszystko ok więc tyle w temacie ;]
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    tyle że czytam sobie ostatnie twoje wpisy i mam wrażenie że już je kiedyś tu widziałem.. tyle że pisał to kolega Michał "himi" - pewnie pamiętasz jak to z Nim było.. też najpierw 5d2, ochy i achy, nawet sprawdzałem dla niego stałki w kielcach które chciał kupić... potem zmiana na nikona i nawracanie wszystkich (*), a na końcu jak się niektórzy nie dali nawrócić to się obraził na wszystkich, poprosił o bana i tyle..
    Eee no. Himi najpierw używał jedynek tylko. Później był temat jego zdrowia i pleców na starość i przeszedł na 5d2, a dalej to jak już napisałeś ;-)
    aha mam monitor skalibrowany pod swoją pracę , swój lab , z fotoksiążkami też jest wszystko ok więc tyle w temacie ;]
    Uuuu takie kalibrowanie jest bardzo niezdrowe. W takim razie sorry, ale równie dobrze można Twój monitor postawić na równie z tymi co na laptopach oglądają..
    Ostatnio edytowane przez allxages ; 28-12-2010 o 23:13 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Eee no. Himi najpierw używał jedynek tylko. Później był temat jego zdrowia i pleców na starość i przeszedł na 5d2, a dalej to jak już napisałeś ;-)

Uuuu takie kalibrowanie jest bardzo niezdrowe. W takim razie sorry, ale równie dobrze można Twój monitor postawić na równie z tymi co na laptopach oglądają..
    Ja nie mam świra w kontekście kalibrowania aby osiągnąć szczyt perfekcji i pokazywać na forach jakie to foty są och ach ;]

Chyba nie widziałeś wyświetlaczy laptopów ;] , generalnie zapraszam do mnie żeby zobaczyć efekty i to jak pracuję.

Generalnie w tym temacie pas , bo to nie ma sensu.
    no comment...

Strona 783 z 1000 PierwszyPierwszy ... 283683733773781782783784785793833883 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów